torsdag 1 juli 2010

Blandat från Absurdistan

Här nedan kommer ett inslag som jag fann på Demokratbloggen som i sin tur hittat det på En vän i Kampen. Men det är ett bra inlägg som handlar om Björn Afzelius och jag tror att det är viktigt nu att vi repeterar och tar upp bra inlägg på de olika samhällskritiska bloggarna.

Demokratbloggen finns också en bra artikel om feodalismen och som ”tränger sig på hela västvärlden”. Läs den.

Miljöpartiet i Skärholmen och deras valaffisch inför riksdagsvalet.

Pappskallarna i Miljöpartiet är en rubrik på samma blogg, där man kan läsa om Miljöpartiet och deras vision om Sverige. Det är skrämmande och jag rekommenderar alla att läsa de olika artiklar om Miljöpartiet som finns på bloggen.


Allmänna Arvsfonden delar ut pengar till många olika projekt och om ni söker på Blågula frågor så hittar ni ett och annat intressant om hur pengarna fördelas. Det är svenskar som arbetat och slitit hela sitt liv men de har inga närmast anhöriga utan pengarna går till Arvsfonden. SKRIV DÄRFÖR TESTAMENTE om ni inte har anhöriga.

VEM VÅGAR?
Så frågar Kent Ekeroth. Han har bjudit in bl.a. Robert Spencer, islamexpert och den bästsäljande författaren Robert Spencer, som skall föreläsa om ”Islam och Jihad mot Europa”. Vilka har han bjudit in? Läs mera vilka som är bjudna men som inte lämnat besked ellervill ställa upp. Så är de, folkförrädarna.

”En omvänd vänsterman

Den här artikeln har jag hittat på bloggen En vän i Kampen, som jag nu återpublicerar här på Demokratbloggen.

Borta på Fria Tider så uppmärksammade man häromdagen Björn Afzelius och hans låt ”Elsinore” ifrån hans sista skiva med samma namn vilken publicerades efter Afzelius död.

Jag har ända sedan jag första gången hörde skivan (jag har alltid gillat Afzelius) upplevt att texterna bär i en annan riktning än hans tidigare alster, jag har upplevt att den politiska tendensen i många av texterna har varit invandringskritisk och signalerat ”NOG NU!” till våra styrande.

I nämnda Elsinore beskrivs hur Sveriges politiska och mediala elit en gång i tiden såg och upprördes över tillståndet i världen, detta gjorde man helt riktigt, man beslöt sig att hjälpa, det är också helt riktig att göra. Men sedan blev det fel, man gav bort landets framtid, landets återhämtningsförmåga och landets förmåga att i framtiden hjälpa, samtidigt som man förstörde sitt folks möjligheter att leva ett tryggt och värdigt liv, tills man idag står på ett vägskäl där man kan välja att stoppa vansinnet och kasta ut såna man redan tagit emot, då vi inte längre förmår hjälpa dem.

Gör vi det så kommer hela det internationella samfundet att fördöma oss, eller så kan vi låta vansinnet fortsätta, då kommer Sverige att upphöra med att vara Sverige och folket kommer att fängslas i mindre och mindre enklaver, samtidigt som våran förmåga att hjälpa upphör även om vi fortsätter ta emot 100 000 MENA patrask varje år. Svensson kan bara försörja en viss mängd, sedan räcker inte ens 100 % skatt till. Elsinore slott oavsett vilken av vägarna man tar.

Men det är inte bara titellåten som kan ses bära meddelanden, vi har. ”På lantbrukare Persons gård” ‘Vattnet blev förgiftat i brunnen’ Jodå, det blev det, Massiv MENA-invandring, tämligen förgiftande för offentliga finanser och nationell sammanhållning och identitet. ‘Jag miste både drängen och hunden’ vi sparade bort samhällsviktiga funktioner. ‘Skörden den slog fel, och priserna gick ner’ Det relativa skatteunderlaget minskade och de offentliga utgifterna ökade. Invällarna innebär utgifter för det offentliga, men ger inga skatteintäkter.
‘Snart sätter jag pistolen i munnen’. Den gode Afzelius såg ingen rimlig väg ut ur vårt predikament.
Vers 2.
‘Hästen går och svälter i stallet’, Hästen är pensionerad i modernt jordbruk, men vilka går och svälter i Sverige idag?
Våra pensionärer med sjunkande pensioner, konfiskeringar ur AP-fonderna och ständigt minskad personaltäthet i boendena.


