tisdag 1 februari 2011

Islamister tar över i Egypten och i Västvärlden?

Parisdeklaration mot islamisering av Europa
"I dag och nu börjar vi den europeiska motståndsrörelsen grundad för
att försvara vår civilisation, som står inför en ny form av totalitarism."

"Islamister ´skulle ta storseger´
SvD i Egypten

Abd Al-monem Abo Al-fotouh sitter i det ledande rådet för Muslimska brödra¬skapet. ”Mubaraks diktatur har skapat en politisk öken i Egypten”, säger han. Foto: OLA TORKELSSON

Det Muslimska brödraskapet kommer att vinna en promenadseger om egyptierna går till fria val i morgon. Det säger Abd Al-monem Abo Al-fotouh, som sitter i organisationens ledande råd till SvD.

Vad tycker du om den nytillsatte vicepresidenten, spionchefen Omar Suleiman, som länge lett jakten på era muslimska bröder?

– Jag tycker ingenting om honom. Jag ber honom inte att vara religiös eller inte. Jag begär bara att han ska respektera demokratiska värderingar, säger han.

Vilken plats skulle till exempel homosexuella medborgare ha i det samhället?

– Det är inte vårt problem – det är ert problem i Europa eller i Amerika! Lös det som ni vill. Legalisera det eller inte, men varför vill ni exportera det problemet hit? Det är som alkohol och vin. Det förbjuder vi för det är farligt för hälsa och lever. Respektera vår kultur och vårt val, så respekterar vi er kultur. Jag säger inget om att ni dricker vin!

Läs mer

El Baradeis allians med Muslimska Brödraskapet

Den tidigare IAEA-chefen Mohamed El Baradei är just nu det västerländska
etablissemangets favorit i Egypten.En timid liberal som inte deltagit i den egyptiska poltiken på tjugofem år dyker nu upp i Cairo och kräver
makt. Han har snabbt hittat en allierad, islamistiska Muslimska
Brödraskapet....

Hur ska Clinton, EU och gammelpressen reagera på det ?

Från PI
Socialdemokrat önskar islamiskt Egypten

ISLAMISTVURMARE Efter kommunismens fall har islamister kommit att bli nya hjältar för västfientliga svenskar. Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud hoppas nu på att islamister ska utnyttja det oroliga läget i Egypten och greppa makten. Weiderud hävdar på fullaste allvar att ytterligare ett islamistiskt land i Mellanöstern kommer ´bidra till fred och demokrati´ i regionen.

Islamismen har i grunden mycket gemensamt med den europeiska kristdemokratiska traditionen. Utifrån värderingar i den egna religionen och kulturtraditionen söker man forma ett politiskt ansvarstagande i sitt samhälle."

Newsmill:

”Peter Weiderud om Arabvärldens 1989?

Ett islamistiskt styrt Egypten kommer att bidra till fred och demokrati i Mellanöstern

Hur kommer omvärlden ställa sig när jasminrevolutionen nu får spridning i Algeriet, Jemen, Jordanien och Palestina? Och i synnerhet i nyckellandet Egypten, USAs viktigaste allierade i regionen? Kommer prioriteringen att ligga på kortsiktig stabilitet eller demokrati? Avgörande för USAs hållning, som förmodligen EU följer, är hur man bedömer riskerna för utveckling av islamism. Om vi får se en upprepning av omvärldens hållning i relation till det palestinska valet 2006, där araberna tillåts välja sin väg framåt bara resultatet blir det Västvärlden finner acceptabelt, finns risker för mycket långa och allvarliga motsättningar i regionen och mellan regionen och Västvärlden."

*****

De fyra ”svenskar” som greps för ett planerat terrordåd mot Jyllandsposten sitter fortfarande häktade.

Expressen:

”Avslöjas av samtalet: ´Hugg halsen av dem
Döda så många som möjligt. "Bind dem och hugg halsen av dem.

Nu släpper dansk polis avlyssningarna av fyra misstänkta terroristerna som sitter häktade i Köpenhamn och Stockholm.”

Läs mer om den kärleksfulla religionen islam:

Vi tvingades flytta, Kalifatet och kampen mot sharia och vilken bluff det mångkulturella samhället är. Det fungerar inte men våra politiker vägrar att se detta. Vem betalar dem för att förråda sitt folk och sitt land?

Stöd bloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar