torsdag 3 februari 2011

Finns det hopp för Europa?

”Vi skräms av sharia, hat och våld

Så uttalar sig Tommy Robinson i Engelska Defence League (EDL). Han framträdde tillsammans med Storbritanniens utrikesminister William Hague, End of History- författaren Francis Fukuyama och Prins Hassan av Jordanien.

BBC Newsnight sammanställde händelserna i Egypten inför en EDL-demonstration i Luton kommande helg. Medan egyptierna går mot ett omfamnande av islamism och det Muslimska brödraskapet, börjar engelska folket stå upp mot det. Medan vår elit drömmer om "äkta" demokrati i Mellanöstern, precis som det Muslimska Brödraskapet ökar sin makt och inflytande i Egypten förbereder EDL att hävda sina demokratiska rättigheter i England. Tommy Robinson var bra på BBC Newsnight ikväll och framträdde tillsammans med några nyckelpersoner - Analys: EDL: s Tommy Robinson (Stephen Lennon) i Newsnight Intervju.”

William Hague, född 26 mars 1961 är en brittisk politiker, som var partiledare för Konservativa partiet 1997-2001. Han är sedan den den 11 maj 2010 Storbritanniens utrikesminister.

Francis Fukuyama, född 27 oktober 1952 i Chicago, är en amerikansk författare och professor vid Johns Hopkins University.

I sin bok bok The End of History uttrycker Fukuyama en djup oro över att människor med hjälp av bioteknik kommer att fortsätta utvecklas genom en styrd evolution istället för genom kamp mellan olika samhällssystem.

Vi ser kanske inte tillämpningar som kloning av människor och genetisk ingenjörskonst i dag, menar Fukuyama, men dessa och redan nu existerande tekniker manar oss till att snarast tänka över vart vi vill att vetenskapen skall gå.


Atlas Shrugs
Måndag 31 januari 2011
Egyptiska Muslimska brödraskapets ledare "förbereder sig för krig med Israel"

Det muslimska brödraskapet i Egypten kräver krig med den lilla judiska staten.

(…)Mohamed Ghanem, en av ledarna för det Muslimska Brödraskapet i Egypten, uppmanar Egypten att sluta pumpa gas till Israel och förbereda den egyptiska armén för ett krig med dess granne i öster.

I en intervju med iranska tv-stationen Al-Alam, beskyllde Mohamed Ghanem Israel för att stödja Hosni Mubaraks regim. Ghanem sade också att den egyptiska polisen och armén inte kommer att kunna stoppa den Muslimska Brödraskapsrörelsen.”
Läs mer

Muslimska brödraskapet väljer El Baradei som deras talesman (frontfigur).

Som om det inte vore nog att El Baradei är Irans man som stött och främjat Irans kärnvapenprogram och täckt upp för dem i åratal. Det är allmänt erkänt att Dr El Baradei upprepade gånger utelämnat bevis som Atomenergiorganet hade fått om Irans hemliga militära upprustningsplan. Här är den sista spiken. Dessa listiga jihadister pratar bara och säger till Väst exakt vad de tror att vi vill höra.

Läs mer

Egypten kastar ut Väst
Utan att Väst inser läget. Det känns allt mer uppenbart. Europa sitter och hoppas på demokrati i Egypten – dvs att själva få tillsätta de diktatorer som ska styra i arabvärlden. Löjligt. Den tiden är slut.

Islamismens styrka är att dagens Europa är moraliskt bankrutt. Naturligtvis är det sorgligt att kopter och andra kristna grupper tvingas på flykt, men de har redan föråtts av väst för länge sedan.

Så vart ska skurken Mubarak fly? Till London naturligtvis. Och om Egypen vill få honom utlämnad? Nix. I Europa skyddas alla slags skurkar. Sorry Europa, det här håller inte längre.

Man kan bara hoppas att hela denna soppa stärker nationalismen i Europa. Tydliga gränser. Stick om det inte passar. Ni där. Vi här.

Finns det något hopp för Europa och västvärlden?

Winston Churchill:

"… den moderna europeiska civilisationen kommer att falla, såsom det antika Roms civilisation en gång föll."

Läs också Västvärldens politiker skall ställas till svars, del 1 och 2

1 kommentar:

  1. Anser att: Den förvirring och sociala oro som vi även ser numera i Sverige, är troligen bara Födslovåndor inför det storkrig som närmar sig.

    SvaraRadera