fredag 11 mars 2011

Massinvandringens vinnare


Vilka tjänar på massinvandringen?

”Till skillnad från Socialdemokraterna så är målet inte att importera nya väljare. Målet har istället varit att blidka den globala kapitalistiska maktstrukturen. Främst på arbetarklassens bekostnad. Detta är idag tydligt att se om man studerar det globala kapitalets kopplingar till den borgerliga Alliansen.

Det företag som idag har fått ta hand om i princip samtliga ensamkommande flyktingbarn är företaget, Attendo Care.

"Ensamkommande flyktingbarn". Mannen på fotot heter Ahmed och påstås vara 14 år.

Attendo Care ligger under Industri Kapital AB:s verksamhet som ägs av Björn Savén. Savén benämns ofta som Sveriges första riskkapitalist.

Hans kontakter med finanseliten är väldokumenterad. Han är bland annat ledamot i styrelsen för Nordea. En bank som är med i den Rothschild-styrda Inter-Alpha gruppen. En bankallians som har tydliga kopplingar till den omtalade Bilderberg-gruppen. En grupp som benämns som världens mest mäktiga grupp som varje år samlar omkring 120-140 av världens mest inflytelserika kapitalister till ett möte som hålls bakom stängda dörrar.”

Från SvD:
VÄLFÄRDENS NYA HERRAR | Del 1 – systematiska uppköp av vård, skola och omsorg

Riskkapitalet köper alltmer systematiskt upp bolag i välfärdens kärna: vård, skola och omsorg. Nu går 30 miljarder kronor per år till 16 riskkapitalägda koncerner, det motsvarar varannan skattekrona som går till privata företag. Vinsten som kommer ut på andra ¬sidan är nära 2,9 miljarder kronor, visar SvD Näringslivs granskning. Säkra intäkter och hög avkastning lockar.

Läs mer

VÄLFÄRDENS NYA HERRAR – del 2 - Det är klart att vi ska tjäna pengar”
Jan Dahlqvist är partner i det danska riskkapitalbolaget Polaris som gjorde ett klipp på personlig assistans i Frösunda LSS och som nu äger förskolekoncernen Pysslingen. Han tycker att vinsterna speglar den nytta som riskkapitalbolagen tillför inom vård, skola och omsorg. ”

Läs mer

VÄLFÄRDENS NYA HERRAR – del 3 - Blir rika på skattepengar utan att skatta
Riskkapitalbolag har tjänat miljarder på företag inom vård, skola och omsorg. Samtidigt gör de allt för att undvika att betala skatt. När ett företag tas över av riskkapitalbolag sjunker skatteinbetalningarna till noll i nittio procent av fallen, enligt Skatteverket. Vårdkoncernerna Ambea, Attendo och Capio är tre exempel, visar SvD Näringslivs granskning”

Från SvD:
De tre ministrarna Anders Borg, Maud Olofsson och Erik Ullenhag kommer med nya, djärva förslag:

Nystartszoner ska lyfta områden
UTANFÖRSKAP Regeringen utser i dag en utredare som ska lämna förslag på hur nystartszoner ska kunna väljas ut och fungera. Tanken är att ekonomiska frizoner ska locka företag till utanförskapsområden, skriver de tre ministrarna Anders Borg, Maud Olofsson och Erik Ullenhag.

Fakta
Nystartszoner var ett förslag från Centerpartiet som lyftes fram i valrörelsen. Idén är att skapa en ekonomisk dynamik för att skapa jobb och bryta utanförskap, och metoden har prövats med framgång i USA och Frankrike.
Områden i Sverige som nämnts i diskussionen är bland annat:
• Angered
• Bergsjön
• Fosie
• Västra skrävlinge
• Rinkeby
• Tensta
• Ronna
• Gottsunda – Vårdsätra
• Trelleborg (del av)
• Örebro (del av)

Om arbetslösheten i dessa områden kan pressas ned till riksgenomsnittet skulle 20 000 människor få jobb.

Nystartszoner är i andra länder, bland annat Frankrike, en etablerad metod för att stärka vissa områden, städer eller orter. Det är regeringens ambition att en svensk modell ska kunna vara på plats till januari 2014 och att de positiva effekterna på sysselsättning och företagande ska vara tillräckligt stora för att de sammantaget ska öka integrationen och minska utanförskapet.

Regeringens arbete handlar om att ta till vara människors arbetsförmåga, förbättra drivkrafter och hjälpa till med att hitta nya vägar till arbete. I de områden som är aktuella för att bli nystartszoner är ökad sysselsättning också en viktig jämställdhetsfråga. Arbetet med att skapa jobb och öka sysselsättningen är avgörande för att många människor ska kunna se framtiden an med tillförsikt och stärkt självkänsla. Att få ett jobb är den främsta vägen in i ett samhälle.”
ANDERS BORG (M), finansminister , MAUD OLOFSSON (C) näringsminister ,
ERIK ULLENHAG (FP), integrationsminister.

Fakta
Nystartszoner var ett förslag från Centerpartiet som lyftes fram i valrörelsen. Idén är att skapa en ekonomisk dynamik för att skapa jobb och bryta utanförskap, och metoden har prövats med framgång i USA och Frankrike.
Områden i Sverige som nämnts i diskussionen är bland annat:
• Angered
• Bergsjön
• Fosie
• Västra skrävlinge
• Rinkeby
• Tensta
• Ronna
• Gottsunda – Vårdsätra
• Trelleborg (del av)
• Örebro (del av)
Om arbetslösheten i dessa områden kan pressas ned till riksgenomsnittet skulle 20 000 människor få jobb.”

Maud Olofsson anser att svensken är lat, lågt utbildad och åldrig. Maud Olofsson vill satsa på de utomeuropeiska flyktingarna eller de "nyanlända" som de också kallas för att bygga Sverige. Vilka har byggt Sverige tidigare?


Anders Borg: Inför valet 2010 stod han på torget i Malmö och upprepade gång på gång att inte rösta på Sverigedemokraterna. Det var det viktiga. Varför? Vilken agenda har ”det nya arbetarpartiet”?


Erik Ullenhag och den svenska drömmen

Eric Ullenhag "är den nya migrationsministern", 38 år och folkpartist. Svenska politiker och kommentatorer går osedvanligt mycket in på ismer, så det måste påpekas att “Ullenhag anses tillhöra den klassiskt socialliberala falangen inom folkpartiet, vilken brukar anses stå till vänster om den politiska linje som folkpartiet sått för under Lars Leijonborgs tid som partiledare” vilket vill säga att han på danska är Radikal. “Radikalismen” som begrepp är upptaget.”

"Ta inte efter Danmark"

”Åkesson: ”Frankrike visar att idén om nystartszoner inte fungerar”
Företrädare för regeringen skriver idag på Svenska Dagbladets debattsida om att man nu tar initiativ för att utreda införandet av nystartszoner i invandrartäta stadsdelar i Sverige. Idén är inte ny och i Frankrike började man införa detta redan på slutet av 90-talet. Utvärderingen av detta visar att modellen inte varit någon succé och mycket talar för att det inte blir någon fortsättning efter 2012. Detta rapporterade Dagens Samhälle i ett nummer tidigare i år.

Utvärderingen visade att åtgärden är dyr, att få jobb skapats och att arbetslösheten istället ökat utanför zonerna.

Jimmie Åkesson kommenterar regeringens initiativ:
– Vi motsätter oss tanken på skattefria zoner av flera skäl. Det är en direkt diskriminerande åtgärd samtidigt som erfarenhet från Frankrike visar att det kostar väldigt mycket pengar och på sikt heller inte minskat arbetslösheten i de kommuner där skattefria zoner införts.”

3 kommentarer:

 1. Dessa diaboliska element som har tagit sig friheten att styra världen och Sverige är;
  så vidriga att dom borde utrotats för länge sedan!

  Idén med utförsäljning av statliga företag, skolor och vårdenheter, är enbart ett sätt för regeringen att låta sina vänner och bekanta att sko sig på skattebetalarnas bekostnad.

  Att skapa ekonomiska frizoner i Sverige när
  detta har misslyckats i Frankrike, synes vara
  ännu ett sätt att skapa oreda. Ytterligt provocerande!
  Syftet är uppenbart.
  Det finns en plan.

  SvaraRadera
 2. De har en plan och vi har en annan plan. Historien får utvisa vem som vinner. I vilket fall som helst rycker kriget närmare, så även världsrevolutionen, och då först blir vi av med Bilderbergarna!

  SvaraRadera
 3. Här är ett foto på en SÖTNOS som heter Ahmet och som betraktas av Landsförrädarna inom 7Klövern(nn) och deras köpta Medlöpare inom hela Mediaeliten som Sveriges Framtid och Hopp. Detta är ett PRAKTEXENPLAR på hur den nya Svenska eliten ser ut i framtiden i detta land. Det MÅSTE kännas skönt och betryggande för merparten av Svenska folket att de kan ägna sig åt sådant som de innerst inne helst vill betala SKATT att INTE BRY SIG att bli BESPOTTADE och FÖRNEDRADE bli betraktade som ODUGLIGA på de flesta område i samhället och sist men inte minst vara LYCKLIGT ovetande om allting. Det som Svensken INTE vet har han heller INTE ont av det är SÅ merparten av Svenska Folket utan som helst tvekan resonerar man kan inget annat göra än att beklaga deras passiva hållning. PURSVENSKEN

  SvaraRadera