torsdag 24 februari 2011

En man för alla tider - Ardalan Shekarabi

Socialdemokraternas blivande partiledare!
Ardalan Shekarabi var en av flera som utsågs till att hantera socialdemokraternas kris efter Mona Sahlins avgång.

Ardalan Shekarabi, född 28 november 1978 och är en svensk jurist och politiker (socialdemokrati) ersättare i Europaparlamentet och före detta förbundsordförande för Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund SSU) (2003-2005).

Bakgrund
Ardalan Shekarabi är född i Manchester i Storbritannien och uppvuxen i Shahriyar, utanför Teheran i Iran. Han kom till Sverige 1989 tillsammans med sin mor som politiska flyktingar från Iran men efter att ha fått avslag på sin asylansökan gick familjen under jorden. 1991 beviljades de uppehållstillstånd av humanitära skäl.

I december 2004 avslöjade Dagens Nyheter att Shekarabis valkampanj 2003 delvis finansierats med pengar från en intern SSU-fond, avsedd för integrationsprojekt. Shekarabi själv hävdade att han inte känt till varifrån pengarna kom, medan han enligt Dagens Nyheter var en av de drivande i upplägget.

I mars 2005 avslöjades det att Shekarabi på olaglig grund utsetts till ledamot i polisstyrelsen i Uppsala län trots att han vid tillfället varken var svensk medborgare eller bosatt i länet - ett uppdrag han senare avsade sig, efter att ha flyttat till Nacka. Den mittenorienterade och EU-vänlige Shekarabi fick kritik från förbundets vänsterfraktion som ansåg att han hade gynnats av SSU-förbundet i ordförandestriden mot den mer vänsterinriktade och EU-skeptiska Lina Afvander. Till skillnad från sin motståndarkandidat som förespråkade att SSU skulle ta ställning mot ett svenskt EMU-medlemskap i folkomröstningen 2003 tillhörde Shekarabi ja-sidan, dock intog han en neutral hållning i frågan efter att ha valts till förbundsordförande.

Under Shekarabis tid som förbundsordförande avslöjades det också att ett omfattande medlemsfusk förekommit under flera decennier inom SSU:s verksamhet. Uppblåsta medlemssiffror ledde till oförtjänt stora bidrag till förbundet, men kan också ha varit en del i interna maktkampen i det att antalet medlemmar ligger till grund för hur många ombud distriktet får skicka till kongressen]. Bland annat Stockholmsdistriktet krävde vid detta Shekarabis avgång.

Det skulle visa sig att också Shekarabis eget distrikt, Uppsala-distriktet, överdrivit sina medlemssiffror under Shekarabis tid som ordförande där, något som dock Shekarabi hävdat att han aldrig känt till.

Shekarabis kandidatur till Europaparlamentet var inte okontroversiell. Bland annat kritiserade två doktorander i statsvetenskap Socialdemokraterna i Uppsala i en debattartikel i UNT för att spä på politikerföraktet i Sverige. De menade att det med tanke på Shekarabis inblandning i inte bara en, utan två politiska skandaler, borde vara möjligt att finna någon mer kompetent kandidat till ett så prestigefullt uppdrag.

Lite mer om Ardalan Shekarabi

”Ursprungligen postat av BurkHans
Lugn bara lugn. Hr ShejkArabi står nog dubbelt upp i kurs hos såssarna. Son och mor Arabi har tydligen också asylfifflat på sätt och vis. Han är nämligen född i UK, Manchester, och brittisk medborgare. Hade väl kollat upp bidragsnivån innan med tanke på hur de bet sig fast i Sverige för att inte behöva hamna i "Good Old Blighty" trots medborgarskapet. Mer info nedan:

http://webcache.googleusercontent.co...&gl=se&strip=1

Med facit i handen är det väl självklart att en sån lottovinst inte kan skickas tillbaka till det rasistiska England!

Ardalan Shekarabi är mycket riktigt född i England och blev därför brittisk medborgare. Modern återvände sedan till sitt hemland Iran med den lille Ardalan, men därefter åkte hon till Sverige, där hon hade släktingar som redan bodde här, och sökte och fick asyl. Shekarabi var vid den tiden ganska liten och kan inte ha förstått detta med medborgarskap, så det är inte han som är skyldig till detta asylfusk.

Dock har han vid vuxen ålder berättat hjärteknipande historier om hur han varje morgon sprang till brevlådan för att se om det hade kommit ett brev med uppehållstillstånd.

Det kan vara sant att han var i god tro vid den tiden, när han var barn, men när han vid vuxen ålder måste ha förstått att hans mamma vilselett honom, att de hela tiden kunde ha åkt tillbaka till England utan problem och inte borde haft mage att belasta det svenska asylsystemet, borde han öppet säga att "min mamma lurade mig, för att hon förstod att hon skulle få ett bekvämare liv i Sverige än i England. Hon skapade ångest i mig när hon fick mig att tro att ett uppehållstillstånd i Sverige var avgörande för oss och att vi kanske inte skulle få det. Jag skäms för min mamma för detta och ska verka för att rutinerna att kolla medborgarskap för asylsökande i Sverige ska skärpas."

S beter sig lika korkat som alltid när de nu återlanserar Shekarabi. Det är ju så lätt att hänga ut honom, en asylfuskare, låt vara oavsiktlig.”

”Man kan lura en del av folket hela tiden.
Man kan också lura hela folket en kort tid.
Men man kan inte lura hela folket hela tiden”.


3 kommentarer:

 1. Jag hoppas innerligt att såssarna väljer honom till Måna Muslims efterträdare. Det kommer garanterat sänka partiet för gott och även omvandla det till ett renodlat mohammedan-parti. Alla med riktig svensk arbetarbakgrund kommer fly partiet som skållade råttor med med denna mohammedan vid styret. Dom kan ju också passa på och skrota den där fula stiliserade rosen och byta ut den mot en halvmåne och skrota färgen röd till förmån för grönt istället. Slutligen kan dom ju också byta namn till Shariademokraterna istället. Grattis alla(h) dumsåssar!

  SvaraRadera
 2. ShejkArabi är den passande konklusionen för ett parti som låtit sig infiltreras av kommunisterna sedan 50-talet.

  Det blir en jämn kamp mellan dem och Miljöfascisterna som också seglar upp. Det kanske blir en ful stiliserad mask (ros) istället, med en minaret som blomvas om odågorna går ihop.

  För att citera Edward persson:

  Men låt dom bara gå på... Vi klarar oss nog ändå!

  Desto mer utmärker sig Nämligen SD som det enda parti som folk kan rösta på, så bätte förutsättningar kan vi aldrig få för den demokratiska revolution som är i antågande!

  SvaraRadera
 3. Jag känner personer som röstar på Sossarna så om det sitter en åsna som partiledare. Nu finns det ju redan en åsna Mona Muslim som ännu en tid är partiledare men jag menar en riktig åsna en sådan med långa öron. Men även jag hoppas på att denne muhammedan blir vald för det är precis vad detta muhammedankramar parti behöver ännu ett stolpskott. Sen har de visslat färdigt får man innerligt hoppas. PURSVENSKEN.

  SvaraRadera