fredag 24 september 2010

Den politiska "eliten" och Sverigedemokraterna


Några kommentarer om SD efter valet 21 september 2010

Med det enorma motstånd i form av hets och hat som SD i decennier mött från det politiska, mediala och s k kulturella etablissemanget - och i synnerhet nu inför valet - var det en lysande prestation att ta sig in i riksdagen.

Inte ens att det politiskt korrekta ”etablissemanget” kommit dragandes med rasiststämpeln så fort någon dristat sig att kritisera den förda invandrings- och den havererade integrationspolitiken har till deras stora besvikelse hindrat fler än 300 000 att rösta på SD.

Nu har de övriga riksdagspartierna bara en tanke i huvudet: att frysa ut SD i riksdagen. De tycks inte begripa att deras kampanj för att stänga ute SD inte bara är en kampanj mot SD utan även mot drygt 300 000 väljare. Vilket vi kommer att minnas i nästa val!

Lite kuriosa i valrörelsen
Socialdemokraterna hade sin valvaka på ett museum! En övertydlig symbolik!
”Vi kan inte vänta ”stod det på Socialdemokraternas valaffischer. Nu får de som ”inte kunde vänta” slå sig ner i väntrummet i fyra år till!

Reinfeldt och Sahlin som före valet ”inte ville ta i SD med tång” lär nog få plocka fram tången!

Varför dras SD:s bakgrund fram i tid och otid men inte vänsterns?

Lars Ohly sanktionerar utomparlamentariska metoder för att stoppa SD i riksdagen
Lars Ohlys hot på valnatten att man dvs vänstern ”ska tillgripa även utomparlamentariska metoder för att stoppa SD från att få inflytande i riksdagen” har redan satts i system. SD:s hemsida har drabbats av kapning och tusentals namn på SD-sympatisörer har lagts ut på nätet med namn, adress och telefonnummer. Enligt Dagens Eko den 21 september har även sådana som aldrig varit i kontakt med SD hamnat i hetluften. Litet svinn får man räkna med.

Ohlys hot visar att den demokratiska fernissan är tunn och att banden med kommunismen och dess metoder för att tysta oliktänkande lever vidare i regeringen och i Sveriges riksdag.

Lars ”Bröstpumpen” Ohly, sur som en citronodling - sade på valnatten ” Rasister har kommit in i riksdagen.” So what? Kommunisterna finns ju redan där.

Kommunisten Lars Ohlys bäste vän
”SD har människofientliga ideal” säger Ohly.

Vilka ideal har/hade Stalin, Castro, Mao, Pol Pot, m fl kommunistiska potentater.
Pol Pot, en annan av Lars Ohlys vänner. Pol Pot som avrättade människor om de t.ex. hade fel glasögon!


Partikamraten Kalle Larsson säger i DN den 20 september. ”Nu gäller det att inte andra partier tar över och låter sig styras av Sverigedemokraternas verklighetsuppfattning. För oss gäller det att se till att S inte glider iväg och börjar tala om invandringen som ett problem.”


”Vi har fått rasister i riksdagen” – ”SD har fått oförtjänt mycket utrymme” – ”Får dom en arena så ökar dom” Rosanna Dinamarca (v).

Trots Lars Ohlys höga svansföring är hans parti mindre än Jimmie Åkessons!

K G Bergström konstaterade efter röstsammanräkningen att ”Vi har ett nytt politiskt läge i Sverige: SD är större än V och Kd.”

Konstiga resonemang
* Ett vanligt argument för att förhindra att SD med sina 5,7 procent får inflytande i Sveriges riksdag är att ”94 procent inte röstat på dem”. Detta argument används av någon märklig anledning endast om SD:s valresultat. V fick 5, 6 procent och kd 5,6 procent. Varför får vi inte höra att ”94 procent inte röstat” på v eller kd ? Centerns 6,6, fp:s 7,1 och mp 7,2 procent innebär ju att ca 93 procent inte röstade på dem!

M fick 30 procent och S 30, 9 procent - alltså var det ca 70 procent som inte röstade på dem!

Två av dem som använt sig av denna logik är Mona Sahlin och socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Butlan – förlåt Baylan. En annan är Bengt Westerberg. Någon som blir förvånad?

* I en valanalys i SVT den 20 september jämställde K G Bergström att SD har få kvinnor i partiet med muslimernas kvinnoförtryck. SD:s kvinnounderskott är alltså i K G Bergströms värld fullt jämförbart dvs med stening, könsstympning, s k ”heders”mord, tvångs- kusin- och barnäktenskap etc.
Det verkar som om argumenten mot SD tryter!

* En socialdemokrat förklarade i P1 den 21 september socialdemokraternas sämsta valresultat på 90 år med att ”S inte lyckats nå de sjuka, arbetslösa och de som riskerar att kastas ut ur trygghetssystemen…”

Vilken tur att SD lyckades nå dessa grupper!

Märkligt att socialdemokraterna inte lyckades nå fram med dessa frågor när det enda Mona Sahlin i debatt efter debatt talade om var sjukförsäkringarna. Tala om ett en-frågeparti!

* Hoten om att kronan skulle falla, räntorna höjas och aktiemarknaden drabbas av nedgång om SD kom in i riksdagen har inte infriats. Tvärtom: kronan stärktes och aktiemarknaden gick inte ner efter valet.. ”Marknaden hade tvärtom reagerat svagt positivt på valresultatet” sade en marknadsanalytiker i SVT.

En av dem som fick fel var Jan Björklund som varnat för att ”vi får höjda räntor och sämre ekonomi om SD kommer in.”

* Carl ”I am Sweden” Bildts kommentar med anledning av att SD kommit in i riksdagen: ”Inte bra för Sveriges anseende – inte bra för stabiliteten.”

* ”Urholka inte grunden för en stark regering genom att rösta på SD” manade Fredrik Reinfeldt. Ca 330 000 svenskar valde att inte lyssna till statsministerns hot.

*.Fredrik Reinfeldt anser att ”SD har gynnats av medial uppmärksamhet”. Har inte alla andra partier också ”gynnats av medial uppmärksamhet”? T ex de som – i motsats till SD - tilläts delta i slutdebatterna inför valet?

Jag skulle vilja säga att SD ”gynnats” av att de ställer krav på en ansvarsfull invandringspolitik!

* Fredrik Reinfeldt anklagar SD för ”vi och dom-tänkande.” Litet märkligt med tanke på hur Reinfeldt behandlar sverigedemokratiska riksdagsmän. Där kan man tala om ”vi och dom-tänkande”. ”

Allianspolitiken går f ö ut på just detta ”vi och dom-tänkande”: sjuka mot friska, höjd skatt för pensionärer mot skattesänkningar för yrkesarbetande, högbeskattade pensioner mot det skattefria äldreförsörjningsstödet för alla som är 65 år eller äldre vid ankomsten till Sverige, arbetslösa svenskar mot utlänningar som favoriseras genom att erbjudas skattesubventionerade jobb, bonus för att de lär sig svenska etc etc.

* Ett exempel på statsministerns demokratisyn: ”Det har varit viktigt för många att säga att de ska göras allt för att isolera SD från allt inflytande. Då har vi ett ömsesidigt ansvar för att förverkliga den isoleringen…”

* Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin som ”inte ville ta i SD med tång” får allt plocka fram tången nu!

Vad säger Reinfeldts och Sahlins uttalande om att ”inte vilja ta i SD med tång” om Reinfeldts och Sahlins ”människosyn”?

Vilken människosyn har Göran Greider, som i dagens (den 21/9) Metro kallade Sverigedemokraterna för ”slaggprodukt” och ”avfall”: ”Vad är egentligen Sverigedemokraterna? Svar: Slaggprodukten från den marknadsliberala fabrik som överallt gjort det sociala livet otryggare och runt om i Europa producerat sådana avfall, från Dansk folkeparti till franska Front National och holländska Frihetspartiet.”


Var finns det vackra talet om ”alla människors lika värde” när det gäller Sverigedemokraterna?

SD:s ca 330 000 väljare har Reinfeldts och Sahlins ögon uppenbarligen inget ”värde”!

* Per Schlingman sade i P1 den 20 september: ”Så som väljarna röstar ska också få genomslag i politiken. ” Förmodar att detta även gäller SD. Eller…?

Han anser att ”samarbete bidrar till ett mervärde”. Förmodar att detta även gäller SD. Eller…?

* Jan Björklund påstår att ”SD bara har åsikter i en enda fråga.” Detta stämmer inte - SD täcker in samma politikområden som andra partier.