‘Och visthusboden står och förfaller.’ Visthusboden, där man samlar av sin produktion för kommande vinter och nästa år. Har man inget att stoppa in där så kommer man inte heller att underhålla den. Liksom vi inte bygger några buffertar för framtiden, då allting måste konsumeras idag.
‘Det läcker i mitt hus’. Behöver det kommenteras?
‘Och maten har ta’tt slut.’ Ja se er omkring, vi har inget att bjuda våra egna unga längre, inget överflöd kvar som gör att man kan vara svag några ögonblick eller månader. ‘Snart sätter jag en kula i pallet’ Se första versen.
Vers tre:
‘Alla kor och grisar har jag sålt’ Vi har flyttat ut alla jobb som borde gå till de med svag ställning på arbetsmarknaden.
‘Men min traktor fick de ta med våld’ Traktorn, kan vara mycket. Jag skulle säga att det rörde sig om tung teknologidrivande industri, varven, Scania (blir inte kvar länge i Sverige under VW-ägande), Volvo (hallå, KINA! De kommer att mjölka varje gnutta svensk teknikutveckling ur det.) och SAAB.

Om jag bara kunde begripa hur allting kunde sluta så illa’ Ja, det har Svensson lite svårt att begripa än idag.
‘Det är tur att inte far finns kvar och får se sitt livsverk gå i kras’ Alltså, det vi gör med vårt land idag gör vi med det arbete som vårt folk gjort under många tiotals generationer före oss, vi står till svars inför dessa och inför våra efterkommande, men de som gått före oss kan inte förebrå oss, ty deras röster har tystnat.
Vers fyra:
‘Jag orkar inte leva med skammen att gå och tigga pengar av grannen’ Våra styrande och vi själva förmår inte göra något åt sakernas tillstånd, då vi måste erkänna att vi skött vårt land väldigt illa och att våra trossatser under lång tid varit helt galna.
‘För banken ska ha sitt, den blir jag aldrig kvitt’ Att vända utvecklingen och avskaffa de kostnader vi dragit på oss kommer att kosta så mycket, ffa i kritik från världssamfundet, från media och för politikerna ifrån deras likar ute i världen att ingen förmår försöka ändra på rådande policy, det är för kostsamt för dem att byta spår och börja göra rätt.
‘Det är bättre med en kula i skallen’ politikerna ser hellre landet förstöras än försöka göra någonting som för dem själva i det korta perspektivet skulle vara oerhört politiskt och karriärmässigt kostsamt.

Jag kan läsa ut invandringskritiska och allmän kritik mot rådande politiskt klimat ur några till av texterna på Elsinore och misstänker att Afzelius valde att inte låta skivan ges ut förrän efter hans död för att på så vis skydda sitt arv, ingen vågar kritisera texterna på Elsinore, då Afzelius inte är i livet och kan försvara sig.”

Elsinore
I ett tornrum av sten, bakom galler av järn
Och en tillsluten port av solidaste trä
med en smärta som gror som en svulst i hans bröst
står han och sneglar mot Sveriges kust
i dyster begrundan av sin ömkliga lott
att försmäkta på Elsinore slott

En gång var han lycklig och fri och dansant
En damernas gunstling, så skön och galant
En prins utan högmod, en välkommen vän
såväl i palats som dom enklaste hem
Den siste man trott skulle få tyna bort
i tornet på Elsinore slott

Han red ut i världen i ungdomens dar
och såg med bestörtning hur orätt det var
att folket gick under av sjukdom och svält
för att härskarnas girighet saknade gräns
Men den insikten borde han nog inte fått
för den förde till Elsinore slott

Han sålde sin boskap, sin mark och sitt slott
och allt det han tjänade skänkte han bort
Men den som får gåvor vill ofta ha mer
och när hjälpen tar slut blir den nödställde vred
Så han skördade ont av det goda han sått
Därför bor han på Elsinore slott

En prins utan pengar bemöts med förakt
av alla dom andra som tillhör hans klass
En ädling som vågar ta folkets parti
blir hälsad med kyla och ögon av is
För där ondskan får råda är godhet ett brott
Så han sändes till Elsinore slott

Så nu lever han här i livslång exil
Förskjuten av fattig, föraktad av rik
Vågorna glittrar i rött och i guld
när skymningen sänker sej vid Öresund
Han sneglar mot Sverige, han ser inget hopp
Ingen friges från Elsinore slott

- Text av Björn Afzelius

*****
Slutligen vill jag rekommendera alla som ännu inte läst Julia Caesars utmärkta artiklar att gå in och läsa dem samlade på Aktualia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar