måndag 20 december 2010

Lönlöst att bekämpa våldsam extremism

Bombmannen i Stockholm: Al-AbdalyMuslimer i bombmannens stad får £ 500.000 för att bekämpa terror ... men ger inte polisen ett enda tips.

Muslimska grupper i staden där Stockholms självmordsbombare bodde har fått mer än £ 550.000 av skattebetalarnas pengar för att bekämpa våldsam extremism, men de har misslyckats med att varna polisen om en enda terrormisstänkt.

Bidragen delades ut till moskéer, skolor och kvinnoprojekt av Luton Council för att förhindra att unga muslimer radikaliseras.

Enligt inrikesministeriet är det som hindrar våldsam extremism systemet att ge islamiska organisationer pengar för att stoppa medlemmar från att övergå till våldsbrott. Grupperna uppmanas att avslöja namnen på de som riskerar att begå våldsbrott så att de kan läggas på en "at-risk" lista av polisen.

Men Daily Mail har konstaterat att det - trots £ 554.000 som gavs till grupper i Luton sedan 2008 - så har inte ett enda namn överlämnats. [...]

Det Luton-islamiska centret, där Taimour Abdulwahab Al-Abdaly predikade innan han förbjöds, vägrade att medverka då ledare inte vill informera om sina "muslimska bröder och systrar". [...]

Islamic Center-ordförande Qadeer Baksh sade: "Anledningen till att vi inte tog emot regeringens pengar för förebyggandet av våldsam extremism är att det krävs av oss att vi informerar om andra muslimer. [...]


Läs mer

Läs mer om Stockholmsbombaren:
Helig krigare i fyra år och landets moskéer enas mot terrorn.


Mikael Jalving på Human Rights Service skriver om Sverige:

Islam-komedi på svenska
Sverige är ett konstigt ställe på denna planet.

I Bombmannen Taimour Abdulwahab hotbrev fanns ett testamente:

"I Guds, den barmhärtiges namn. Nu har den islamiska staten uppfyllt vad den lovat dig. Vi är här nu i Europa och i Sverige."

Testamentet översättes till politiskt korrekt svenska av fyra experter utvalda av Sydsvenskan. En av experterna, Anne Sofie Roald, framhåller Lars Vilks som problemet. Vilks dyker upp i media, om och om igen. Det är onaturligt att terrorn drabbade Sverige, inte Norge eller Danmark för i Sverige är debattklimatet så ”millt” heter det. En annan menar att Abdulwahab var sjuk. Han har begått ett "utvidgat självmord”.

Men i Sverige finns experten och islamkramaren Birgitta Ohlsson, EU- och demokratiminister som vill ge avhoppare bättre stöd. (Denna artikel finns inte på nätet).

Birgitta Ohlsson, självutnämnd expert på islam

”Vi har en betydligt längre erfarenhet av högerextremism i vårt land och det kan vara en förklaring till att vi idag saknar avhopparverksamhet för andra former av extremism.”

Vidare säger hon till Säpo som bedömt arbetet mot våldsbejakande islamism som viktigare än det mot höger- och vänsterextremism. Hon anser att Sverige måste stödja personer som vill lämna våldsbejakande islamistisk extremism men hon vet inte hur detta skall finansieras.

”Vi behöver personer som är på gränsen till radikala men vågar stå upp och säga att det är fel” säger Magnus Ranstorp, terroristexpert.

Vi har också journalister som är experter på det mesta i Sverige. Som t.ex. Heidi Avellan.

Så här säger hon:
Islam är inget hot mot det öppna samhället. Men islamistisk extremism – i likhet med höger- och vänster¬extremism – är ett allvarligt hot.”

Men så här skriver Julia Caesar i sin söndagskrönika:

”Kommentariatets diktatur
På bara en vecka har de mest högljudda skrikhalsarna i den offentliga debatten lyckats med den remarkabla bravaden att på typiskt svenskt vis vrida perspektivet 180 grader. Från att en islamistisk terrorist var ytterst nära att ta livet av ett okänt antal människor och i den ljudfil han skickade till Säpo och TT säger:

”Nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör. Våra aktioner kommer att prata för sig själva. Så länge som ni inte slutar ert krig mot islam och förnedrande mot profeten och ert dumma support till grisen Vilks.”

Till att muslimers ständiga offer- och kränkthetsfixering står i fokus för hundrasjuttioåttonde gången och vi ser imamerna tåga in och avlösa varandra i radiosändningar och TV-soffor.”

Det här är vad ledarskribenten Sanna Rayman på Svenska Dagbladets ledarblogg kallar ”kommentariatet” (”ofta ett vansinnigt avtrubbat släkte”) som breder ut sig i media och gör allt som står i deras makt för att avleda uppmärksamheten från vad som faktiskt har hänt. Det är kommentariatets diktatur, tyckarelitens egen lilla lekhage där de sin vana trogen debatterar uteslutande med varandra utifrån gamla cementerade positioner.

