tisdag 16 november 2010

Upprop mot grundlagsändringarna och samizdatkultur


”Kent Ekeroth:
UPPROP MOT GRUNDLAGSÄNDRINGARNA
Uppdatering: Över 2000 underskrifter på cirka 6 timmar.
Har du gjort din del? Skriv under och SPRID uppropet. Bara nio dagar kvar till omröstningen i riksdagen!
Länk till namninsamlingen mot de grundlagsändringar som de andra sju partierna i Riksdagen planerar att införa den 24 november:
Värna Sverige – Nej till grundlagsändringen!”


”Värna Sverige
Av demokratbloggen
Den 24 november planerar alla riksdagspartier förutom Sverigedemokraterna att rösta igenom omfattande förändringar av grundlagen som medför starkt negativa konsekvenser för Sverige (Proposition 2009/10:80 // 2009/10:Ku4).

Läs hela artikeln om hur Sveriges framtid kommer att bli.

DE SANNINGSFIENTLIGA
Av Julia Caesar

”Har vi en samizdatkultur i Sverige – det vill säga ett debattklimat som tvingar alternativ och icke önskvärd information till en underjordisk källartillvaro? Vi är många som tveklöst svarar ja på den frågan.

Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson ställer den och ger själv en del av svaret genom att skriva om saken – inte i den tidning där han är anställd, utan på sin privata blogg.

Per Gudmundson är en mycket kunnig journalist, utrustad med större mod och integritet än flertalet av sina kolleger. Han balanserar på slak lina med vad som är möjligt att publicera i traditionella media. Myten om att vi har yttrandefrihet i Sverige är ungefär lika trovärdig som sagan om Rödluvan och vargen. Men den alternativa informationen i bloggvärlden erövrar ständigt ny mark på bekostnad av de sanningsfientliga krafterna i traditionella media.

Utan yttrandefrihet ingen demokrati. Formellt har vi yttrandefrihet i Sverige. Den finns stadgad i grundlagen:

”Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor.” (Regeringsformen Kap. 2. paragraf 1.)”

Vidare:

” Grunden för en samizdatkultur är bristande yttrandefrihet att vissa sanningar inte får finnas. För individen har det ingen som helst betydelse om det är staten eller andra maktcentra som kväver det fria ordet. Ett tecken på en sönderfrätt demokrati med strypt yttrandefrihet är att samtliga media går i den politiska maktens ledband och effektivt stänger ute det som avviker från den verklighetsbild man har bestämt ska gälla. Utan de här förutsättningarna skulle ingen samizdatkultur uppstå, för den skulle inte behövas.

De alternativa media som utgörs av sajter och bloggar på Internet har uppstått ur en bristsituation, det tomrum som bildas när traditionella media utelämnar, friserar, mörklägger och ljuger om icke önskvärda delar av verkligheten.

I decennier har vi varit utlämnade till medias verklighetsbeskrivning och inte haft något alternativ. I dag kan människor välja att informera sig från oberoende informationskällor på Internet. Medan sanningsfobikerna i gammelmedia ägnar sig åt att skjuta brevduvor och stena budbärare upptäcker allt fler människor hur de vilseleds och manipuleras av traditionella media.”

Läs hela artikeln som är väldigt bra som alltid.

Så här säger Robert Spencer om Samizdatkultur:

"Snart kommer Eurabia att likna det gamla Sovjetunionen, där oliktänkande i hemlighet distribuerade samizdatlitteratur och fick höga böter om myndigheterna upptäckte vad de gjorde. Européer som bryr sig om vad som händer med dem måste resa till Väst, köpa böcker som berättar sanningen om Islamiska jihad, och distribuera dem hemma från vakande ögon från EU-byråkrater."

”F.D.SOVJETISK DISSIDENT ANSER ATT EU ÄR PÅ VÄG ATT BLI ETT NYTT SOVJETUNIONEN

PS: Den fd sovjetiske dissidenten Vladimir Bukovksy befarar att Europeiska unionen är på väg att bli ett nytt Sovjetunionen. I ett tal kallade han EU ett "monster" som måste förstöras: "Ju förr vi avslutar EU, desto bättre. Ju förr det kollapsar desto mindre skada har det gjort för oss och andra länder. Men vi måste vara snabba eftersom eurokraterna arbetar mycket snabbt. Det kommer att bli svårt att besegra dem. Idag är det fortfarande enkelt. Om en miljon människor marscherar mot Bryssel i dag kommer de här killarna att smita iväg till Bahamas. "

Vaclav Havel: Vår civilisation är på väg mot en katastrof.

INSÄNDARE:
Allt fler ställer sig frågan: Vad är det som händer med Sverige? Landet där politiker länge farit jorden runt som skållade råttor och predikat demokrati, människors lika värde och jämlikhet. Samt miljö förstås! Landet som tagit sig på att axla det globala ansvaret… och i traditionell vänsteranda kritiserat och bespottat USA, som räddat demokratin i Europa vid åtminstone två tillfällen. Landet vars politiker i dag tar avstånd från den egna etniska befolkningen.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar