tisdag 30 november 2010

Carl Bildt, globalist - Jimmie Åkesson, Sverigevän

Carl Bildt kom som nr 95 bland världens stora tänkare för att han säger till Europa vad Europa inte vill höra.
Utrikesminister i Sverige

Man kan säga att den mediabild den ”konferenshoppande” svenske utrikesministern föreställer sig är ett enat Europa modellerat efter sin egen personlighet: dynamisk på att utveckla idéer, koncentrerad på att charma nya vänner och orädd för stora utmaningar. Det är inte en vision som har gjort intryck på kontinentens många försiktiga ledare.

Han insisterar att EU måste tillåta Turkiets anslutning något som tyskarna och fransmännen inte vill.

Till skillnad mot många socialdemokrater, säger han att EU måste satsa på ekonomiska reformer på hemmaplan och frihandel utomlands. "Det handlar om att Europa under de kommande decennierna kommer att ses som modell för framtiden,", varnade han i The Guardian, "eller som ett museum från det förflutna”.

Sveriges store tänkare har också sagt att ” ”Inom en generation kommer EU:s största stad inte längre att vara London utan Istanbul”Så här intresserat tar han emot en appell från Dawit Isaaks bror om frigivningen av brodern. Han har bråttom, måste med regeringsplanet till någonstans i den stora världen.

Så här säger Lars Tobisson )m) i sin självbiografiska bok ”Främling i folkhemmet” om Carl Bildt:

”Bildt framstod i Tobissons ögon som en inkarnation av Aristoteles Homo politicus. Han konstaterar emellertid att Bildt skulle ha behövt mer bredd i personligheten.”

Carl Bildt, en av svenskarnas bästa vänner , uttalade sig bl.a. på följande sätt vid kalabaliken i Rinkeby 1992:

"En så att säga motsatsernas dynamik, i detta tidigare så enhetliga svenska samhälle, en friktionsyta uppstår förvisso, men det är denna motsatsernas fredliga dynamik som med mitt sätt att se, betyder oerhört mycket för att vitalisera det svenska samhället..."!

Så koncist uttalar sig en stor ”tänkare”.

Läs mer om de 100 stora tänkarna i världen..Sverigedemokraternes ledare är van vid trakasserier och våldsamma motdemonstrationer. Foto: Steen Raaschou

Mannen ingen vill leka med

Så lyder rubriken på en intervju i tidningen Sappho med en begåvad man som säger de saker som den svenska ”politiska eliten” inte vill höra, Jimmie Åkesson.

I Sverige har man yttrandefrihet, demokrati och IKEA. Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson tvekar inte om det sista. Påståendet om demokrati och yttrandefrihet ställer han sig mer tveksam till.

Elitens projektet misslyckades

Här är han - mannen som det svenska etablissemanget beskriver som ondskan själv, och nu - mycket mot etablissemangets vilja - har tagit plats i den svenska riksdagen. Det är naturligtvis Jimmie Åkesson, ordförande för Sverigedemokraterna som vi talar om.

Lördagen den 27 november talade han vid Tryckfrihetssällskapets internationella konferens om kampen mot totalitarism i väst. Efter mötet lyckades Sappho dra Åkesson åt sidan för en pratstund om den svenska demokratin och yttrandefriheten.

Så här säger han bl.a.

Elitens solidaritet med sig själva

Du tycker inte att det svenska etablissemanget tar ansvar för svenska folket. Är de mer i solidaritet med människor i tredje världen?

"Nej, jag tror inte man kan säga så. De är framför allt solidariska med sig själva - makten har blivit ett självändamål. Trots vad de själva tycker att de är i solidaritet med de fattiga och förföljda människorna. Men i verkligheten är det få som de riktigt hjälper med sin politik. Vi skulle kunna hjälpa många fler genom att rikta resurser till de områden där det finns stora problem.

Läs mer

1 kommentar:

  1. Att leda Sverige in i krisen av (Carl Hamilton och Dag Rolander),läs den och ni förstår vilken filosofi och verklighetsförankring Carl Bildt har.

    SvaraRadera