torsdag 13 januari 2011

Fredrik Reinfeldts framtid osäker


Från Snaphanen översatt till svenska så gott det går.

Sverigedemokraterna – 100 dagar i riksdagen

SVT visade dokumentären onsdag kl 20, så jag var tvungen att åka iväg till en kompis för att titta på den på TV. Det var inget nytt för regelbundna tittare, men det var intressant att se ett halvt år kokas till ett så starkt inslag. Utmärkt underhållning som psykologisk teater, om det inte hade varit för att insatsen - landet och välfärden - är så hög.

Företrädarna för de gamla partierna går bakåt i retorik, och de har bara börjat sin marsch. Om deras argument inte hämtas från det konkreta, kommer de att förlora mot verkligheten, några av dem ser förmodligen redan att de har målat in sig i ett hörn, men de hoppas nog att deras världsbild håller några mandatperioder ännu. Det finns många intressanta ögonblick i dokumentären och man bör försöka se det med svenska ögon. De ämnen och begrepp SD leder in i riksdagen "skyddad verkstad" är chockerande för ledamöterna att höra: välfärdsförlust, fragmentering av landet, kulturell kollision. Nya koncept att nämna vid namn.

Det övergripande intrycket är att programmet är utmärkt reklam för Sverigedemokraterna, och flera ledamöter kommer troligen också att vara ledsna i morgon. Men tiderna har förändrats, SVT kan inte hantera en så dramatisk sak mycket annorlunda. Man nästan förstå hur SVT tänker: "SD är i riksdagen nu, loppet är kört. Vi har inte behandlat dem på rätt sätt i det förflutna professionellt journalistiskt, nu är det dags att ´städa rent.

.... Man noterar dock att det slutar med Lucia den 13, två dagar efter självmordsbombningarna i Stockholm, som inte nämns.

.... Man kan i ett annat klipp, se Fredrik Reinfeldts enorma oförskämdhet och arrogans. Han bör njuta av det medan han kan för framtiden är osäker. SD: s potential är nog minst lika stor som Fremskrittspartiet i Norge och det är pikant att Reinfeldt och många andra kanske vet det. Men ingen verkar ha den blekaste aning om hur det bör förhindras. Den nuvarande defensiva förnekelse strategin håller till max 2014.


Vem är svensk? Läs här och här

Parisdeklaration mot islamiseringen av Europa
"I dag och nu börjar vi den europeiska motståndsrörelsen grundad för att försvara vår civilisation, som står inför en ny form av totalitarism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar