måndag 14 mars 2011

Migrationsuppgörelsen skapar kaos rättsstaten

Så lyder rubriken på Erik Hellsborns blogg.

Så här skriver man på Varjager´s blogg:

”1998 års val. Huliganer från AFA, Ung Vänster och liknande får ostörda sabotera i laga ordning utlysta valmöten för Det nya partiet. Med visselpipor, allmänt skrän, försök att överrösta talarna osv. kunde de härja ganska fritt. Mest upphetsade verkade de för övrigt vara av att vi hade förslag på hur ungdomar skulle kunna sättas i arbete.

Att de misslyckades med sitt sabotage berodde inte på att det svenska samhället ställde upp och försvarade de demokratiska valens helgd. Det berodde på att vi själva lyckades försvara oss – ofta fysiskt!

Tidningarna skrev inget om detta, eller ytterst marginellt. Justitiekanslern fann inget märkligt i att vänsterhuliganerna t.o.m. affischerade budskapet att komma och störa valmöten.

När valet sedan länge var överståndet vaknade, med eftertankens karga blekhet, demokratins väktare i form av chefredaktören Hans Bergström på DN och KD-ledare Alf Svensson. Deras förfäran över hur valrörelsen tillåtits urarta var onekligen välkommen om än mycket senkommen. I övrigt teg etablissemanget.”

Sunt förnuft skriver Hans Bergström om migrationsuppgörelsen och invandringspolitiken. Hans Bergström var tidigare chefredaktör på DN men bor numera i Amerika. Nu kan han uttala sig om invandringspolitiken men det gjorde han inte då Ian Wachmeister kritiserade den under valupptakten 1998."Vilda vänstern
7-klövern är en skamfläck för en demokrati. Vad tjänar det till att ha sju partier som är överens om i princip allt? SD har i alla fall ryggraden att ifrågasätta en del av vansinnet. Frågan är hur mycket de egentligen kan påverka när 7-klövern nu gör upp vilt över gränserna. D v s de gränser som inte längre finns.

SD är egentligen också ett parti som tillhör mittenfåran. Att kalla dessa högerextremister är lika fel som att kalla en apelsin för ett äpple. Partiet har också röstat med S i flera frågor, bl a om nerdragningar på regeringskansliet.
Som bloggaren ser det är det egentligen den borgerliga regeringen som är SD:s största fiende.

Borgerligheten har helt försvunnit i Sverige. D v s det borgerlighet som innebär vårdandet av kulturarv, värderingar, särart och att vara en egen röst i en kaotisk värld.

Idag är det nästan som om man omfamnar kaoset och gränslösheten. Vilda Västern helt enkelt.

Vilka är då de värden som 7-klövern egentligen bekänner sig till? För vissa värden har de ju trots allt.

Dumstrutar är vi allihopa!

Som jag ser det är det anti-rasismen som står högst på dagordningen. Man är beredda att offra allt i anti-rasismens namn. Som tidigare hjärtefrågor som jämställdhet mellan könen och toleransen mot HBT-personer, är idag underställda anti-rasismen.

Allt fler kommuner inför könssegregerade bad, könssegregerad sexualundervisning och gymnastik.

Och frågan om homoadoptioner har helt hamnat i bakvattnet."

Från Barometern:
Juridik som politik, och politik som juridik

Citatrubrik: Humanism
Citattext: "Humant blir därmed att på obestämd tid låta människor leva i skuggan, ständigt rädda för att bli påkomna som lagförbrytare."

Vad karakteriserar inhumaniteten? Det beror på vem du frågar, har det visat sig. Av de senaste dagarnas infekterade debatt, med anledning av överenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet på det migrationspolitiska området, utkristalliseras i varje fall ett svar.

Inhumant är att motsätta sig att papperslösa – det vill säga människor som antingen underlåtit att genomgå en asylprocess eftersom de saknar asylskäl, eller människor som visserligen underkastat sig processen, men som efter utslag och avslag, istället för att låta beslutet verkställas valt att gå under jorden – ska erbjudas ett liv i ett parallellsamhälle där rätten till sjukvård och skola görs generell. Humant blir därmed att på obestämd tid låta människor leva i skuggan, ständigt rädda för att bli påkomna som lagförbrytare.
(…)
Det är på tiden att saker kallas vid sitt rätta namn. Det ska inte löna sig att vara papperslös. Det är den som har störst skyddsbehov, inte den som är mest kreativ och uthållig, som ska ha samhällets stöd. Den som ogillar denna ordning kan engagera sig politiskt och därmed ändra lagstiftningen på området. Det är inte detsamma som att skjuta ett förankrat, demokratiskt system i sank - i efterhand.

Alice Teodorescu”

Fördumningskulmen – mångkulturell utbildning i tidspassning.
Läs hela inlägget på Tanja Bergkvists blogg.Ladda ner boken gratis här

1 kommentar:

  1. Antirasism är ett honnörsord för dem, men de missbrukar det för att kasta skulden på SD och folket för att vara rasister.

    De är själva rasister som importerar en massa judehatare och som vill utradera de etniska svenskarna.

    SvaraRadera