tisdag 8 februari 2011

Är Maud Olofsson en "älskansvärd" person?


OINSPIRERAD? Maud Olofsson ger inte intryck av att ha den energi och det fokus som krävs för att leda Centern ” som i valet var det parti som tappade mest” ut ur öknen. Foto: Roger Vikström

Svensken lat, lågt utbildad och åldrig – enligt Maud Olofsson

Så här skriver man på PI:

"SPYFÄRDIG Jag höll på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen i morse när jag läste den vedervärdiga smörja som den fullkomligt avskyvärda Maud Olofsson, Centerpartiets ordförande, sägs skall ha rapat upp på partiets kommundagar i Linköping – (Se talet). Och inte blev mitt illamående mindre när jag såg att det var Expressens beskäftige lille goddagspilt David Baas, vars sätt att arbeta har fått omdömet ”märklig journalistisk arbetsmetod” av Journalistförbundets ordförande, som återigen har slaskat ihop en skräpartikel att lägga till komposthögen."


"Maud Olofsson har varit ordförande för Centerpartiet i ett decennium. Under en så lång partiledarkarriär hinner man förstås lära sig mycket. Till exempel att förtroendesiffror och opinionsresultat är flyktiga, både som förbannelser och välsignelser.

Det är väl den insikten som får henne att ta det interna missnöjet med sådan ro. Att döma av Olofssons framträdande på Centerns kommundagar, som avslutades i helgen, är hon fast besluten att föra sitt parti genom ännu en valrörelse.
Åhörarna verkade inte fullt så entusiastiska. Enligt en undersökning som Expressen genomförde bland 502 förtroendevalda centerpartister vill drygt en tredjedel att hon avgår redan på partistämman i höst.

MAUD OLOFSSONS POLITIK EN KATASTROF FÖR CENTERN ansåg Börje Hörnlund, som 2009 skrev en debattartikel i DN om Maud Olofssons politik och det sätt hon har skött bl.a. kärnkraftsfrågan som har varit Centerns stora fråga under många år.

I artikeln framgår att han menar att Maud Olofssons sätt att sköta kärnkraftsfrågan är det mest odemokratiska agerandet i Centerpartiets 99-åriga historia

Han ser med oro på hur partiet överger sina kärnväljare och framför allt landsbygdens människor.

Läs mer

I en ledare på DN skriver Maud Olofsson att det viktigaste inför valet 2010 är att skapa arbetstillfällen för ungdomar. Sverige har inte råd att utestänga en hel generation från arbetsmarknaden. Den höga ungdomsarbetslösheten är oacceptabel.
(…)
Det är svårt att tro att detta är det parti som en gång grundades för att tillvarata svenska landsbygdens folk. Maud Olofsson och hennes parti har hamnat långt från den profil som sedan Bondeförbundet numera Centern grundades 1913 har haft målsättningen att värna om svensk landsbygd även om det finns inslag i detta parti som har varit mindre sympatiska som det bruna i partiets historia..

Maud Olofsson – den mest sverigefientliga ministern.
Vid valet 1998 hade Centern annonser med en text som innebar att vi svenskar inte har någon särskild rätt till Sverige bara för att våra bönder i århundraden ”gått och harvat” i dess jord. En annan hade texten ”Sverige tillhör svenskarna lika mycket som månen tillhör amerikanerna”.

Denna affisch är väldigt egendomlig då man refererar till mark som inte tillhör någon. Alltså blir budskapet att Sverige inte tillhör någon - just Sverige är allemansland och ingenmansland!

Det är häpnadsväckande att centern av alla partier visar prov på en så skriande brist på känsla för hembygdens och rötternas betydelse.”

Så här skriver Stellan Boijerud:
Invandringen ska rädda Sverige anser Maud Olofsson

”Centerns nya politiska fundament
Inför 600 jublande centerpartister har Maud Olofsson förklarar att invandrare är mer företagsamma, mer högutbildade och har lägre ålder än svenskar, varför de är ”välfärdens kärna runt om i landet”. Därför skall centern vinna fler röster på ökad invandring.