Dessutom påverkar ”denna enda fråga” dvs massinvandringen alla andra politikområden.
Också i debatter före valet har SD kritiserats för att deras enda fråga är invandringen. I en listning i DN av de viktigaste valfrågorna/politikområdena i procent kom till medias glädje invandringen inte med och integrationen låg på näst sista plats efter ”andra frågor”: 1. Jobben 2. Sjukvården 3. Skolan. 4. Familj/barn 5. Äldreomsorg 6. Miljö 7. Skatter 8. Pensionärskatt/villkor 9. Sveriges ekonomi.
Ytterligare ett politikområde som i högsta grad påverkas av invandringen är givetvis rättsväsendet och otryggheten på gator och torg.

Det är tydligen helt omöjligt för såväl politiker som journalister att begripa att invandringen i hög grad påverkar samtliga politikområden.
Bara ett exempel: enligt uppgift är 90 600 fler arbetslösa i år än 2006. Samtidigt får i snitt 70 000 ”gästarbetslösa” invandrare uppehållstillstånd varje år. Hur får de den ekvationen att gå ihop?

* ”Trist att SD kommer in” tycker Beatrice Ask - ”Oerhört sorgligt” säger Birgitta Ohlsson ”Ge SD inget inflytande alls” kräver Bo Lundgren, ”Det skapar oreda” anser Jan Eliasson, ”SD kränker mänskliga rättigheter” tycker den f d (?) kommunisten och medlemmen i KPLM (r) Gudrun Schyman!

En modig kvinna
Statsvetaren Jenny Madestam vågade framföra en icke P K åsikt i SVT. Hon konstaterade att Jimmie Åkesson som partiledare är ”seriös, kunnig, sansad och statsmannalik.” Får hon behålla jobbet? Kommer hon att intervjuas i SVT någon mer gång?

SD:s framgång skapar problem för KD
På tre valaffischer frågade Magnus Jacobsson, riksdagskandidat för KD (Uddevalla) ”Hur sjutton tänker (SD) – vem ska baka våra pizzor.”

Med de framgångar SD har fått lär Magnus Jacobsson få klara sig utan pizzor i framtiden! För det står väl i SD:s partiprogram att SD vill förbjuda pizzor? Eller…?
Och fiskar inte hr Jacobsson ”i grumliga vatten” – som det brukar heta i SD-sammanhang - när han anser att invandrarna bara duger till att baka pizzor?

”Hur sjutton tänker (SD) – vem ska ta hand om farmor?”

SD tänker förmodligen att våra gamla inte skall behöva bli torkade i stjärten av somalier, som de dessutom inte kan kommunicera med!

”Hur sjutton tänker (SD) – vem skall göra våra utlandsaffärer? ”
Hr Jacobsson behöver nog inte oroa sig: den organiserade brottsligheten - människohandel, traficking, knarksmuggling etc - kommer säkert att fortsätta med sin internationella affärsverksamhet som förut.

Inger-Siv

Ett sorgligt dödsfall rapporteras

3 kommentarer:

 1. Stort TACK för en MYCKET BRA ARTIKEL. Jag är SÅÅ
  GLAD att SD kom in i Sveriges Riksdag jag har
  drabbats av ett STORT rus ett LYCKORUS. Nu kommer tiden att verka FÖR SD folk kommer att våga prata mer ÖPPET om PARTIER och den UPPSJÖ av problem som finns i vårt KÄRA LAND SVERIGE.
  Vi har FYRA FANTASTISKA ÅR FRAMFÖR OSS och sen
  till valet 2014 kommer VÅRT PARTI att vara med i ALLA DEBATTER och får UTTALA SIG MEDIA. Då blir LÄGET ett helt annat så då SKALL VI TRYCKA
  TILL 7klövern(nn) REGÄLT.DÖDSANNONSEN ÄR SÅ JÄVLA BRA TOPPEN HELT ENKELT. Hans Nilsson

  SvaraRadera
 2. Jag vill bara påminna om att båda Julia C böcker
  Fler Ministrar Borde Gråta och Världsmästarna går att köpa NU jag fick mina i handen igår Fredagen den 24/9 jag beställde via Snaphanen.
  Så ÄRADE SVENSKAR köp dessa böcker och fördjupa
  er i det Svenska Vansinnet i LUGN och RO.
  Hans Nilsson.

  SvaraRadera
 3. Bra Gerda, bra!

  Gustaf

  SvaraRadera