måndag 7 mars 2011

Förstörelsen av Sverige - en av de äldsta nationerna i EuropaUtdrag ur Mikael Jalvings bok ”Absolut Sverige”.

”Inne i tunnelbanans linje 10, har jag samma känsla som i bussen till Rosengård i Malmö. Vid Sundbybergs Centrum kliver de sista vita av. Tre stopp senare är vi i Rinkeby.

Jag traskar ut från stationen och sätter mig på en bänk utanför Ungdomens Hus, ett stenkast från den skola, som jag ett par månader senare läser om i svenska medier för att den blir nedbränd under oroligheter, som av ögonvittnen beskrivs som krigsliknande tillstånd.

Bråket började en måndagskväll, då några av de unga invandrarpojkarna uppenbarligen blev nekade tillträde till en skolfest, därefter uppstod det bråk på gatorna runt om skolan.

Stora polisstyrkor stoppade oron, men på tisdagskvällen så var det dags igen. Först blev den lokala polisstationen helt förstörd, sen blev skolan antänd. Då brandväsendet och polisen ankom till området, så blev de stoppade av ett regn av gatsten. Först ett par timmar senare så kunde man börja släcka branden. Då var det för sent för att rädda flera av husen. Medierna rapporterade om elva andra påsatta bränder och förstörelse mot hus och bilar.

Fem dagar senare var 2,8 miljoner kronor för återuppbyggnaden av skolan insamlade från svenska företag. Bland bidragsgivarna fann man Tele 2, Swedbank, H&M, SEB, Stadium och Astra Zeneca. ”Nu får ungdomarna en ny chans”, stod det triumferande i dagstidningen Dagens Industri, och alla verkade vara glada. Geronimo Unia, projektledare vid skolans mentorsprogam och skolans grundläggare stod med en stor check av papp från Nordea mellan sig, i resterna av den nedbrända byggnaden.

Tidningens chefredaktör, Peter Fellman, som å DI:s vägnar hade skänkt 75.000 kronor, fastslog iklädd beige jacka, att i verksamheter i ett modernt samhälle så tar man ett socialt ansvar. Det vill säga betalar för andras ödeläggelse. Och kommunen lovade att skolan skulle stå klar till hösten. När något brinner ner i Sverige, så blir det snabbt uppbyggt igen. Det kan gott vara så, att brandväsendet inte kan komma fram eller helt enkelt blir förhindrade att göra sitt arbete, men i gengäld så samlar sig rikets goda krafter – och betalar. Nu ska vi alla hjälpa till. Och det gjorde de. Alla de som inte hade satt eld på skolan. Ordningen blev återställd.

Några hade tagit på sig räkningen. Problemet var löst. Eller var det det? När bli skolan nedbränd nästa gång? Jag frågar inte detta för att jag hoppas att det ska ske igen, men för att det enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap var 457 skolbränder i Sverige 2009. Varav 225 var påsatta, de flesta av 15-16-åriga pojkar.”

Läs mer

Det brinner en eld
Folkpartiet har som vanligt ”djärva” idéer om hur man skall komma tillrätta med bränderna. Dags att utfärda varning för folkpartister.

Begravningen av Moder Svea


Olika mackor
”Som en del av er kanske vet så har en fruktansvärd situation uppstått i vårt land, framför allt för sjuka människor, med utförsäkringar och nya stelbenta inhumana regler… Från årsskiftet är det också handläggarna på Försäkringskassan som ensamma beslutar om ifall det föreligger någon arbetsförmåga – läkarintyg och hälsotillstånd spelar ingen direkt roll längre för bedömningen, också om man ligger på dödsbädden eller på operationsbordet så kan det tänkas finnas en teoretisk arbetsförmåga… Bedömningen sker dessutom numera gentemot fiktiva jobb som inte ens finns i verkligheten. Vi har fått ett rättsosäkert och nyckfullt system …”
Detta och mer finns att läsa på katolska kyrkans blogg.

Maud Olofsson vill satsa på de utomeuropeiska flyktingarna eller de "nyanlända" som de också kallas för att bygga Sverige. Vilka har byggt Sverige tidigare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar