torsdag 10 juni 2010

Miljöpartiet - vad vill de egentligen?

DN- Valet 2010 Partiledarna -Maria Wetterstrand


Hon beskriver sig som liberal och är emot en stor stat. Maria Wetterstrand vill sälja ut statliga bolag och ogillar centralisering. Ändå tror hon på det rödgröna samarbetet – och säger att det bidrar till att bryta social¬demokraternas maktdominans. Foto: Roger Turesson


”Ingen gröngöling i partipolitiken”

Så lyder rubriken på en artikel om Maria Wetterstrand och den politik Miljöpartiet vill föra. Hon ser sig som en mycket liberal person i sin inställning till sina medmänniskor och det är en av anledningarna att hon fortfarande är kvar i Miljöpartiet.

Så här säger hon bl.a:

” Människor har rätt att få vara som de vill och som de är. På en miljöpartikongress kan man föra en rak diskussion utan förbehåll mellan en person som är barfota, en kille som har klänning och en riksdagsledamot i kostym eller dräkt. Det är en väldig styrka att inte döma människor utifrån utseende, säger Maria Wetterstrand.”

Maria Wetterstrand beskriver Miljöpartiet som en blandning av olika rörelser och har ingen självklar ideologisk bas. Det handlar om kvinnorörelsen, freds¬rörelsen, miljörörelsen, solidaritets¬rörelsen, ¬rörelsen för mänskliga rättigheter och demokrati och Maria Wetterstrand ser sig själv som grönliberal.

Hon ogillar statlig centralisering och låter inte helt olik sina borgerliga partiledarkollegor när hon säger:

– Jag tror mycket på människors förmåga att själva ta ansvar om man ger dem ansvar.

Med utgångspunkt i det resonemanget är hon emot riktade statsbidrag till kommunerna
– ”det är rimligtvis de som sitter i kommunfullmäktige som vet bäst” – och att staten ska äga bolag.

På en fråga vilken hon tror är den största samhällsfrågan om tio år svarar hon att det är arbetskraftsbristen.

Det är intressant att i det sammanhanget se vilken bakgrund Maria Wetterstrand har.

” Född: 1973 i Eskilstuna.
Bor: Tullinge och Finland
Familj: Gift med Ville Niinistö,
forskare och gruppledare för de finska gröna. Ville sitter i finska riksdagen. Maria och Ville har en son (född 2004) och en dotter (född 2007).

Bakgrund: Inspirerades av stiftelsen Det naturliga steget i slutet av 1980-talet och gick med i Miljöpartiet 1988. Var språkrör för Grön ungdom 1996–1999 tillsammans med Paulo Silva. Tog magisterexamen i biologi vid Göteborgs universitet 2000. Blev invald i riksdagen 2001 och är sedan 2002 språkrör för Miljöpartiet tillsammans med Peter Eriksson.”

Hon har med andra ord inte haft ett ”riktigt” arbete utan har arbetat politiskt från 24 års ålder. Vad vet man om arbetslivet då?

Hon medger också att i många frågor så frångår hon principer . Hon menar att ”det är sunt att kunna resonera utifrån verkligheten och inte bara hålla fast vid ideologiska principer.”

Beträffande EU så var Maria Wetterstrand den drivande kraften bakom beslutet att Sverige skall vara kvar i EU. Hon säger att anledningen var klimatberedningen 2007 och anser att EU-kommissionen har stor betydelse för klimatarbetet i framtiden.

Vilket samhälle vill Miljöpartiet ha? I Partiprogrammet framgår att de vill ha:

Bilfria innerstäder är en målsättning.” (Partiprogrammet)

Radarparet

Med tanke på att de vill höja bensinpriserna så har man svårt att förstå att Miljöpartiet är för decentralisering. Vilka skall bo på landsbygden i framtiden? Det nya frälset, d.v.s. den politiska nomenklaturan köper upp jordbruken och har dessa som en ”hobby”. Peter Eriksson har redan nu en liten gård som ”hobbyverksamhet”. Han uttalade sig så i en intervju. Peter Eriksson har också plötsligt blivit orolig för att vi inte längre är självförsörjande då det gäller vår mat bl.a. Sent skall syndaren vakna.

Är det så att ”populasen” skall tvingas in till städerna?

I Kina tvingas de bönder som har små gårdar men som med hårt arbete lever på den att sälja till högstbjudande och sedan flyttar de in till kåkstäderna utanför de stora städerna i jakten på arbete för att kunna försörja sig. . På många håll i Kina byggs det stora flotta turistcentra på den bästa jordbruksjorden och så är tyvärr utvecklingen i Sverige. De små bönderna tvingas sälja och på bra jordbruksmark har man byggt golftbanor.


Maria Wetterstrand är en av alla våra politiker som förstör vårt land och sviker det svenska folket.

Är det kanske ett nytt feodalsamhälle Miljöpartisterna vill ha?

Man skall komma ihåg att hon vid en intervju i Svenska Dagbladet för något år sedan yttrade apropå att hon är gift med en finländare och pendlar till Finland. ”Om tio år bor jag kanske i Finland”. Så lättvindigt kan man yttra sig då man inte bryr sig om hur framtiden för det svenska folket blir.

Vi vet alla att Finland har en mycket restriktiv invandringspolitik. Men om invandringsfrågorna i Sverige nämns inte ett ord i DN:s intervju.

Det finns all anledning att utfärda en varning för miljöpartister.


.

1 kommentar:

  1. Garanterat att hon bosätter sig i Finland när den politiska karriären är slut. Alla kan ju inte likt Göran Persson fly ut till ett eget gods på landsbygden.

    SvaraRadera