fredag 14 januari 2011

Blandat från Absurdistan


Bostadsbristen i Sverige börjar bli alltmer påtaglig på många ställen i landet i takt med att allt fler asylsökande och flyktingar, ofta med stora familjer, uppenbarligen har förstahandsrätt till de få lediga bostäder som finns att tillgå. Framför allt är det svenska ungdomar som får sitta i kläm, det saknas i dag ungefär 120.000 bostäder för de över 200.000 unga som önskar sig ett eget första boende, visar rikstäckande statistik från bland annat Hyresgästföreningen.

Sollefteå kommun har också problem med detta men de problemen gäller inte kommunens svenska ungdomar, för dem verkar man utan vidare diskussion utesluta från problematiken med för få lediga bostäder. Här är det istället frågan om bostäder för flyktingar det gäller, och mer speciellt de som felaktigt kallas “ensamkommande flyktingbarn” vilket i normalfallet betyder unga män från 16-17 års ålder och uppåt.”

Ekonomi Kommunerna kan bli nästa finansiella bubbla, varnade Hans Jensevik.

"Vad Grekland, Irland och Portugal är för EU - är kommunerna för Sverige", skrev han på DI Debatt.

Investerare varnas samtidigt för att köpa obligationer från finansbolaget Kommuninvest, med 260 kommuner och landsting på sin medlemslista.

Enligt Hens Jensevik har 52 av Sveriges 290 kommuner en "svårhanterlig" nettoskuld. Ytterligare 24 är vad Kommunrating kallar "Greklandskommuner", där nettoskulden nått en "ohanterlig nivå", skriver Dagens Industri.

Jensevik riktar mycket skarp, för att inte säga förödande, kritik mot Kommuninvest och dess vd Tomas Werngren.

"Här finns ingen riskklassning och återlåningen liknaden den för de amerikanska subprimelånen", dundrar han i torsdagens DI.

SKRÄCKLISTA: Kommunerna med "ohanterlig" nettoskuld
Arjeplog
Berg
Bräcke
Degerfors
Dorotea
Gullspång
Hagfors
Hallsberg
Härnösand
Höör
Jokkmokk
Kalix
Lessebo
Ragunda
Sorsele
Storfors
Storuman
Pajala
Vansbro
Vännäs
Åsele
Älvdalen
Älvsbyn
Överkalix
(Källa: Kommunrating / Dagens Industri)

Irakiska flyktingar åker hem på semester
Publicerat 12 januari 2011

Sedan 2003 har över 120 000 irakier fått permanent uppehållstillstånd för att de riskerar sitt liv i hemlandet. Trots det åker många av dem tillbaka på semester. Men nu ska resorna granskas.

Gränspolisen i Malmö rapporterar löpande till Migrationsverket om irakier som åker hem på semester – trots att de fått uppehållstillstånd i Sverige för att de påstår sig riskera livet i hemlandet.

Enligt irakiska invandrarföreningen kan det dock finnas godtagbara skäl till att flyktingar åker hem till landet de flytt ifrån. Till exempel reser man, enligt invandrarföreningen, gärna till norra Irak men inte till södra.

Varför flyktingarna sökt sig hela vägen till Sverige, och inte nöjt sig med att åka till norra Irak från början är dock höljt i dunkel. Enligt uppgifter till flyktingbloggaren och tidigare flyktingombudsmannen Merit Wager kan ekonomiska bidragsskäl emellertid vara en tungt vägande anledning att välja just Sverige.

En irakier berättar om en bekant:
”Så fort han fick PUT så åkte [irakiern] tillbaka till Bagdad. Han har ju släkt där och han längtade hem och han ville hitta en kvinna att gifta sig med och hämta hit. Så är det många som gör. Så fort de får PUT så reser de tillbaka till Irak. De skrattar åt svenskarna som tror på alla historier, de vill bara ha PUT och ett bra liv i Sverige och få pengar för ingenting och de reser tillbaka utan problem.”

Tunisien är på gränsen till inbördeskrig. Så här skriver Kent Ekeroth:
” Om oroligheterna fortsätter riskerar Sverige att få en strid ström som söker sig hit även från Tunisien, inte minst p.g.a. Sveriges rykte som naivt litet land som tror på allt folk säger och därefter ger livstids försörjning.”

Vi vill förhandla om jobbskatteavdraget.
SD erbjuder Alliansen en möjlighet att få igenom ett femte jobbskatteavdrag i utbyte mot en mer ansvarsfull invandringspolitik;

Muslimer med tveksamma kopplingar i möte med Ullenhag

Att Planera för Sveriges undergång 1, 2, 3 och 4

Att vara blågul
Det revolutionära nätverket

Läs dessa artiklar så förstår var och en att sjuklövern har det gemensamt att förrinta Sverige som nation och på sikt svenska folket.

Parisdeklaration mot islamiseringenn av Europa

"I dag och nu börjar vi den europeiska motståndsrörelsen grundad för att försvara vår civilisation, som står inför en ny form av totalitarism."

2 kommentarer:

  1. Bostadsproblemet kommer säkert lösas med lagstiftning om inkvotering av flyktingar i svenskarnas egna bostäder. Finns det hjärterum så finns det stjärterum också. Så bara bered er på att snart är ni inte ens herrar i ert eget hem längre. Ni kommer bli hunsade av dom inneboende kulturberikarna dag som natt. Glöm att sova på nätterna för då kommer det spelas högljud arabisk musik på hög volym. Så det blir till att gå till jobbet outsövd. Men glöm ej att du måste gå upp tidigare för att diska efter berikarnas festande under natten. Sedan när du kommer hem från jobbet blir det att gåner i tvättstugan och tvätta berikarnas kläder. Dina egna kommer ej på fråga då man inte kan blanda dina orena kläder med dom rättrognas. Dina egna paltor får du tvätta i en spann ute på gården och hänga upp på tork. När du kommer ner igen för att hämta dem så kommer rubbet att ha fått ben. Sedan får du gå naken resten av livet, även på vintern. Lönen blir du tvungen att överlämna till berikarna samma dag du får ut den. Du kommer bli tvungen att laga deras mat men inte få något för egen del. Du får helt enkelt tigga och samla på burkar när du inte jobbar (ditt vanliga jobb) och gör hemarbete för berikarna. Så kommer livet att gestalta sig för merparten av svenskarna framöver.

    SvaraRadera
  2. Har forskat lite i termen islamofobi och skrivit om det här. Ullenhag och Co är grundlurade!

    http://aktualia.wordpress.com/2011/01/13/ullenhags-historielosa-islamofobi/

    SvaraRadera