Riksdagsmannen (c) Fredrick Federley karaktäriserar samtidigt Sverigedemokraternas riksdagsledamöter som ”galningar”.

Tillägg:
Maud Olofsson har nu givit ett nytt namn åt områden såsom Hammarkullen, Rinkeby och Rosengård – Välfärdscentra!”


Maud Olofsson har också uttalat att Sverige ska bli ett nybyggarland. Är det så att invandrarna ska överta det svenska jordbruket?

Redan Göran Persson på sin tid gav klartecken för islamiseringen kan man förstå av en artikel i DAGENS NYHETER 990214.
”Dagens system för flyktingmottagande är alltför inriktat på socialpolitiska åtgärder och för lite på företagande. Resultatet blir bidragsberoende. Det här systemet bör skrotas. I stället bör vi samordna flyktingmottagandet med stödet till orter som är på väg att avfolkas. På så sätt kan vi stimulera driftiga flyktingar att bosätta sig i Norrland. Invandrarna måste ses som ett nationellt tillväxtinstrument.”

Det skriver Lars Stjernkvist och Hedi Bel Habib, chef för respektive expert vid Integrationsverket.”

Vidare:
Låt flyktingar stimulera glesbygden
Som de hittills har stimulerat Skåne då? Vad är det för stimulans egentligen? Pizza, kebab, mariuanaodlingar, khatförsäljning, samt en massa våldtäkter och misshandel.

”Integrationspolitiken ska i huvudsak inriktas på att stärka den enskildes förutsättningar att stå för egenförsörjning. Detta mål kan dock inte åstadkommas utan grundläggande förändringar i dagens system”.

”Kommunernas arbete med att tidigt stimulera egenföretagande bland flyktingar under Introduktionsperioden är nästan obefintligt. Bland de 100 000 flyktingar som mottagits av kommunerna mellan 1992 och 1994 hade år 1998 bara 0,5 procent startat ett eget företag eller stimulerats till att starta eget.

Ur ett långsiktigt perspektiv är detta ett enormt bortfall av tillväxt med tanke på att uppskattningsvis 30 procent av dessa 100 000 personer har förutsättningar från sin hemlandstradition att driva eget företag”.

En annan artikel om det svenska jordbruket av BORIS BENULIC ur tidningen Metro tisdagen den 11/4-2000.

FLYKTINGAR KAN FÅ LANDSBYGDEN LEVANDE
Sveriges landsbygd ligger alltmer öde. När man passerat Västerås på väg norrut så är det som att åka genom neutronbombdrabbat landskap. För fem år sedan lystes skogarna upp av flackande ljussken från gårdar och villor där familjerna satt samlade framför TV:n.

Nu är det svart, tyst och öde mellan de punkter av liv och rörelse som städerna utgör. Nu är ljusen släckta och kronofogden har hämtat TV:n och familjerna har flyttat in till den stora kommunen eller till Stockholm. För vem kan försörja sig när bruken läggs ned?

Vem kan driva lantbruk när bara de mycket stora bondgårdarna lönar sig – och de lönar sig eftersom de får EU-bidrag för att inte odla saker som ärtor majs.”

*****

Svenska folket måste fråga sig och framförallt de små bönderna varför det är bättre att flyktingar skall bruka jorden och få lönsamhet på sitt arbete än att den svenske bonden kan leva på sin gård oavsett storlek.

Varför finner svenska politiker och journalister det mer angeläget att värna om flyktingars väl och ve?

Vi kanske måste börja tanka i banor att det är en gemensam konspiration mot svenska folket av sjupartiet (m, c, fp, kd, s, mp ochv)? Vart skall svenska folket ta vägen?

Det fjärde budordet i Luthers katekes:

Hedra din fader och din moder för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.

Vem hedrar Maud Olofsson? Absolut inte sig själv och knappast sina föräldrar och förfäder.

I själva verket är hon en skam för vårt land och hon borde gå in i sin kammare och inte komma ut därifrån förrän hon ber svenska folket offentligt om ursäkt.

