tisdag 22 mars 2011

Klämkäcka Maud "Måddan" Olofsson

”Maud är av den åsikten att hon inte gör fel, eller i alla fall aldrig tittar i backspegeln och ångrar något, säger en centerpartist som följt henne länge.”"ROBERTSFORS Tal, tårta – och tårar. En rörd Maud Olofsson firade på lördagen 10 år som partiledare vid Centerpartiets distriktsstämma i Robertsfors.

Det är exakt tio år sedan Olofsson valdes till Centerpartiets åttonde partiledare i ordningen. På lördagen firades jubileet vid distriktstämman i Robertsfors.

Norrbottens landshövding och tidigare centerpartistiske riksdagsledamoten Per-Ola Eriksson höll ett hyllningstal till Maud Olofsson med anekdoter från deras gemensamma tid i Norrbotten på 1970-talet.

Du inspirerar, engagerar och visar vägen. Men du pratar ganska fort ibland,sade Eriksson och rev ner skrattsalvor i det välfyllda Centrumhuset.
Läs hela artikeln


Knappast tio år till med Maud
Kan inte låta bli att undra om det är på grund av Maud Olofsson som Centerpartiet skvalpar omkring i farlig närhet av fyraprocentsspärren, eller om det är tack vare henne som partiet fortfarande sitter kvar i både riksdag och regering.

Jag har bara ett svar på det. Så länge det är roligt och jag har medlemmarnas förtroende. Men det vet man ju aldrig. Jag lever i nuet. Just nu är det roligt och jag har medlemmarnas förtroende, och det räcker för mig, sa Olofsson till TT i förra veckan.”


Snaphanen dk

En kvinna måste vara starkare och hårdare
Det blåser hårt på toppen. Att vara politiker är ett utsatt jobb. Politiker känner sig ofta orättvist misstänkliggjorda och tycker att medborgarna är otacksamma. De offrar ju sina liv för vår skull. Är det för mycket begärt med lite tacksamhet?

Kvinnor måste ofta kämpa så mycket mer än män för att nå en topposition. Därför blir kvinnliga politiker hårda. Hårdare än män. Varje motgång blir en förödmjukelse som kan vändas mot könet. Centerns partiledare, näringsminister Maud Olofsson, 55, är som en stekpanna. Stål inuti och teflon utanpå. Allting halkar av henne. Kärnan är hård. Hon är känd för att glida undan journalisternas frågor på ett teflonartat sätt. Hon är klämkäck, envis och stursk. Mer angelägen om att få rätt än att ha rätt. Ger sig aldrig, inte heller när hon har fel. Det finns en gräns där sturskhet övergår från att vara ett plus till att bli en belastning. På den gränsen balanserar Maud Olofsson ofta.

”Maud är av den åsikten att hon inte gör fel, eller i alla fall aldrig tittar i backspegeln och ångrar något” säger en centerpartist som följt henne länge.”
Om man är belagd med teflon fastnar ingenting på en. Självsäkerhet och självgodhet lider hon ingen brist på. Dem har hon med sig i arvet från Högbyn i Ångermanland där hon föddes och växte upp. Där fanns starka kvinnor att identifiera sig med. Som farmor som gav henne modet och förslagenheten. Hur många stylister hon än anlitar är det farmors framtoning hon bär och förvaltar.

Centern sjunker ihop som en punkterad sufflé
Maud Olofsson har sagt att hon siktar på att centern ska bli det största borgerliga partiet i valet 2014. Till valet 2010 siktade hon på att centern skulle fördubbla sitt väljarstöd och få 16 procent. Det blev 6,6 procent. Hon minns centerns storhetstid, 1973 när partiet svävade upp till 25,1 procent. Det var den tiden när Torbjörn Fälldin, god vän i familjen, satt hemma hos Mauds föräldrar, lokalpolitikern Harald och Ingegerd Olsson i Högbyn och drog upp politiska riktlinjer. Maud satt med och lyssnade. Hon hade fötts in i politiken, men det blev långa och kringelikrokiga turer innan hon nådde den makt hon ville ha.

Partiets epok i historien är över. Det som uppstod ur den västgötska myllan när Falköpingsbonden Carl Berglund från Gimmene lät publicera sitt upprop ”Bröder låtom oss enas!” i sin tidning Landsbygden och kallade samman till ett parti för bönder och lantarbetare. Det kom att heta Bondeförbundet och gick från att vara ett konservativt landsbygdsinriktat parti till marknadsliberalism à la Stureplan.
(…)

Invandringen ska rädda Sverige
Maud Olofsson tror att det är invandrarna som ska rädda Sverige. De ska rädda centerpartiet och Maud.

”Man beskriver ofta invandringen som kostsam, att de inte jobbar. Jag vill istället beskriva en annan faktabas, nämligen att de bär upp välfärdens kärna runtom i landet. Invandrarna är mer företagsamma än vi svenskar, de är mer högutbildade, de har en lägre ålder som vi behöver för vår demografis skull och åtta av tio kommuner skulle minska sin befolkning om inte vi hade invandringen.

En månad senare är hennes klämkäcka förslag i migrationsuppgörelsen att illegala invandrare ska kunna starta företag. De är ju så mycket mer företagsamma och högutbildade än vi oföretagsamma, åldriga och lågutbildade svenskar. Kanske hoppas hon att driftiga invandrare ska starta företag och rädda det Norrland som ligger henne varmt om hjärtat. Maud Olofssons stora dröm är att kunna hjälpa Norrland. Hur illegala invandrare ska kunna lyckas med det är oklart.”

Läs mer om den älskansvärda Maud Olofsson som anser att svensken lat, lågt utbildad och åldrig.

Från SD-Partille:
Aftonbladet har ju delgett oss Mauds betyg:
MAUD OLOFSSONS GYMNASIEBETYG
Spanska 2
Engelska 2
Tyska 2
Matematik 2
Naturkunskap 2
Samhällskunskap 5
Idrott 5
Nolaskolan (-), Örnsköldsvik 1974 (-)

Inte undra på att Maud Olofsson tycker att våra invandrare är så välutbildade!
Maud Olofsson har säkert ingenting att erinra mot att Arvsfonden med avlidna svenskars pengar finansierar projekt för att berätta om det rasistiska svenska folket.


Arvsfonden finansierar Gardell-föreläsning om ”islamofobi” « Politiskt Inkorrekt: "FÖRELÄSNING

Anarkisten Mattias Gardell fortsätter sitt indoktrineringståg om islams förträfflighet och kritiken mot alla som motsätter sig den könssegregerande fanatismen och våldsbejakande ideologin. Om en månad är han i stadsdelen Husby som tillhör islamisttäta Tensta / Rinkeby.”

Det revolutionära nätverket Boken avslöjar att högern och vänstern har gått ihop för att förråda vårt land. Läs om det värsta landsförräderiet i historien!

4 kommentarer:

 1. "DET ÄR MYCKET NU" var det någon komiker som sa på TV en gång i tiden. Jag säger samma sak idag.

  Vi har så många fobier som vi inte hade förr i tiden: islamofobi, xenofobi (främlingsfientlighet)
  homofobi och även africafobi.

  "Det är synd om människorna" sade Strindberg förr i tiden -men vi idag har det nog värre tror jag. Skulle ha velat leva under hans tid.
  Amlitz

  SvaraRadera
 2. Arma Sverige! Om Mauds skolbetyg i artikeln är med verkligheten överensstämmande, så är ju åtminstone en av orsakerna till att hon är som hon är, klarlagd?
  P.S. Undrar bara vilka skolbetyg andra urflippade politiska makthavare kan uppvisa?

  SvaraRadera
 3. Anders Borg fick tydligen bara etta i matte, så finansminister han är. Fittorin fuskade ju med sitt amerikanska betyg och Måna Muslim gick inte högre än gymnasial linje innan hon för en kort stund jobbade som snabbköps-kassörska. Det är tydligen en merit att ha låga betyg i CV:et om man vill bli proffs-politiker i dårkistan Svärje.

  SvaraRadera
 4. Bloggen Sverige Idag http://sverigeidag.wordpress.com/ har en bok, "Hotet Inifrån II" på 200 sidor publicerad 22/3 med massor av bilder och videolänkar, för gratis nedladdning som ger svar på en del av frågorna.

  SvaraRadera