Mikael Jalving arbetar på en bok om Sverige ("extremernas Sverige"). och han säger så här:

”Det offentliga Sverige kräver total tystnad från sina medborgare i känsliga frågor och de få som vågar lufta sina åsikter stämplas som fördomsfulla. Ändå är det just fördomar som driver svenska journalister när de skriver om fenomen som Danmark och Sverigedemokraterna.

Från mina egna resor i Sverige i samband med min kommande bok om Sverige i dag upplever jag hur Sverige från att en gång ha varit ett kulturellt och socialt sammanhållet land med ett förhållandevis homogent folk under den senaste generationen har förvandlats till ett extremernas land.

Så skriver Javling i en artikel på Newsmill. Det konforma samförståndet och åsiktsintoleransen ger enligt honom i en rasande fart upphov till ständigt nya extrema tendenser i det nya Sverige. Potentiellt explosiva konflikter bubblar under ytan.

"Sverige möter jag är ett mycket annorlunda Sverige än vad jag hört om som barn. Ibland tror jag knappt mina egna ögon och öron, men jag försöker att låta materialet tala sitt eget språk," skriver Javling om sin kommande bok.

"Alla länder genomgår utveckling, det tror jag vi alla kan enas om. Men i fallet Sverige påminner det snarare om avveckling."


dn dn dn hd hd ab ex ex dn ab svd svd gp dn hd svd svd svd svd gp gp dn dn ab ab svd d

5 kommentarer:

 1. Och i sitt jultal framhåller vår statsminister förstås att bombmannen angripit vårt öppna samhälle men samtidigt står han och krusar och fjäskar för muslimerna för att de också fördömt attacken.
  Det hade väl varit konstigt om de INTE fördömt attacken men Barbaren vet tydligen inte om att i islam finns det något som heter "taqyia" dvs att en lögn som gynnar dem själva är helt OK.

  Jag är fruktansvärt trött på denne svenskhatare som innehar det största ämbetet som finns i VÅRT land - Sverige.

  SvaraRadera
 2. Att MUHAMMEDANSLÖDDRET har lindat nästan ALLA Västvärldens Ledare kring lillfingret står ju helt klart. De får precis ALLT som de pekar på
  likt ett bortskämt BARN och uppträder och beter sig som våra BRATS fast ett antal ggr värre för våra BRATS uppträder INTE som direkta Våldsverkare och ABSOLUT INTE som Självmords-
  bombare.Vad som är en BRATS om detta tvistar de lärde men enl mig är övesättningen ODÅGA. Nu visar det sig att Slöddret har fått en HELVETES massa Pund för att tjalla på sina KOMPISAR och detta till de som dessa betraktar som sina värsta FIENDER. HUR I HELVETES KORKAD FÅR MAN BLI det finns nog FAN inga gränser för Mänsklig DUMHET. Det finns snart ingenting av all den JÄVELSKAP som Västvärlden Ledare gör mot oss sitt eget FOLK som får en att bli särskilt FÖRVÅNAD man blir klart FÖRBANNAD och ILSKEN men detta är något som vi får lägga på HÖG inom oss och plocka fram när väl det RÄTTA tillfället gives och att VI då får och SKALL göra skäl för vårt BARBARISKA KULTURARV VI SKALL INTE svika våra FÖRFÄDERS GÄRNINGAR för vårt LAND SVERIGE. Hans Nilsson.

  SvaraRadera
 3. Jag SKALL i fortsättningen skriva som min titel
  Pursvensk Hans Nilsson för det är PRECIS vad jag ÄR.

  SvaraRadera
 4. Jag skall också börja använda det uttrycket när jag skriver som en hyllning till Ulf Nilsson som VÅGADE angripa PK-ismen.

  Elisabeth Bergqvist
  Pursvensk

  SvaraRadera
 5. Jag personligen blir INTE ett JÄVLA dugg imponerad av han Expressens Ulf Nilsson. Han är ju 77år så han står med ena benet i GRAVEN så han ansåg väl att han kunde kosta på sig en liten känga till PKfolket för det är i GREVENS TID att försöka få i vart fall LITE sympatier att han kanske är en rekorderlig karl hos delar av det SVENSKA FOLKET. Det är ju en del som har gjort tafatta försök att bättra på sitt RYKTE Göran Skytte bla men INTE FAN blir de bättre människor i mina ögon för detta enl mig är de och kommer ALLTID att förbli stora JÄVLA MEDLÖPANDE LÖGNHALSAR. Han sa ju något att så fort ett SLÖDDER hade fått Svenskt Medborgarskap så var han eller hon SVENSK i HELVETE heller de blir. När en FASTLÄNNING flyttar till GOTLAND tar det minst 3 Generationer innan vederbörande kan betrakta sig och kalla sig för GUTE och detta gäller nog på många ställen i Sverige speciellt där det finns en DJUPA TRADITIONER och utpräglad KULTUR av något slag.
  Hans Nilsson
  PURSVENSK.

  SvaraRadera