Ni som ännu inte läst Julia Caesar söndagskrönika: Hundraåringarna. Läs den. Så här skriver hon om en svensk som var stolt över sitt ursprung, Jussi Björling och som svenska folket tog till sitt hjärta. Han var dessutom en anspråkslös man som svarade då han blev tillfrågad om hur det var att vara så begåvad svarade: ”Det har jag aldrig tänkt på”.

”Det är den 24 november 1938, en söndagskväll. Mannen som sjunger Rodolfos roll i La Bohème är Jussi Björling, världens störste tenor någonsin. Han ska komma att sjunga rollen i 114 scenföreställningar av de cirka 3 000 han ger under sitt liv. Många andra tenorer har korsat etern och operascenerna; Enrico Caruso, Tito Schipa, Benjamino Gigli, Giuseppe Di Stefano, Nicolai Gedda, Alfredo Kraus, Fritz Wunderlich, Gösta Winbergh, José Carreras, Placido Domingo, Luciano Pavarotti. Ingen har överträffat Jussi Björling. I internationella omröstningar koras han som nummer ett, år efter år.

Hans säreget silverskimrande tenor har en oförliknelig klang av skönhet och djup. Med den trollband han under hela sin livstid publiken på världens operascener. Jussi Björling dog bara 49 år gammal. Men med sin röst har han skrivit in sig i evigheten. Med den fortsätter han ständigt att trollbinda nya generationer.”

Jussi Björlingmuseet i Borlänge
Museibesökarna kommer från hela Sverige och så många som var femte är från utlandet.

"De riktiga entusiasterna vistas ofta en hel dag här", säger museichef Jan-Olof Damberg. Foto: Johan Solum

VI MÅSTE RÄDDA VÅRT LAND!


4 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt vad du kan gräva fram relevanta artiklar om allt möjligt!

  När man läser din blogg får man massor av information och ur alla möjliga perspektiv.

  SvaraRadera
 2. Ja - denna blogg är guld värd!

  Maud Olofsson blir bara värre och värre. Tror hon verkligen att hennes verkliga väljare - borde i alla fall vara det - landsbygdens folk var väl ändå partiets väljare från begynnelsen - kommer att rösta på Centern???

  Det är väl bättre att partiet kallas Invandrarpartiet eftersom dess ledare hyser ett så enormt förakt för svenskar och framhåller invandrare jämt och ständigt som något att se upp till?
  Vet hon inte vad som händer i våra invandrarghetton och den kriminalitet som frodas där. Det är väl den företagsamheten som de är duktiga i - kriminalitet och våldtäkter. Det verkar som hon lever i en sluten anstalt och inte i den konkreta värld vi stackars svenskar tvingas leva i.
  Denna ordbajserska borde bort snarast möjligt om partiet skall överleva.

  Hoppas partiet åker ner till varmare trakter vid nästa val.
  Amlitz

  SvaraRadera
 3. Centerns och Maud Olofssons mål är att bli allt kaxigare.

  Byta fot lite oftare. Snabbare kast, alltså, som

  Från Nej till kärnkraft till Ja till kärnkraft.

  Från Nej till flyttlass till Ja till flyttlass.

  Flyttlassen av bönder från svensk landsbygd skall utökas till förmån för invandrande nybyggare. Nybyggarland skall det heta.

  Ett bra tillfälle är nu, när svenska grisfarmare gör storförluster och går i masskonkurs. Starta om ökenaraberna på mossarna i Norrlands inland. Med tillräckligt stora mutor (bidrag) till nysvenskarna kan Centern vinna dessa röster.

  Centerns förslag är så bra, att de bara kan ha uppfunnits av Stureplans-Centern under kraftfull berusning.

  Det är kaxigt bra förslag, som med många andra bör bidra till att tillintetgöra Centern - för gott.

  RättsPatos i Småland

  SvaraRadera
 4. Det är dags att begrava mångkulturen en gång för alla... http://www.hesperus.nu/?p=633

  SvaraRadera