måndag 14 juni 2010

Centern och Maud Olofsson sviker Sverige och den svenska landsbygden


Vid valet 1998 hade Centern annonser med en text som innebar att vi svenskar inte har någon särskild rätt till Sverige bara för att våra bönder i århundraden ”gått och harvat” i dess jord. En annan hade texten ”Sverige tillhör svenskarna lika mycket som månen tillhör amerikanerna”.

Så har det fortsatt. Maud Olofssons känsla för Sverige och den svenska landsbygden är obefintlig.

I en ledare i ÖC den 17 maj 2004 skrev den utmärkte journalisren Magnus Karaveli att han ansåg att Centern ras vid den tidpunkten var välförtjänat och att partiet svarar för det största sveket av alla i EU-frågorna.

Som folkvald representant och partiledare för ett parti som tidigare har fört bönders talan och hette Bondeförbundet så har Maud Olofsson ett historiskt arv att förvalta. Bondeförbundet bildades 1913 och har varit representerat i riksdagen sedan 1918. Det skulle varit klädsamt om samma omsorg om de svenska bönderna visats som då de gäller de nya medlemmarna som nu får komma till Sverige och arbeta. Den välfärd som tidigare generationer av svenskar har byggt upp genom hårt arbete håller nu på att förintas snabbt och överhuvudtaget hör man inte Maud och Centern tala mycket om de svenska bönderna och deras villkor inom EU.


Centern befinner sig nu i det läget att de riskerar att åka ur riksdagen.

I DN den 11 juni utvecklar Maud Olofsson varför hon har blivit Centerpartist:
”Miljöintresset väcktes under stjärnorna
Centern sågs som regeringens svagaste länk när den tillträdde. Det har gjort partiet väldigt regeringstroget, säger Maud Olofsson. Hon säger att Centern har fått betala ett pris i opinionen för sin lojalitet och hoppas nu på stöd: "Moderaterna ska ge utrymme åt de andra. Så var det när Centern ledde regeringen under 1970-talet.”

Vidare berättar hon att hon kunde ligga vaken på kvällarna och önska sig saker som hon visste att familjen inte hade råd med. Hon oroade sig också mycket för ozonskiktet.

Det var hemma i Västernorrland ”under stjärnorna” som hennes intresse för politik väcktes.

Skillnaden mellan Moderaterna och Folkpartiet vad gäller ideologin är Centerns miljöpolitik och på frågan hur det kändes att överge kärnkraftsmotståndet som finns inom Centern svarar hon:

”– Men man måste välja strategi så man får igenom det man vill. Det är ett val att öka energiinvesteringar i förnybara energikällor och energieffektivisering i stället för att bara kämpa emot. Det är roligare att kämpa för.”
DN

***

Börje Hörnlund, centerpartist och en gång arbetsmarknadsminister har skrivit flera kritiska artiklar om Maud Olofsson och menar att hon svikit landsbygdens människor. I en artikel den 7 maj 2009 kallar han Maud Olofsson för en katastrof för Centern.

”Så här skriver han:
Centern har under årtionden varit det pålitliga mittenpartiet med stark känsla för småföretag, jordbruk, miljö, landsbygd, regional utveckling och social rättvisa, inte minst i fråga om pensionärers villkor. Detta politiska budskap, grundat på solidaritet och rättvisa, har uppskattats på landsbygd och i storstad. ´Stad och land hand i hand har inte tidigare varit en tom och innehållslös paroll.

Centern har under årtionden varit det pålitliga mittenpartiet med stark känsla för småföretag, jordbruk, miljö, landsbygd, regional utveckling och social rättvisa, inte minst i fråga om pensionärers villkor. Detta politiska budskap, grundat på solidaritet och rättvisa, har uppskattats på landsbygd och i storstad. ”Stad och land hand i hand” har inte tidigare varit en tom och innehållslös paroll.”

Så här skrev Larz Danielsson, kommunalråd i Ragunda kommun om Maud Olofsson:

”Stureplansandan förstör Centern
Centerledaren Maud Olofsson har tappat kontakten med gräsrötterna. Partiledningen backar upp reformer som gör livet på landsbygden omöjligt. Och hon lyssnar hellre till unga ideologer med yuppie-framtoning än till partiets traditionella kärnväljare.”


Kanske borde media vara kritiska då det gäller att granska Maud Olofsson tidigare gärning och hennes arbetsliv och karriär.

Hon beskriver sig som entreprenör och småföretagens bästa vän. Men hur är det egentligen?

Rolf Lindells blogg kan man läsa lite mer om Maud Olofsson och hennes karriär och arbetslivserfarenhet.

Citat:

”Det är dock svårt att i media hitta någon mer grundläggande granskning av hennes bakgrund och kvalifikationer, men på mediesajten Fokus har journalisten Torbjörn Nilsson gjort en sådan granskning (2007-06-22). Den bild som han redovisar av Maud Olofsson är inte särskilt upplyftande.

Följande är ett begränsat utdrag av Torbjörns Nilssons redovisning:
Maud Olofsson fick lite byråkratpolitiska jobb hemma, utredningar och uppdrag. Så småningom blev hon vd för Hushållningssällskapet i Västerbotten, ett bolag med syfte att hjälpa företag på landsbygden. Det var 1997. Senare skulle Maud Olofsson skälla på bidragstagare och göra en stor poäng av att hon själv haft egen erfarenhet av att vara företagare. Men under sina fyra år som vd präglades verksamheten av bidragsberoende och felsatsningar.

Hushållningssällskapet satsade bland annat på ett dotterbolag, vars affärsidé var att odla skiitake-svamp. Men man glädjekalkylerade efterfrågan. Strax efter att Maud slutat begärdes bolaget i konkurs. Med över en miljon i skulder.

Men svampfiaskot var inte det enda problemet hon lämnade efter sig. Överdimensionerad personal, rörig finansiering och eldsjälar som saknade ekonomisk kompetens hade den nya ledningen att hantera. De tvingades till och med sälja sällskapets ögonsten, herrgården Stenfors, till underpris. De såg ingen annan utväg.
Maud lyckades tysta ner sina misslyckanden från 90-talet. Hon låtsades inget om. Smutsen fastnade inte.

Rune Lanestrand, tidigare centerpartist i många år och grundare av Förbundet Sveriges Småbrukare skriver på sin blogg att Maud Olofsson skrämmer bort sina trognaste väljare. Flera tidigare hängivna centerpartister har gått ur partiet. Läs hela inlägget.


Mer om Maud Olofsson och Centerpartiet på Fokus – Saab är hennes minsta bekymmer och centern slutspurtar samt på Politometern – olika blogginlägg om centerpartister.

Läs också om Centerns bruna historia.


Vad vill dumstrutarna med svenska folket?
Kanske är det dags att svenskarna drar upp huvudet ur sanden och börjar ta in tanken att våra folkvalda politiker inte vill sitt eget folk väl. Varför vill de oss illa? Makten, pengarna och härligheten?

Kanske blir det för svenska folket som det blev för judarna. Det fanns tidigt koncentrationsläger i Tyskland. Människor inte bara judar lyckades fly och kom tillbaka och berättade men ingen trodde dem. Det kan bara inte hända men det hände.

Läs Magna-Charta-Svecia del 1, 2 och 3. Ta er tid.

KOM IHÅG DETTA! Sverige är svenskarnas land.

3 kommentarer:

 1. En skribent på forumet Exilen tror att dom nerlagda militärförbanden kommer tjäna som fångläger i en inte alltför avlägsen framtid. Om dom sedan enbart kommer ha funktion som fångläger eller så småningom kommer utvecklas till både arbetsläger och rena dödsläger står väl skrivet i stjärnorna.

  SvaraRadera
 2. Med de ekonomiska åtaganden som korrupta länder inom EU medför och som också EU-Sverige kommer att tvingas vara med och betala, ser jag diktaturen närma sig.

  SvaraRadera
 3. Hans Nilsson15 juni 2010 20:12

  Jag har RÖSTAT NEJ i alla FOLKOMRÖSTNINGAR som
  GÄLLT EU det borde BETYDLIGT FLER HA GJORT då
  hade vi ej behövt BEKYMRA OSS SÅ MYCKET SOM VI
  BÖR GÖRA NU.

  SvaraRadera