onsdag 2 juni 2010

Blandat från Absurdistan


Ingen har väl glömt Jesus Alcalá som utgav sig för att vara något som han inte är och vara släkt med en högreståndsfamilj från Spanien. Detta var ca nio år sedan.


Likaså kommer väl många ihåg när Bengt Westerberg inför valet 1988 kallades ”nallebjörnen”. Han såg så snäll och godmodig ut!

Beträffande SIDA-chefen Anders Nordström får han klä skott för något som pågått i decennier, nämligen det enorma slöseriet med våra biståndspengar. I Stockholm finns ett helt kvarter med Sida-byggnaden och kanske är det så som den amerikanske FN-ambassadören Bolton uttryckte det om FN-skyskrapan. ”Man skulle kunna skära bort halva FN-byggnaden”.

På SIDA finns det nog många som flyttar pennan från höger till vänster hela dagarna!!


Här kommer några reflektioner som John Wilthorn gjort beträffande dessa herrar.
2010-05-28 John Wilthorn:

LIKT FLUGOR TILL EN SOCKERBIT

dras godhetens apostlar till våra välgörenhetsorganisationer. Låt mig botanisera bland några av de ”sköna juvelerna”:

Jesus Alcalá (Amnesty) var flitigt glorifierad och citerad av svenska medier för sin godhet och som varande symbol för allt som är rätt och riktigt fram till den 31 maj 2002. Då fastställde en enig Svea hovrätt Stockholms tingsrätts fängelsedom på 18 månader mot Alcalá för bedrägeri och missbruk av urkund. Domen har sitt ursprung i Alcalás medverkan i ett SIDA-projekt i Paraguay. Domstolen slog fast att Alcalá hade missbrukat sin ställning i projektet och tillskansat sig biståndsmedel. Själv stämplades jag som varande nazist av Jesus Alcalá – med det tillmälet fastnade han med fingrarna i musfällan.

Efter avtjänat fängelsestraff råder total tystnad i medierna om denne ”moraliskt högtstående” och tidigare så användbara person.

Nallebjörnen, godhetsaposteln och framförallt demokraten!
Bengt Westerberg. Det må mig vara förlåtet men då jag hör namnet Bengt Westerberg går mina tankar ofelbart till berättelsen om ”Den Trojanska hästen”. Jag ser Bengt Westerberg som den grek som hoppade ur hästen och öppnade Trojas stadsport… fast jag skiljer förstås på krigslist och svek.

Man kan undra hur alla de känner det som skänkt pengar, eller ställt upp med ideellt arbete, för Röda korset? Nu när de kan se Westerberg närmast som en hånad seriefigur på nätet - och ofta nämnd i medierna för girighet och omdömeslöshet.

Likväl drar han sig inte ens för att fortfarande visa ansiktet i TV - räckande ”lång näsa” åt Johan af Donner. Nog borde han dolt sitt ansikte i BURKA, men Westerberg tycks sakna varje form av självkritik? Tala om att kasta sten i glashus!


Johan af Donner var tidigare toppchef både vid Röda Korset och Cancerfonden, Han har svindlat Röda Korset och Cancerfonden på 7,7 miljoner kronor.

Nyligen dömdes han till fem års fängelse för grovt bedrägeri.

Sidas generaldirektör Anders Nordström fick sparken av regeringen - och den sedan många år tillbaka hårt kritiserade myndigheten Sidas ledning byts ut. Gudarna allena vet i hur många år innan Anders Nordströms tid Sida kritiserats? Nu undrar jag om det var Nordström som fick bli syndabocken?

****

Från Snaphanen

Söndagskrönika av Julia Caesar ©

”Salam Aleikum! I dag ska vi tala om slöjan och vad som döljer sig under den.
Jag börjar med att berätta om Alia Khalifa*, syster till jihadisten Anas Khalifa som predikar för småpojkar att det största man kan ge till Allah är sitt eget liv.


Alia Khalifa kom till Sverige från Egypten med sina föräldrar och syskon när hon var fyra år. Nu är hon 24. Hon bor i en mångkulturell förort till Stockholm och har nyligen utbildat sig till barnskötare. Det är inget särskilt med det, om det inte var för att Alia Khalifa sedan ett par år går omkring i niqab, som en svart vålnad inlindad i stora tygsjok. Det enda som syns är hennes ögon. Sina händer döljer hon i långa svarta handskar. Inte en kvadratmillimeter hud får synas. Hon tar inte heller män utanför familjen i hand.”

Läs hela artikeln. Det är skrämmande och man kan undra varför dessa människor befinner sig i Europa om de fortfarande har med sig sina värderingar och traditioner som aldrig kan anpassas till vårt moderna samhälle.”

En hederlig svensk. Vad är det och går det att civilisera medeltidsmänniskor? Läs mer.

Läs Återuppvaknandet del 3Halshuggen kristen flicka i Irak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar