torsdag 2 december 2010

EU-gemenskapen - drömmen som tog slut


Svenska Dagbladet den 1 december 2010

EU:s “ grundlag” måste skrivas om redan nu

”Sliten. Ett gastkramande finansdrama, ett revolterande EU-parlament, en växande nationalism och en oro över att hela den europeiska gemenskapen ska brytas upp. Idag fyller Lissabonfördraget ett år. Men det är en mycket medtagen och utarbetad ettåring som blåser ut ljuset på tårtan.

Bryssel De 27 medlemsländernas Magna Carta, regelboken som skulle göra EU-politiken smidigare och sudda ut halvsekelgamla anklagelser om brist på folklig förankring av EU-projektet, måste faktiskt redan skrivas om.”

Vidare:

”Bara veckor efter att Lissabonfördraget sjösattes började det viskas om att Grekland hade friserat sina räkenskaper, och att landet skulle behöva en massiv räddningsaktion av de andra euroländerna för att inte sjunka. Det nyfödda fördraget visade sig då inte ha instrumenten som behövdes för att möta den gemensamma valutans första elddop.”

Kritiken från främst EU-parlamentet mot Van Rompuys nästintill självutplånande framtoning har dock varit hård. Det muttras om att valet var perfekt för självupptagna EU-ledare som inte vill att deras officiella statsbesök i världens maktcentrum överglänses av en alltför karismatisk Brysselrepresentant.

–Van Rompuy uppträder som en sekreterare och inte som en president. Han är helt i händerna på de 27 regeringarna, dundrade nyligen de Grönas ledare Daniel Cohn-Bendit, en brinnande EU-federalist.

”Den brittiske EU-skeptiske ledamoten Nigel Farage sade i ett tal som snabbt blev Youtube-favorit, att Van Rompuy hade samma utstrålning som en blöt trasa.

EU-kännare menar dock att Van Rompuys post är nödvändig för att få slut på den kakofoni som präglar det europeiska mötesbordet: det är trångt, rörigt och högljutt när 27 regeringschefer vill få sin vilja igenom.”

”Lissabonreglerna ger EU-ledarna större möjligheter än tidigare att övervaka varandras budgetar, men regeln om att länder i kris inte får räddas ekonomiskt finns kvar.

Så när man tog fram räddningspaketen för först Grekland och nyligen också Irland så fick man i praktiken slingra sig runt de regler man alldeles nyss klubbat.

Den förre franske presidenten Valery Giscard d’Estaing, som ledde den elitgrupp av europeiska tänkare som skissade fram den europeiska konstitutionen, förlagan till Lissabonfördraget, sade i ett dystert tal att drömmarna om en tätare EU-gemenskap som fördraget skulle leda till, i och med finanskrisen blåst iväg till en fjärran horisont.

Europas en halv miljard människor verkar mer benägna att i stället gå tillbaka till gamla nationalistiska ställningar, sade Giscard d’Estaing.”

Läs mer


Atlas Shrugs den 1 december 2010

Muammar Gaddafi kräver miljarder i Jiyza annars "kommer Europa att översvämmas av muslimer"

Utpressning eller jizya? Samma sak.

Telegraph
Muammar Gaddafi har krävt att Europeiska unionen skall ge honom mer än £ 4 miljarder för att bekämpa illegal invandring, annars blir Europa "svart" och kommer att översvämmas av muslimer.

Under ett EU-Afrika-toppmöte, som avslutades på tisdagen i Tripoli, beskrev Libyens ledare Europeiska ekonomiska förbindelser med den afrikanska kontinenten som "misslyckad".

Om inte "kristna, vita" länder gav honom extra pengar förutspådde överste Khadaffi att Europa skulle översvämmas av olagliga invandrare lämnar Afrika utfattiga.

"Vi bör stoppa denna illegala invandring. Om vi inte gör, kommer Europa att bli svart, det att tas över av människor med olika religioner och Europa kommer att förändras, sade han."

Libyens ledare Gaddafi

Libyens diktator Kaddafi är numera registrerad som fastighetsägare och finns nu i Fastighetsregistret på Länsstyrelsen i Malmö. Islamic Center ägde enligt årsredovisning 2007 byggnader och mark för 26 miljoner svenska kronor.

Idag skriver Svenska Dagbladet om Qadaffis krav

Qaddafi kräver miljarder
Publicerad: 2 december 2010, 02.00

Libyens ledare Muammar Qaddafi kräver betalt för att stoppa massflykten från Afrika. Hans offert ligger på sex miljarder euro per år, annars släpps miljontals afrikaner i båtar över Medelhavet. ”

Vidare:

”– Vi tänker inte längre vara Europas kustbevakning. Den kristna vita kontinenten kommer att bli svart, sade Qaddafi inför Europas och Afrikas ledare när de i veckan samlades i Tripoli.

Det var det tredje toppmötet någonsin mellan Afrika och EU. 27 europeiska och 54 afrikanska länder var representerade, nära hälften av världens länder med 1,5 miljarder invånare.

Från EU:s sida var man bekymrad över att konferensen ägde rum i Libyen och att afrikanerna valt en diktator som suttit 41 år vid makten till värd. Det rimmar illa med vackra löften om demokrati.

Qaddafi var länge utestängd från västkontakter, på grund av stöd till terrorism och bombningen av PanAm-planet som störtade i Lockerbie 1988. Det var knappast en slump att Europas tre tungviktare saknades i Tripoli: Frankrikes Nicolas Sarkozy, Tysklands Angela Merkel och Storbritanniens David Cameron.”

Läs mer

1 kommentar:

 1. Alla de som har röstat JA till detta VANSINNIGA
  EXPERIMENT EU och fortsatt röstat JA i de senare
  Folkomröstningarn är MEDSKYLDIGA till att VI i
  Sveriges Land INTE längre är HERRAR i eget HUS.
  Till detta säger jag bara MÅ FAN TA ER NÄR NI VÄL DÖR era JÄVLA SINNESSLÖA MEDLÖPARE för detta kommer vi alla att göra en gång. Jag har som sann NEJ sägare i allmännhet och till EU i synnerhet konsekvent röstat NEJ till ALLT som EU står för och verkar i. För detta har jag blivit anklagad för att vara mot utveckling och är en bakåtsträvare ser inte möjligheterna. Men nu med FACIT i hand är jag JÄVLIGT GLAD över mina fattade beslut och ÅNGRAR INTE för en SEKUND mina ställningstaganden. Finns det någon utöver LANDSFÖRRÄDARNA som kan påstå att EU har fört något GOTT med sig. Om det mot förmodan finns någon utöver ovan nämda LANDSFÖRRÄDARE och
  dess MEDLÖPARE SÅÅÅÅ är dessa SÅÅÅÅ JÄVLA HJÄRN-
  TVÄTTADE att de är utom ALL JORDISK RÄDDNING de bör för deras och samhällets BÄSTA spärras in på HISPAN SNARAST MÖJLIGT för att INTE ÅSAMKA sina sk medmänniskor och landet mer ONT och FANSKAP. Hans Nilsson.

  SvaraRadera