måndag 16 augusti 2010

Fyra falska profter angående halalslakt

”Det är mycket märkligt att stora företag inte ser till sitt eget bästa. Här har vi över 400 000 muslimer som lever i Sverige och som rättrogna muslimer vill ha sitt eget halalkött. Det finns ju en efterfrågan och det finns pengar att tjäna men de tas inte tillvara p g a okunskap eller i värsta fall fördomar.”

Rapport 1 september 2008

Ang. att införa halalslakt utan bedövning i Sverige.

Fyra företrädare för den kristna kyrkan i Sverige frågar:

”Är vi beredda att älska juden och muslimen?
Företrädare för det kristna Sverige: Av politiska skäl undviker riksdagens leda¬möter att utmana en latent islamofobi. Sverige har – juridiskt sett – klarat omställningen från ett monolitiskt kristet protestantiskt samhälle till ett mångreligiöst. Men det innebär inte att allmänheten eller de politiska partierna är beredda att välkomna en utveckling där Sverige tar det här klivet. De största bekymren rör de muslimska och judiska grupperna. Praktiserande muslimer diskrimineras dagligen. Sverige står ensamt i EU med förbud för kosher- och halalslakt. Tolerans borde därför vara ett politiskt renlevnadskrav vad gäller debatten om religionsfrihet i valrörelsen, skriver Sven-Bernhard Fast, Caroline Krook, Peter Weiderud och Karin Wiborn.”

Bl.a. ifrågasätter de fyra artikelförfattarna varför Sverige står ensamt i EU med förbud för kosher- och halalslakt.
DN

I Världen idag frågar man sig med anledning av artikeln:
”Hur kan kristna stödja halalslakt?

Redan i dag förekommer sådan, dock under förutsättning att djuren bedövas innan blodavtappning sker. Enligt en mer strikt islamisk tolkning ska dock helst slakten ske utan bedövning för att betraktas som halal (tillåten). I motsats till de etablerade slaktmetoder som praktiseras i vårt land innebär halalslakt, där strupe och halspulsåder skärs av med en kniv, ett utdraget och plågsamt lidande för djuren.

Det är den sistnämnda slaktformen som de fyra debattörerna vill tillåta i Sverige. En av de dessa, Peter Weiderud, ordförande i Sveriges kristna socialdemokrater, propagerade öppet för obedövad slakt under Almedalsveckan nyligen.

Att som djurvän behöva uppleva att denna otidsenliga och barbariska slaktmetod införs i vårt land är naturligtvis djupt stötande och upprörande. Frågan är hur representativa dessa strömningar är inom exempelvis Svenska kyrkan. Är biskop emeritus Caroline Krook en auktoritet som prästerskapet hukar för i denna fråga?”

Så här skriver två andra debattörer:

"Religiösa krav ska hållas borta från politik och lag”
DN

Från en läsare av bloggen:

”Fyra representanter för den svenska heligheten träder fram helt öppet och utan att skämmas och propagerar för halalslakt i Sverige! Man mår illa!

En slaktmetod som är bland det mest vidriga djurplågeri man kan skåda, denna tortyr av djur vill dessa självutnämnda Guds representanter nu införa i Sverige!”

Se filmen som är obehaglig och läs artikeln om halalslakt. Vad det verkligen handlar om.

De fyra "kristna" debattörerna.

Caroline Krook, biskop i Stockholms stift och anser också att samkönad kärlek är en självklarhet. (biskop i svenska kyrkan)
Sven-Bernhard Fast (51 år och generalsekreterare för Sveriges Kristna Råd)
Peter Weiderud (född 16 oktober 1957 i Karlstad. Är gift med Salpy Eskidjian. Extremt muslimvänlig, tillhör den socialistiska broderskapsrörelsen, f.d. politiskt sakkunnig hos Lena Hjelm Wallén))Karin Wiborn (ordförande för Sveriges Kristna Råd)
 

 


Fler och fler röst höjs för att Sverigedemokraterna skall få vara med i debatten inför valet. En av dessa röster, K G Bergström har uttalat sig.

Från Kent Ekeroths blogg:
”Under SVT:s jippo "Demokratifesten" sa K-G Bergström följande, vilket kan ses 1h 2m 34s in i klippet som kan ses här (själva snackat om SD börjar 59m 53s in i klippet):
´Nu när jag inte längre är anställd av SVT även om jag fortfarande har väldigt varma känslor för företaget jag ska jobba för i valrörelsen kan jag ändå distansiera mig litegrann och säga att jag tror att om Feministiskt Initiativ hade legat över 4% i ett antal opininonsundersökningar och dessutom hade haft utsikt att få en vågmästarroll så tror jag inte det hade varit någon som helst tvekan om att ni hade fått vara med i slutdebatter och liknande.

Jag tror tyvärr att vi inte riktigt är rättvisa mot Sverigedemokraterna men samtidigt har jag förståelse för att man måste ha vissa regler och då har SVT bestämt att det är riksdagspartierna som man går ut med. Samtidigt har ju SVT gjort avsteg 1991 när Ny Demokrati var med [...]´

Kul att någon säger sanningen då och då. Det vågade K-G Bergström göra när han inte jobbade på SVT - uppenbarligen förlorar man jobbat om man säger sanningen medan man jobbar på SVT...”


Nu är de rädda inför valet, socialdemokraterna, som å det gruvligaste tillsammans med de andra partierna förstört vårt land. Mona Sahlin lovar guld och gröna skogar till pensionärerna.

Ingvar Karlsson är helt desperat och kräver att SD skall stoppas till varje pris. Den sanne demokraten måste man säga.

”Man kan lura en del av folket hela tiden.
Man kan också lura hela folket en kort tid.
Men man kan inte lura hela folket hela tiden”.

 

3 kommentarer:

 1. Sommarens våldtäktsepidemi bortförklaras av myndigheterna på olika vis. Läs en svidande vidräkning med politikerna som sviker kvinnorna:

  www.korta.nu/jc

  Läs även denna polismans insändare:

  tinyurl.com/2v7outv

  SvaraRadera
 2. Dessa fyra äckel är inte det minsta heliga. Möjligtvis skenheliga.

  SvaraRadera
 3. Hur i HELVETE kan man sjunka SÅÅ lågt och ovan
  på detta KALLA SIG FÖR KYRKANS FOLK.Dessvärre
  finns det i vårat land HUNDRA TUSENTALS av dessaa som säljer sig likt HOROR enbart för att
  behaga detta jävla patrask MUHAMMEDANERNA. Dessa
  fyra här ovan har nog FAN inte sett hur en slakt
  på MUHAMMEDANVIS går till. Jag såg videon som visade halalslakt och kan enbart säga att NÅGOT JÄVLIGARE har jag aldrig någonsin sett och jag har ändå sen barnsben varit med att slakta många olika tamdjur. Dessa fyra IDIOTER kommer kanske en dag att uppleva samma fasa som dessa arma djur som får halsararna avskurna in till nackkotpelarn med luftstrupe och allt enbart för att de ej skall kunna skrika ut sin smärta och ångest. Det kommer KANSKE en dag när Svenska folket gör skäl för vad Fredrik muslim
  sa att Svensken är en BARBAR och vår historia är bara BARBERIET. Man KAN SPOTTA PÅ EN STEN TILLS DEN BLIR VÅT sen kan de mest PRIMITIVA och
  MÖRKA KRAFTER komma fram som de flesta av oss bär på men för det mesta kan HANTERA.
  Hans Nilsson.

  SvaraRadera