söndag 30 januari 2011

Svenska folket och pensionerna


Bara halva sanningen. Så lyder en rubrik på en artikel om svenska folkets pensioner. För de flesta svenskar är det ingen munter läsning. De flesta av oss får mycket mindre i pension än vad vi kalkylerade med då vi arbetade.

Pension
”I dag får cirka 40 procent av alla pensionärer garantipension i mer eller mindre utsträckning. Med tiden tror jag att vi kommer att betrakta den allmänna pensionen som en grundpension som är ungefär densamma för alla. Då blir tjänstepensionen ännu viktigare än i dag.”

Ta det oranga kuverten med en stor nypa salt

Nu kommer det orangea kuvertet. Ta det lugnt när du öppnar kuvertet. Där står bara halva sanningen. Du måste själv ta reda på hur hela din pensionspyramid ser ut. Du som är ung kan du se beskedet som en grundpension. Vad du får i tjänstepension kommer att bli mycket viktigare.

(…)

Siffrorna i det orangea kuvertet ska du alltså ta med en stor nya salt. Särskilt om du är ung och har många år fram till pensionering. Det finns många fällor och möjligheter på vägen. Exempelvis ger deltidsarbete under ett antal en klart sämre pension. Hellre jämn, hög inkomst under flera år. Men alltför hög inkomst betalar sig inte i form av högre allmän pension.

Så öppna gärna det oranga kuvertet när det kommer. Men ta inte fram luktsaltet. Det räcker att ta med det med en vanlig nypa salt.
Annika Creutzer

......

I denna artikel nämns ordet tjänstepension i varje stycke. Var och en kan förstå att här gäller det att man har och har haft ett arbete. Men hur går det för alla svenskar som är långtidsarbetslösa, för gamla för att få ett jobb och alla unga som ännu inte kommit in på arbetsmarknaden? De s.k. ”instegsjobben” skall i första hand gå till som det numera heter ”nyanlända”. I en framtid kommer vi att få se människor som driver omkring och tigger. Detta har redan börjat för att inte tala om alla hemlösa. Det finns bostäder till invandrare men inte till svenska ungdomar.

Socialisten Anna Hedborg uttalade för ca tio år sedan i en intervju ang. framtida pensioner att de som sparade pengar till sin egen pension utöver den statliga pensionen inte skulle få mer i pension för då får de mindre av den statliga!!!

Förslavandet av det svenska folket har redan börjat. Mängder av utstämplade och sjuk går nu i Fas 3 och man undrar vad Fas 4 verkligen betyder! Kanske blir det också Fas 5?

Med anledning av våra redan låga - och högbeskattade – pensioner och med tanke på att vi idag i Sverige har ca 800.000 fattigpensionärer framgår att de människor som skall tjäna allmänheten var likadana då som nu. Blir det bark i brödet och stupstocken?

Stig Dagerman skrev en dikt om sänkta pensioner o husdjur. Han skrev den i samband med att en fattigvårdsordförande i Värmland vid namn Åleby 1954 ansåg att fattiga människor inte skulle få ha hund. Givetvis inte heller katt!

SÄNKTA PENSIONER OCH HUSDJUR

Lagen har sina blottor
Hund får de fattiga ha.
De kunde väl skaffa sig råttor,
som är skattefria och bra.

Nu sitter folk i små stugor
med dyrbara hundkreatur.
De kunde väl leka med flugor,
som också är sällskapsdjur.

Kommunen bara betalar.
Det måste bli slut på, ithy
att annars så köper de valar,
fruktar herr Åleby.

Något måste beslutas:
Hundarna skjuts! Inte sant?
Nästa åtgärd: De fattiga skjutas
Så spar kommunen en slant.
26 oktober 1954

Så här uttrycker sig en amerikan om invandringen och kostnaderna för densamma.

Vad som gör mig förbannad – amerikansk invandrare i Sverige berättar:

Jag har nu varit i Sverige i 1 år och 2 månader med tillräckligt med pengar för ytterligare en liten tid. Jag har haft tillfälle under denna tid att lära mig mer om systemet och den otroliga invandrarkostnaden som läggs på värdnationen (på skattebetalarnas bekostnad). Jämförelsen med bördan mexikaner och centralamerikaner lägger på Amerika är likvärdig med Mellanösterns asylsökande / invandrare i Sverige. Dessa invandrare får visum, oftast tidsbaserade, men ges också bostads- och matkostnader.

En lokal nyhetsbyrå rapporterade nyligen att de som söker tillstånd får mellan 6000-7000 kronor ($ 912 - $ 1,064) i månaden från skattebetalarna. Av de ca 32.000 sökande, accepterade Sverige drygt 10.200 under 2010.

Vad som gör mig nästan mer förbannad än hur dessa människor utnyttjar värdlandet är de obildade svenskar som faktiskt skyndar till deras sida. Såvida du inte har ett jobb och betalar skatt tycker jag inte att du ska ha några synpunkter på hur skatterna används. Jag pekar ut denna grupp eftersom de, från vad jag har sett, är de enda som nyligen protesterade mot utvisningen av asylsökande som nekades asyl. Högskolestudenter och unga vuxna, som inte bidrar till något i systemet men räknar med att få allt från det. Ni är de människor som blint skriver under stödjer ( godkänner)denna oansvarighet."


Stöd bloggen

1 kommentar:

  1. Bra att du tog upp det här! Frågan är om det kommer att finnas något som heter pensioner i framtiden.

    SvaraRadera