torsdag 4 november 2010

Svensk riksdagsdebatt 2010


SD luckrar upp blocken

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har gjort sin första partiledardebatt i riksdagen - och integrationspolitiken stod omedelbart i centrum. Men att invandringen blir en uppmärksammad fråga kan efter ett tag missgynna SD säger vissa statsvetare. Andra tror att partiets radikala åsikter på sikt kan uppfattas som alltmer rumsrena.”

Läs hela artikeln

Åkesson anpassade sig

”Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har gjort sin första partiledardebatt i riksdagen - och integrationspolitiken stod omedelbart i centrum. Men att invandringen blir en uppmärksammad fråga kan efter ett tag missgynna SD säger vissa statsvetare. Andra tror att partiets radikala åsikter på sikt kan uppfattas som alltmer rumsrena.”

Läs hela artikeln

Röster från debatten

”Det håller inte att skicka integrationsministern för att besöka en boxningsklubb.”
Mona Sahlin (s) om skotten i Malmö.

”Det är hedrande och bra för riksdagen att sex av åtta partier står bakom den här uppgörelsen”
Fredrik Reinfeldt (M) om Afghanistan.

”Vi tror att Sverige varit ett fattigare land om vi fått inte fått in människor med nya synsätt, ny kultur.”
Peter Eriksson (MP)


”MP är det parti jag betraktar som mest extremt om man ser till integration.”
Jimmie Åkesson (SD)

”Alla människor har samma värde i det samhälle vi vill bygga”.
Göran Hägglund (KD)”Resultatet av er politik blir ökad arbetslös bland invandrare”
Jan Björklund (FP) kritiserade att SD är emot den satsning regeringen vill göra på instegsjobb för invandrade.
”Det krävs en ny strategi, det här var vi rödgröna överens om och gick till val på”
Lars Ohly (V) om att det rödgröna blocket slets isär i Afghanistanfrågan.


”Är man en duktig sjuksköterska ska det märkas i lönekuvertet”.
Maud Olofsson C) sade att man måste tillåta ökad lönespridning för att förbättra för kvinnor.


Vem var Vidkun Quisling. Läs mer om honom


Läs om ”DEN SVENSKA MILJÖRÖRELSEN

Miljöpartiet förespråkar ideologisk globalism i dess renaste form. De vill ha ”världsmedborgarskap” för att ersätta det nationella medborgarskapet, helt fri invandring på global basis, globala skatter och ett stärkt FN för att säkerställa en rättvis världsordning:

Vi tror inte på konstlade gränser. Vi har en vision om fri invandring och utvandring, där människor har rätt att bo och arbeta var de vill … Vi vill att Sverige ska bli en internationell förebild genom att ta fram en plan för att införa fri invandring.”

Som världsmedborgare har man ingen som helst lokal frihet. Det egna landet eller hembygden blir bara en del av allt annat och den egna historien suddas ut och folk blir bara ett nummer. Det är precis det här som Herr Eugene During menade var en så mycket bättre socialism än vad Marx kunde erbjuda, och som Friedrich Engels läste lusen av honom för.

Det blir ett 1984 för att kanske ta en lite lättare skönlitterär beskrivning på:
Denna dystopi skrevs i skuggan av andra världskriget med inspiration från främst det totalitära Sovjetunionen, men även Nazityskland; Romanen utspelar sig i en tänkt framtid där världen gått igenom ännu ett världskrig och som därför behärskas totalt av konkurrerande totalitära stater. Företeelser som krigshets, statsterrorism, propaganda, indoktrinering, relativism, revisionism, tortyr, personkult, en nomenklatura, Stalins deporteringar och Hitlerjugend känns lätt igen från sina förebilder i den verkliga historien. Boken blev i viss mån föremål för magiskt tänkande då man på sina håll trodde att året 1984 skulle bli en ödesdiger vändpunkt i världshistorien.”Den 4 november, d.v.s. idag, kommer representanter och parlamentariker från Iran att besöka både riksdagen och utrikesdepartementet. Detta är den dag då Sakineh Ashtiani skall hängas. Man har lyckats rädda henne från att bli stenad till döds!

Kommer vår "landsfader" Fredrik Reinfeldt att ta upp detta eller kanske vår flygande utrikesminister Carl Bildt, överallt närvarande utom i Sverige.

Läs också om det grova våldet mot barn och kvinnor i Sverige och om ni hör några feminister som skriker högt om detta så skriv ner det som kommentarer.

Islam's krig motkvinnor: bulletin om kvinnoförtrycket

Borde inte allt våld mot kvinnor och barn vara föremål för en ordentlig debatt i Sveriges riksdag? Istället mobbar man Sverigedemokraterna och tar inte debatten på allvar. Kvinnor i Sverige törs idag inte gå ut på kvällarna. Är det så politikerna vill ha det? Kvinnovåldet var något som Jimmie Åkesson påpekade i debatten.

Jag menar att om våra politiker inte gör något åt detta utan fortsätter med massinvandringen så tycker de att samhället är bra som det är.... eller?

Göran Hägglund säger att de vill bygga ett nytt samhälle. Vilka har gett politikerna rätten att förstöra ett väl fungerande samhälle och förstöra en av de äldsta nationerna i Europa?

1 kommentar:

  1. Min Partiledare ELEGANTEN Jimmie Äkesson har debuterat i Sveriges Riksdag till detta säger jag det är MÄKTIGT.Hans Nilsson.

    SvaraRadera