onsdag 16 mars 2011

Blandat från Absurdistan - tidigare Sverige

Ondskans vänner

Hur bär man sig åt för att få en artikel som sanningsenligt beskriver verkligheten i Malmö publicerad i Sydsvenskan?

Svar: Genom att inte med ett ord nämna invandring och mångkultur (se nedan).

Problemet är inte bilden av Malmö

Inte ens politikerna verkar längre tro att det går att förändra verkligheten i Malmö genom målmedveten politik. Istället är det bilden av staden som skall rättas till, skriver journalisten och författaren Lars Åberg...
(…)
Många kommunanställda har bekymrade pratat om segregation, skolor, uppväxtmiljöer och otrygghet under en följd av år, men oftast mellan skål och vägg, väl medvetna om vad den kommunala malmöitiska konsensuskulturen kräver. Samtidigt har många försök till seriös diskussion i medierna bemötts med märkliga anklagelser om allsköns hemska bevekelsegrunder.
Nu bekräftas emellertid sanningshalten i kritiken mot missförhållandena, och passiviteten inför dem, av Skolinspektionen och – minst lika viktigt – av det skolansvariga kommunalrådet i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).
(…)
Stadsdelschefen Eva Ahlgren började på sitt nya jobb med den uttalade ambitionen att förändra ”bilden av Rosengård”. Hon har mig veterligen aldrig sagt att hon vill förändra stadsdelen, vilket ju är en absolut nödvändighet och det enda som på sikt också kan påverka områdets framtoning.
Den 4 mars skrev Sydsvenskan om reaktionerna på regeringens satsning mot ungdomskriminalitet. Ahlgren var inte alls nöjd, men uttryckte sig omedvetet motsägelsefullt:

”Det är inte bra för stadsdelen att Rosengård alltid väljs ut som ett problemområde. Jag kan konstatera att vi tillsammans med andra myndigheter redan jobbar dygnet runt mot ungdomsbrottslighet.”

Varför jobba dygnet runt med detta om man inte har problem? ”
Läs mer


SD i Partille:
Maud Olofsson pratar ut sig själv ur politiken

Här är siffrorna Maud inte vill se
Hade det varit val i dag hade C åkt ur riksdagen. Det visar YouGovs nya undersökning i samarbete med Metro. Kan leda till rödgrön majoritet.

Hade det varit val i dag hade varken Centerpartiet eller Kristdemokraterna fått plats i riksdagen. Det visar Metros månatliga opinionsundersökning gjord av YouGov. Om något av de partierna hamnar utanför får Alliansen svårt att behålla regeringsställningen. Moderaterna äter nu upp de små borgerliga partierna.

– Förut var de här partierna en länk över blockgränsen. Nu går väljare direkt mellan S och M. Vi ser absolut en utveckling mot ett tvåpartisystem, säger Svend Dahl, statsvetare på Stockholms universitet.

C går sämst med 3,2 procent av väljarna. KD balanserar på spärren med 3,9 procent.
– Två partier med seriösa problem. Jag skulle bli förvånad om Maud Olofsson (c) inte avgår i år.

I samarbete med Yougov
Månadens undersökning har genomförts mellan 7 februari och 7 mars. 1 197 personer har svarat.
Källa: Metro
————————————————————————————————
Aftonbladet har ju delgett oss Mauds betyg:
MAUD OLOFSSONS GYMNASIEBETYG
Spanska 2
Engelska 2
Tyska 2
Matematik 2
Naturkunskap 2
Samhällskunskap 5
Idrott 5
Nolaskolan (-), Örnsköldsvik 1974 (-)
Läs mer

Fattigpensionären den stora förloraren
Snart skall kostnaderna för illegala invandrare som får fri sjukvård adderas till kostnaderna enligt ovanstående diagram som är siffror för 2009. Hur många miljoner måste skattebetalarna skjuta till?

För någon vecka sedan hade Mopsen en sammanställning på kostnaderna i vårt välfärdssystem för t.ex. en fattigpensionär och en illegal invandrare eller papperslös som det med så stor falskhet kallas av de svenskfientliga partierna i 7-klövern och hela mediakåren.

För några år sedan besökte jag min tandläkare och fick då höra hur det gick till inom tandvården och hur asylsökande fick sina tänder fixade för 50 kronor medan vi svenskar fick betala efter den gängse notan. Enligt personalen var det inte frågan om att laga något enstaka hål i tänderna utan betydligt mer omfattande åtgärder. Undrar om Försäkringskassan kostnadsför detta på ett särskilt konto så att man kan få ut dessa kostnader. Ett intressant uppslag till RUT.

Här kommer en liten jämförelse på avgifterna för en illegal invandrare och t.ex. en svensk fattigpensionär. Enligt sammanställning hos Mopsen.

Läkarbesök:
Illegal invandrare 50 kr, Högkostnadsskydd inträder för illegal invandrare efter 400 kr.
Fattigpensionär 150kr, Högkostnadsskydd inträder för fattigpensionär efter 900 kr.

Medicin:
Illegal invandrare 50 kr och högkostnadsskydd 400 kr/år.
Fattigpensionär Stigande rabatt upp till högkostnadsskydd på 1.800 kr/år. Skall enligt socialminister Göran Hägglund (KD) höjas till 2.200 kr per år plus 50 kr per gång eftersom ”belastningen på vården ökar av demografiska skäl”.

Tandvård:
Illegal invandrare 50 kr och högkostnadsskydd 400 kr.
Fattigpensionär fullt pris upp till 3.000 kr, därefter 50% rabatt upp till 15.000 kr samt ännu högre rabatt vid kostnad över 15.000 kr.

Maximalt 1200 kronor för en illegal invandrare för sjukvård och tandvård under ett år.

För en fattigpensionär ser sannolikt verkligheten helt annorlunda ut! Troligen ligger kostnaden på minst 4000-6000 kronor/år om man inte är tandlös.

Visst är Sverige fantastiskt!

Undrar hur många fattigpensionärer som känner till dessa horribla siffror. När man dessutom också kan konstatera att dessa illegala invandrare inte bidrar med några inkomstskatter till samhället blir det än mer upprörande.

Det ovan från Sverigedemokraten och Riksdagsledamoten Thoralf Alfssons blogg - Kalmar.

Läs mer om våra pensioner och hur arbetsförmedlingen prioriterar nyanlända.

Läs också om hur analfabeter blir en resurs på den svenska arbetsmarknaden!

Från SMP
"Dialog om invandrare
”Vi ska kunna erbjuda smörgåsbord i inlärning på andra ställen inom pendlingsavstånd än bara den egna kommunen, säger Gisela Andersson, integrationsdirektör på länsstyrelsen.

En intressegrupp har bildats för att arbeta vidare med samverkan. I vår ansöker man om pengar från Flyktingfonden för att kunna förverkliga tankarna i Soyk-projektet.
– Kanske kan vi få igång ett projekt redan till hösten, annars under 2012, säger Stefan Gustafsson.”


Svenskt Näringsliv:
”Minska Ungdomsarbetslösheten i Sverige
Den svenska ungdomsarbetslösheten är mycket hög, långt över EU-genomsnittet.

Utvecklingen under den senaste lågkonjunkturen har förvärrat ungdomsarbetslösheten. Minskningen av andelen sysselsatta personer under 25 år har varit nästan fem gånger större än bland övriga svenskar.

Turordningsreglerna vid uppsägningar i lagen om anställningsskydd (LAS) lägger sten på börda för ungdomarna. Genom att de yngsta medarbetarna ofta är de som varit anställda kortast period är det oftast de som tvingas lämna sina jobb först vid neddragningar.

Svenskt Näringsliv vill reformera Lagen om anställningsskydd, så att ungdomarna för större chans att komma ur ungdomsarbetslösheten. ”

De nya slavarna i det svenska samhället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar