måndag 24 januari 2011

Journalist med fel åsikter nekas arbete i konsensusSverigeDög inte plötsligt Gunnar Sandelin, blev nekad statlig tjänst ( på SCB) när chefen upptäckte att han skrivit debattartiklar om asyl- och migrationsfrågor.Foto : JONAS BILBERG


Jag tyckte ”fel” – nekades jobb

Debattören: "Nu får JK avgöra vad som är tillåtet för den som söker statligt jobb.

Jag har varit presschef på barnrättsorganisationen BRIS i tolv år, dessförinnan har jag långvarig erfarenhet som reporter vid Sveriges Television och som socialarbetare.

Efter att ha sökt en utannonserad tjänst som vikarierande pressansvarig på Statistiska Centralbyrån (SCB) kallades jag i november förra året till två anställningsintervjuer. Efter intervjuerna var jag enda kvarvarande sökande.
Löneförhandlingen klarades av med den rekryteringsansvarige mellanchefen och det som återstod var ett möte med generaldirektör Stefan Lundgren. Emellertid, innan det mötet hann komma till stånd, lät han via ombud meddela att han, efter att ha läst mina debattartiklar i media, ”inte hade något förtroende för mitt sätt att skriva”. Någon närmare motivering angavs inte."

Läs mer

Den sovjetiske diktatorn Stalins politik gick ut på att alla skulle tycka likadant, något som även de flesta svenska politiker tillämpar. De tillhör den lyckligt regerande klassen och talar i uppskattande ordalag om konsensus, samförstånd.


Så här skrev Gunnar Sandelin i en artikel 2008 där han menade att journalisterna mörklägger sanningen om invandringen. Inledningsvis:

”Krav på genomlysning av svensk invandringspolitik: Den politiska korrektheten ligger som giftgas över debattklimatet i asyl- och flyktingfrågor. Drygt en miljon utländska medborgare har under ett kvarts sekel beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Av dessa är hela nio av tio varken klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande. Det är alltså en lögn att Sveriges mottagande av utlänningar främst värnar om de mest utsatta flyktingarna.”

Så här lyder slutorden i debattartikeln:

”Ett samhälle som faller sönder på grund av en alltför stor invandring gagnar ingen. Vi måste begränsa oss till att hjälpa de svårast utsatta om vi i framtiden ska kunna ha några resurser kvar till ett värdigt flyktingmottagande..”

”Under åtta år därefter var jag reporter på Sveriges Television. Där fick jag bland annat instruktioner av en ansvarig redaktör för ett av våra största nyhetsprogram att det ska ´vara så synd om invandrarna att folk ska gråta framför teven´. För att en nyhetssändning skulle bli en bra show var det önskvärt att det fanns offer, men det var underförstått att dessa offers anspråk aldrig synades i sömmarna.”

Detta och mycket annat kan man läsa om i boken Världsmästarna som alla svenskar borde köpa och läsa.


DSM:s nisch är:
Att säga det som sällan sägs
men som borde sägas...
behöver sägas.


Senaste nummer av DSM: nr 1 2011 finns nu att köpa på Hedengrens Bokhandel i Stockholm + landets PRESS-STOP-butiker. Kan också beställas via order@dsm.nu


Ny medarbetare i DSM:
CARIN STENSTRÖM tidigare chefredaktör för Världen idag

Citat ur Jan Gillbergs ledarartikel:

Rosenbad växer så det knakar
Hur Regeringskansliet inklusive Statsrådsberedningen expanderat kan avläsas i regeringskansliets årligen utgivna telefonkatalog. Den senaste utgåvan är på 290 sidor. Bara namnregistret, som upptar drygt 4 400 namn (!) är på 81 sidor.

Officiella listan: Sveriges 100 viktigaste Opinionsbildare 2010
Listan toppas av:
1. Borg, Anders
2. Reinfeldt, Fredrik
3. Wolodarski, Peter
4. Mellin, Lena
5. Åkesson, Jimmie

Carin Stenström: S-krisen från folkhemsbygge till civilsamhällets sönderfall


Brita Sundberg-Weitman: Europeisk arresteringsorder för Julian Assange. Juridiken och Politiken
Gunnar E. Sandgren: Den ockuperade svenska kyrkan

BÖCKER OCH RESUMÉER:

Jan Gillberg: Noam Chominsky: Att förstå makten
Jan Gillberg: Daniel Estulin: Bilderberggruppen nu presenterad på svenska

Free Voice of Sweden

Former Swedish judge Sundberg-Weitman
speaks out on the handling of
the Julian Assange case
Läs mera/Read more

PRESS RELEASE from DSM
THE EUROPEAN ARREST ORDER AGAINST JULIAN ASSANGE
By doctor of Law Brita Sundberg-Weitman

Formerly chief judge at Svea Court of Appeal, doctor of Law Brita Sundberg-Weitman is highly respected in the world of jurisprudence, a respect acquired through intellectual clarity and fearlessness when scrutinizing the Swedish judicial system. To dr Sundberg-Weitman this appears to be a system in decay. Since decades her war cry has been ”Reclaim the constitutional state!” This is also the title of her most high-profiled book, first edition published by Norstedts in 1985.

There is a striking resemblance between her independent and uncompromising relationship to the Swedish judicial system and that of Inga-Britt Ahlenius to the UN administration.

During 1994 – 1997 dr Sundberg-Weitman was the president of the civil rights movement in Sweden.

This issue (1/2011) of DSM (Debate, Truth-Seeking, Media Criticism) features an article by Dr Sundberg-Weitman sharply criticizing the way the Swedish police- and law authorities have handled the case of Julian Assenge. See attached pdf for the English version.

Stöd Bloggen

3 kommentarer:

 1. Socialdemokraterna har varit fulländade på detta område att enbart premiera personer med RÄTT ÅSIKTER. Nu har Alliansen tagit efter detta väl beprövade koncept. Det är egentligen inte så konstigt för de ingår ju nu ALLA i 7Klövern(nn)och därmed är rekryteringsbasen så stor att man enbart vill ha medarbetare som är till 100 procent lojala till fastlagd agenda. Man vill inte ha tvivelaktiga element i sin organisation som kan ställa till oreda i boet.PURSVENSKEN.

  SvaraRadera
 2. Någon som tror på demokrati längre i Sverige?

  I en fiktiv enkät till alla som röstade i förra valet och fick svar på vilka som röstade vad - hur skulle det se ut om man tog invandrarnas röster för sig själva och Svenskars röster för sig själva?? Gör detta för varje val sedan 1970-talet - hade i så fall inavndrarnas röst stjälpt alla val och röstat fram fel partier till makten?

  Betänk även att ingen har fått en chans att rösta för eller emot det multikulturella samhället. Att kallas sig demokrat går inte längre för att alla är så jäkla indoktrinerade med att all ifrågsättning av den misslyckade invandringen är rasism.

  Jag skulle vilja se en kalkyl över hur mycket invandrare kostar i sjukvård, skola, äldreomsorg, rättsväsende, fängelser, samt hur mycket de betalar in.

  Som sagt så är SANNINGEN den att INGEN ens visste om det Multikulturella samhället förräns decennier efter att det lanserats. Lanserats av en socialistisk totalitär diktatur.

  SvaraRadera
 3. Svar till Anonym. Visst har VI och har även haft möjligheten att rösta delvis i alla fall för eller emot det mångkulturella samhället. SD ställde upp i valen 2002, 2006 och 2010 så möjlighet att påverka har funnits. MEN alldeles för FÅ har varit villiga att ta denna magnifika möjlighet som även VI i vårt SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ PK genomsyrade land har fått pga SD att påverka bla den hysteriskt galna invandringen och fram för allt den som har muslimsk anknytning.Jag röstade själv på SD i valen 2006 och 2010. Det är ytterst få gånger av DE val jag gjort i mitt liv som har känts så RÄTT som dessa på SD. PURSVENSKEN.

  SvaraRadera