onsdag 9 juni 2010

Är Sverige på väg från demokratur till diktatur?


Statskupp i Sverige - (Från Cavatus blogg i övers.)

Den svenska regeringen har för avsikt att ändra den svenska grundlagen. För att göra detta måste det vara två riksdagsbeslut med ett val emellan. Eftersom det kommer att bli ett val i september har regeringen har bråttom att rösta för detta beslut nu innan riksdagsledamöterna åker på semester så att de kan hantera frågan efter valet igen - förutsatt att de får nödvändig majoritet för att göra det.

Innehållet i propositionen ger all anledning till oro. Justitieministeriets beskrivning av ändringarna är så omfattande, och de är faktiskt så omfattande att de i praktiken omformar all offentlig makt. Den huvudsakliga funktionen för den konstitutionella regeringens proposition är att ytterligare centralisera den politiska makten i händerna på staten. De huvudsakliga funktioner som är alarmerande är

- Det finns en långtgående diskussion om varför det är en bra idé att begränsa den fria nomineringsrätten i allmänna val. Det är med andra ord bara en fråga om tid innan sådana begränsningar kommer att äga rum.

- Det kommer inte att vara möjligt att fritt lägga till kandidater på valsedlarna på valdagen.

- Det kommer att bli en starkare spärr mot små partier på kommunal nivå.

- Kommuner och landsting definieras utan att ha dagens beskattningsrätt. Det kommunala självstyret har en lång historia och är därmed slut.

- Principen om allmänhetens tillgång till officiella handlingar avskaffas för säkerhetskopiering.

- Införande av hemliga regeringsmöten, som alltid varit offentliga. Detta innebär att regeringen kan stifta lagar utan allmänhetens närvaro och tillsyn. Alltså kan människor inte veta något om hur eller varför parlamentsledamöter röstade som de gjorde.

- Statsmakten skiljas ännu mer från folket eftersom du inte kan föra talan mot en riksdagsledamot i tjänst utan tillstånd från parlamentet med en fem/sjättedels majoritet.

- Ministrarna skall vara svenska medborgare. Tidigare skulle de ha varit svenska medborgare i 10 år för att få en sådan utnämning.

- Antalet medborgare som kräver en kommunal folkomröstning kommer att bli 10% istället för tidigare 5%. Resultatet kommer att fortsätta att vara enbart "rådgivande".


- Mångkulturen blir konstitutionell: ensamkommande flyktingbarn får delvis mer konstitutionella rättigheter än tidigare.

- På samma gång en politik som kräver invandrarnas assimilering som ej möjlig. De får en konstitutionell rättighet att bli befriade från att bli svenskar och lära sig det svenska språket.

Staten åläggs således en balkanisering av samhället som betalas av majoriteten.

- Svenskar får samma rättigheter som illegala invandrare. I många fall kommer inte konstitutionen att längre omfatta svenska medborgare. Ordet "medborgare" ändras till "alla". På så sätt omfattar konstitutionen invandrare, juridiska såväl som olagliga sådana. Det är definitivt inte explicit, men det finns utan tvekan utrymme för det faktum att lagen kommer att tolkas så här i praktiken.
- Rätten att använda militären i landet mot svenskarna. Detta strider mot vad de militära myndigheterna själva vill.

Denna ambition att centralisera den politiska makten ännu mer i Sverige är mycket oroväckande. Att ingen debatt existerar är det starkaste tecknet på att denna författningsändring utan tvekan är den största politiska nyheten i Sverige - allt enligt den svenska regeln "desto större betydelse, desto större tystnad". Förändringarna kommer att träda i kraft 2011, såvida det inte finns en väldig opposition bland partistödet hos väljarna..

Det visar också att resolutionen togs med acklamation och inte genom det vanliga sättet att rösta: genom att trycka på ja eller nej-knappen. På så sätt kan ett beslut av en enda parlamentsledamot som inte får ifrågasättas - de är anonyma. Vi kan inte veta vem som röstade för vad. Acklamation innebär att det inte finns någon som helst invändning bland de 349 parlamentsledamöter, något som i sig är allvarligt.

Ännu värre är faktiskt att det utskott som har berett propositionen endast kräver ett partiellt godkännande. Med andra ord fanns det invändningar i utskottet som inte offentliggjordes i den slutliga diskussionen i parlamentet. Detta är inget annat än ett flagrant exempel på en fullskalig palatskupp!

Den sista - men inte minst - upprörande i detta är att inget har nämnts om detta i svenska medier. Är journalister så inkompetenta att de finner prinsessbröllopet mer intressant? Eller försöker de dölja något från folket?

Denna författningsändring banar väg för avskaffandet av varje del av den svenska parlamentariska demokratin. Sverige har, kort sagt, i stora problem - ekonomiskt, socialt och konstitutionellt.Från Last viking

Nu slaktas den svenska grundlagen!

Det är enorma förändringar på gång i det svenska samhället och som vanligt när det är till förfång för oss svenskar så sker det i det tysta!

Inte ett ljud på nyheterna, inte en rad har mig veterligt heller skrivits i svensk media.

Hela journalistkåren lider av gemensam tunghäfta.

Och politikerna som vanligtvis kacklar i kapp och på ackord, är också de helt knäpptysta!

Jag har dock tyvärr ej haft tid att översätta allt och jag har ej heller riktigt satt mig in i alla detaljer, men bara några av punkterna ger mig gåshud över hela kroppen!

Och det är uppenbarligen också mycket bråttom med förändringarna, de har panik, grundlagen skall ändras före valet för att fullt ut kunna gälla från år 2011, allt för att en diktatorisk kupp skall ge sken av att vara laglig!

Känns mönstret igen från FRA-lagen som också den forcerades fram "över en natt".

Att ta beslut om nya daghemsplatser för förskolebarn eller ändrade skyltar för övergångsställen kan ältas i åratal och innehålla långtradare fulla med utredningsmaterial!

Men när vår grundlag nu skall förändras och slaktas, så sker det över en kafferast!
Jag är mållös!

Men, viktigaste frågan är ändå: Ska vi verkligen tillåta att 349 uppenbara knäppgökar ruinerar och raserar landet och tar ifrån 8 millioner svenskar/nordbor den sista lilla spillra av frihet?

Nu slipper Ni mig för några veckor framåt eftersom jag kommer att vara upptagen med bl.a. hus hem och sommargäster!

Men hör gärna av Er ändå beträffande ändringarna i den nya lagen - eller allt annat som är av vikt, alla är vi viktiga kuggar i detta maskineri!

Jag önskar Er alla en trevlig och skön sommar och semester

*****

Beträffande multi-kulti-dagen! den 6 juni så kanske någon har undrat vad vår Konung säger när han överlämnar den svenska fanan till olika föreningar eller privatpersoner.


Han säger: VÅRDA DEN VÄL!

Detta budskap verkar några av våra ”nysvenskar” inte riktigt förstått!Läs mer om nationalitet och suveränitet och om hur viktig nationalstaten är för gemenskap och solidaritet.

3 kommentarer:

 1. Man blir fan rent mörkrädd! När kommer dom och hämtar en? Kommer folk bara att "försvinna" spårlöst? Som i vilken annan diktatur som helst?

  SvaraRadera
 2. Hans Nilsson11 juni 2010 21:09

  Man kan KLASSA 7klövern som en SEKT helt i
  klass med den i KNUTBY fast betydligt STÖRRE
  och DÄRMED betydligt FARLIGARE för detta GÄLLER
  SVERIGE som NATION.Det verkar precis som om
  denna sammanslutning ej FORT NOG kan få LANDET
  att FULLSTÄNDIG HAVERERA men det är utan tvekan
  en del av PLANEN. När väl SVENSKEN har givit
  upp HELT och vi är där nästan NU är det FRITT
  FRAM att FORMA OM SAMHÄLLET SOM ELITEN VILL HA
  DET och där kommer INVANDRARNA i allmänhet och
  MUHAMMEDANERNA i synnerhet att vara REGERINGENS
  LAKEJER som TACK för den FRIKOSTIGA GÄSTFRIHET
  som DESSA ÅTNJUTER.De som KALLAS MODERATA
  MUSLIMER som FREDRIK MUHAMMEDAN gärna samtalar
  och förhandlar med kommer att vara de som
  kommer att sköta MARKSERVICEN som i sin tur
  har tillgång till alla de unga som idag känner
  sig utanför och är FRUSTRERADE. Nu kan dessa få
  en MENINGSFULL SYSSLA genom att TERRA och HOTA
  SVENSKEN till LYDNAD och detta blir inte SVÅRT
  för SVENSKEN är den som är LÄTTAST ATT TÄMJA.
  JAG VILL INTE MEDVERKA TILL ATT MITT LAND ÄN
  MER FALLER I HÄNDERNA PÅ UTOMSTÅENDE DÄRFÖR
  RÖSTAR JAG PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA 2010.

  SvaraRadera
 3. Hans Nilsson11 juni 2010 21:27

  Jag glömde att skriva i mitt förra inlägg att
  MONA MUSLIM har ju redan KONVERTERAT för hon
  går ju redan nu runt med en SKURTRASA på
  HUVUDET så det ända vi kan använda HENNE till
  är som FÅGELSKRÄMMA men en fågel som ej blir
  SKRÄMD är ju SKATAN för de ser direkt att hon
  är en av DOM.

  SvaraRadera