lördag 18 december 2010

Svenska kyrkan och den kristna tron

Anders Wejryd, Sveriges ärkebiskop och den högste bland alla falska profeter i Guds hus

Bo Wettéus
Örebro
Teol kand och pastor inom EFK
”Debatt: Svenska kyrkans svek fortsätter
Håller Svenska kyrkan definitivt på att lämna den kristna tron och därmed gräva sin egen grav? Den frågan ställer sig Bo Wettéus efter att ha tagit del av professorns i missions¬vetenskap, Kajsa Ahlstrand, uttalande om att kristen tro kanske inte är nödvändig för människans frälsning.

Vidare:
Den 2 december berättar Kyrkans tidning om den nya teologin för religionsmöten som just nu utarbetas under ledning av Kajsa Ahlstrand, Uppsala. Dokumentet skrivs på uppdrag av Svenska kyrkans kyrkomöte och ska antas av Svenska kyrkans teologiska kommitté i februari och ska vara ett underlag för samtal. Enligt tidningen menar hon ”…att vi har lämnat ett strängt inklusivt tänkande, där vi hävdar att dop och kristen tro är nödvändigt för människans frälsning. I stället har vi rört oss mot tanken att Gud finns i fler sammanhang. Vi kanske till och med är beredda att tänka att alla religioner, bortom vars och ens språk har samma mål”.

Man tar sig för pannan och blir både upprörd och ledsen. Sveket mot kristen tro sådan som den formats genom århundradena fortsätter.

Är det Muhammed eller Buddha som ska tillbedjas vid målet? Är varken Jesus eller apostlarna längre trovärdiga, vad ska kyrkan då tro på och förkunna? Håller Svenska kyrkan på att lämna Bibeln, den klassiska kristna tron, evangeliet själv och därmed gräva sin egen grav? Hur länge kan sant Bibel- och Jesustroende kunna vara kvar i en kyrka vars teologer sviker evangeliet så radikalt? När sker uppbrottet från den kyrka som förnekar och sviker sin ende Herre och Frälsare?”

Ur Svensk Evangeliska Alliansens nyhetsbrev den 17 december 2010-.

Orsakssambandet mellan islam och förtryck och terror

Hela Sverige har berörts av lördagens självmordsbombning i centrala Stockholm. Samtidigt måste det konstateras att det kunde ha blivit en fruktansvärd avslutning på årets julhandel. Hade attentatsmannen lyckats i sitt uppsåt hade det blivit en massaker. Nu dog bara självmordsbombaren.

Vidare :

Är det som skett ett uttryck för religionen eller en avvikelse från den? Går handlingsmönstret att motivera utifrån åskådningens grundidéer och dess grundare eller har det andra källor?

Varför saknar muslimskt dominerade länder demokrati och mänskliga rättigheter, inklusive religionsfrihet? Varför är självmordsbombare med religiösa motiv till så stor del muslimer? Enkelt uttryckt: finns det någon form av orsakssamband mellan innehållet i islam och förekomsten av förtryck och terror?

Tre områden av islam leder mig att ge ett jakande svar.

Det första området är avsaknaden av en distinktion mellan "kyrka och stat", mellan tro och samhällsbygge. Islam är en samhällsordning, med ett eget lagsystem (sharia). Frånvaron av demokrati och religionsfrihet i muslimskt dominerade länder är därför ingen tillfällighet; det auktoritära samhället är symptomatiskt för islam.

Det andra området är den stora mängd uppmaningar i Koranen att bekämpa de otrogna, inklusive uppmaningar att döda. Tolkningarna av hur denna kamp ska föras går isär bland muslimer, men det är inte svårt för radikala islamister att hitta koranstöd för att använda våld.

Det tredje är Muhammed som förebild. Han var inte bara predikant och profet, utan också en skicklig härförare involverad i många militära strider. Islams framväxt under Muhammeds och de efterföljande fyra kaliferna är oskiljaktigt sammanvävd med våld och krig.

Dessa tre aspekter av islam - religion som ett auktoritärt samhällssystem, en urkund som innehåller uppmaningar till våldsam strid och en idealiserad förgrundsfigur som själv använde våld - finns med som ideologisk bakgrund till de muslimska självmordsbombarna.

Slutsatsen är att det finns ett orsakssamband mellan islam och förtryck. Om den slutsatsen är riktig behövs en fördjupad kritisk analys av islams idéinnehåll.

STEFAN GUSTAVSSON
Generalsekreterare
Svenska Evangeliska Alliansen
......

Från Robstens blogg:
"I Irak pågår just nu en allvarlig terror mot den kristna minoriteten som är mycket hårt ansatt. Det pågår en religiös rensning av stora mått där kristna mördas enbart för deras tro, en tro jag själv inte delar vill jag påpeka för säkerhets skull. Vad säger Svenska regeringen om denna terror? Vad säger oppositionen? Om man nu värnar om religionsfriheten och ”allas lika värde” samt alla andra floskler vi fått höra till leda, varför producerar man inte ens några av dessa floskler med tanke på det som just nu sker i Irak. Tystnaden är nästan öronbedövande. Så här ser resultatet ut av ”lyckade” attentat ut mot kristna i Irak."
.......

Kanske är det bristen på en kristen tro som får barn att mörda andra barn! Mord på barn av andra barn ökar nämligen.

I Spanien döms familjen till skadestånd för sina kriminella barn.
Toledo, 15 DIC (EFE) .- Toledo ungdomsdomstol har tilldelat föräldrar till Christina Martin, 13 år gammal, som mördades i april i Seseña (Toledo), en ersättning på 300.000 euro.

Club Sydkusten, veckobrev nr. 347 - 17/12/2010‏

Fem år för tonårsmord

SPANIEN RIKS Två minderåriga flickor har dömts till fem respektive två år på ungdomsvårdsanstalt, för mordet på en 13-årig kamrat i Seseña (Toledo). De dömda flickorna är bägge 14 år och har erkänt dådet. Den ena döms för att ha dödat 13-åriga Cristina Martin de la Sierra i april i år och den andra för att ha bevittnat händelsen och inte meddelat polisen. Flickorna hade stämt möte vid ett grustag för att slåss och enligt utredningen lämnades Cristina att dö, även om det tog henne två dagar att förblöda.

Då flickorna erkänt och accepterat straffet varade rättegången endast några minuter. En annan domstol ska avgöra vilket skadestånd flickans familj ska få och de yrkar på 300 000 euro.

.......

Olagliga svenskar. Statsminister Reinfeldts tal i riksdagen:
”Att hävda att det finns en grupp … som svenskar… visar sig väldigt ofta vara svårt att sedan definiera.”

6 kommentarer:

 1. Jag blir bara GLADARE och GLADARE att ha gått ur SVENSKA KYRKAN när man läser nästan dagligen om vilka JÄVLA STOLPSKOTT som är dess HÖGSTA FÖRETRÄDARE och LEDARE. De pengar som jag förr betalade i KYRKOSKATT stannar NU i min plånbok
  och är INTE med och FINANSIERAR dessa IDIOTER och detta känns väldans ANGENÄMT och SKÖNT. Jag har känslan av att NÄSTAN hela SVERIGES befolkning allt ifrån Landets STATSMINISTER ner till den lilla människan på golvet har blivit SKVATT GALNA hela högen. Hur FAN har det kunnat bli SÅ. Vi har fått ÖGON att se med ÖRON att höra med en MUN att tala med KÄNSLOR för att kunna uppleva SORG och GLÄDJE och som KRONAN på VERKET har VI fått en HJÄRNA som skall ta hand om och bearbeta allt som vi ser hör och känner och omvandla detta så att vi blir fungerande samhällsmedborgare. Men något har gått FEL RIKTIGT FEL antingen har hårddisken alltså HJÄRNAN PAJAT eller så är det kortslutning i kablarna från ögon och öron till hjärnan eller så har KÄNSLORNA HELT TAGIT ÖVER så allt som man ser och hör blir helt FELTOLKAT så till sist kommer det enbart SKIT från MUNNEN och det är ju detta vi hör dagligen från ELITEN bland SKITEN LANDSFÖRRÄDARNA och deras köpta MEDLÖPARE HÖGKVALIFICERAT SKITSNACK.
  Hans Nilsson.

  SvaraRadera
 2. Jag är helt övertygad om att den svenska kyrkan just nu är mitt uppe i processen att konvertera till islam. Fler prelater kommer vi få se konvertera framöver och fler kyrkor bli omgjorda till mokéer. Vad som gör islam så attraktivt för dessa prelater är att mohammedanerna tar sin religion på allvar och att till skillnad från kristendomen så sjunker inte deltagarna utan snarare ökar.

  SvaraRadera
 3. Demografiska förändringar talar sitt tydliga språk. Inom några decennier kommer muslimerna att vara i majoritet i Europa och Kanada. Redan inom några år är islam världens dominerande religion. Otäck film om hur vi européer förintar oss själva.

  http://www.youtube.com/watch?v=B_phl4PW0oQ

  SvaraRadera
 4. Det enda som kan förhindra detta lugubra öde är att göra sig av med mussarna nu medan vi fortfarande är i majoritet. Men vi ska ha klart för oss att SD kommer inte komma rädda oss. Detta kommer av nödvändighet bli en mycket kladdig affär. Men det kommer det bli ändå, även om vi inte agerar. Enda skillnaden är att vi kommer förlora i det senare fallet.

  SvaraRadera
 5. Köper din radikala lösning R.S. Med 7 miljarder människor börjar det bli trångt på planeten med brist på naturresurser som t.ex. vatten och odlingsbar jord. Det är det som sätter fart på konflikter och folkvandringar.

  Vad än "muslimer" försöker inbilla oss, så är det inte "religionen" som driver dem att ta sig till "de otrognas länder" för att "frälsa" oss, utan de eländiga levnadsförhållanden deras enorma, inavlade barnafödande förorsakar. Dessutom lider många av dem av grava mindervärdeskomplex, då ingenting av de tekniska uppfinningar de så gärna använder sig av har uppfunnits av dem, utan uppfunnits av oss otrogna, - inte ens de vapen de använder mot oss.

  SvaraRadera
 6. Biskopar, Prästjävlar och alla andra ja Fan vet vad som företräder Svenska Kyrkan går med all säkerhet runt och och har mer eller mindre en släng av mindervärdighetskomplex NU när FOLKET inte längre står med MÖSSAN i HAND och BUGAR och BOCKAR djupt när det kommer en Prästajävel eller en annan sk andlig person. VI är INTE längre RÄDDA för ÖVERHETEN. Men det var INTE bara Kyrkans Män VI var mer eller mindre RÄDDA för det var för ALLA som hade en HÖG POSITION i
  samhället. Dit hörde Läkare, Poliser, Lärare, Bönder, Företagare mfl. Så jag förstår att Prästerna dreglar på sig när de ser vilken HÖG STATUS som IMAMERNA har inom ISLAM. De drömmer att svunna tider skall uppstå och de skall få tillbaka den STÄLLNING som de tidigare hade det är därför som man är såå JÄVLA POSITIVA till att bygga ihop Kyrkor och Moskeer.
  Hans Nilsson Pursvensk.

  SvaraRadera