fredag 11 juni 2010

Har islam format det västerländska samhället och kulturen?

På Tankesmedjan Feminix hittade jag detta.

ISLAM HAR FORMAT VÄRLDEN!


Världen idag har som enda (?) tidning i Sverige uppmärksammat ett högst anmärkningsvärt uttalande av en amerikansk president:

"Visste du att islam formade USA? Troligen inte, eftersom det är osant. Men detta sa Barack Obama i ett tal i det turkiska parlamentet för cirka ett år sedan. Han uttryckte också sin stora tacksamhet för vad islam bidragit med i formandet av USA."

Robert Spencer* skriver om detta i FrontPage Magazine, 7/4 2009:

´We will convey,' said Barack Obama to the Turkish Parliament Monday, 'our deep appreciation for the Islamic faith, which has done so much over the centuries to shape the world — including in my own country.'


Ett klipp i översättningen:

'Vi kommer att förmedla,' säger Barack Obama till det turkiska parlamentet på måndagen, 'vår djupa uppskattning för den islamiska tron, som har gjort så mycket under århundradenas lopp att forma världen – även i mitt eget land.'

Onekligen har den islamiska tron gjort mycket för att forma världen – ett uttalande som inte gör någon värdering om exakt hur den har format världen. Den har bildat den dominerande kulturen i vad som kallas den muslimska världen i århundraden. Men vad i all världen kan Obama mena när han säger att Islam också har 'gjort så mycket' för att forma sitt eget land?"


Från Världen idag:

”Men var det muslimer som seglade över Atlanten för att grunda ett samhälle där religions¬frihet och jämlikhet råder? Fanns det en enda muslim på plats när självständighetsförklaringen deklarerade att alla är människor är skapade lika med okränkbara rättigheter, bland annat rätten till liv och frihet?
Var det koranen som låg till grund för den amerikanska konstitutionen? Där fastslås att staten inte ska styras av en religiös institution och att yttrandefriheten är omistlig – tvärtemot hur fallet är i islamska länder.

President Obama får klart underkänt när det gäller kampen för religionsfrihet. Han brister allvarligt i förståelsen av islam och i stödet till demokratiska krafter i islam¬världen.

Mats Tunehag
ledarsidan@varldenidag.se”

Det är tyvärr inget skämt. Den amerikanske presidenten sade faktiskt så. Vad menar han? Om vi är snälla mot dem så kanske de är snälla mot oss? Har muslimerna gjort världen bättre? Ska vi vara tacksamma?


Robert Spencer
*Robert Spencer är direktör för Jihad Watch, ett program för David Horowitz Freedom Center och författare till tio böcker, däribland New York Times´ bästsäljare The Truth About Muhammad (Sanningen om Muhammed) och Den Politiskt Inkorrekta Guide till Islam (och korstågen) (båda Regnery ) Han är medförfattare till Pamela Geller, i The Post-American ordförandeskapet: Obama- administrationens krig mot Amerika (skall offentliggöras i juli 2010 av Threshold Editions/Simon & Schuster).

3 kommentarer:

 1. Det blir nog bara 4 år för OBAMA sen är hans
  saga all tror jag.

  SvaraRadera
 2. I samband med att Obama blev vald som president visades en film på youtube där han farmor yttrade sig. Hon var mycket stolt över att hennes sonson blivit vald till USA:s president och sade att han föddes i Kenya och att hon varit med vid födseln.
  Denna film togs bort och är nu omöjlig att hitta.


  elisabeth

  SvaraRadera
 3. Bengt Lundström18 juni 2010 06:29

  Jaså, är det Islam som har format Världen? Hur då? Ï spänning över fortsättningen...

  SvaraRadera