måndag 28 mars 2011

Mona Sahlin, Expo och islam

Så här sade Mona Sahlin vid val av den nye partiledaren Håkan Jurholt:
- När jag nu lämnar partiledningen är det en sak jag kräver. Ta alltid strid med sverigedemokraterna och andra antidemokratiska krafter i vårt land. Det här är på riktigt. Och det är vår viktigaste strid. Glöm inte det.”

”– Vi är oerhört glada över att från och med nu ha Mona Sahlin i vår styrelse. Mona har ett gediget engagemang i de frågor vi jobbar med. Hennes långa erfarenhet från det politiska livet kommer att bli stor hjälp i vårt arbete med att lyfta och belysa frågor om rasism och främlingsfientlighet, säger Charles Westin, ordförande för Stiftelsen Expo

Kampen mot rasism och främlingsfientlighet har alltid varit central för mig, det känns naturligt att nu fortsätta den i Expo, säger Mona Sahlin.

Vilka stöder Expo? Bl.a. dessa:

Cecilia Malmström är en av de många politiker eller kulturpersonligheter som stödjer Expo.
Hennes motivering är att tidskriften "...gör ett oerhört viktigt och modigt arbete som det känns självklart att stödja.".

Birgitta Ohlsson, folkpartisten :

"Expo är en av de viktigaste upplysningskanalerna och granskarna av svensk högerextremism. Det är en självklarhet för varje demokrat att stötta denna verksamhet."

Ulf Holm, miljöpartisten:
- De personer och organisationer som vill ha ett stängt och isolerat Sverige måste belysas, inte minst för att se vilka odemokratiska metoder de använder."

Cecilia Stegö Chilló är en av dem som tillhör De nya Moderaterna och Robert Aschberg är kommunist, tidigare leninist. Men här är de oavsett partifärg eniga om att det är svenskarna som är rasister.

Birgitta Ohlsson talade på nationaldagen den 6 juni 2001:

Avskaffa Sverige!

Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation.

De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen? Demokrati och öppenhet som präglar denna del av världen?

Ingalunda. Snarare ser vi en automatpatriotism och konservativt vurmande av nationalstaten. Trots att slumpen avgör var en människa föds, att nationalstaten sällan är den perfekta beslutsnivån och att världen blir mer globaliserad håller mänskligheten krampaktigt fast i nationen.

Fenomenet har avigsidor. "Nationalism är en barnsjukdomen, mänsklighetens mässling”, yttrade Albert Einstein 1924. Einstein var övertygad världsfederalist, en idé från antiken som förklarar att människor är medlemmar av en universell gemenskap. ”

EXPOS STYRELSE
Expo har haft årsmöte som Daniel Poohl twittrat om. Ny ledamot i Expos styrelse blir Mona Sahlin, tidigare partiledare för Socialdemokraterna. Expos styrelse ser nu ut enligt följande.

* Ordförande Charles Westin, professor i internationell migration och etniska relationer tidigare föreståndare på Ceifo, Centrum för forskning om internationell migration och etniska relationer vid Stockholms universitet.


* Kerstin Brunnberg styrelseordförande Statens kulturråd.


* Robert Hårdh, chef för Civil Right Defenders. 


* Cecilia Stegö Chilló, Senior advisor Springtime AB.


* Robert Aschberg, programledare Strix television.


* Peter Christensen, ekonom.


* Mona Sahlin

Det är inte nedanstående djävulska människor som skall bekämpas. Nej, det är det svenska folket som vill ha kvar sitt land. Nu får verkligen Expo en rödglödgad Sverige- och svenskhatare.


Den kärleksfulla religionen islam
Fuad Mohamed Qalaf, född 1965,Shangole har ett svenskt medborgarskap efter att ha bott tolv år i Rinkeby och är välkänd som imam där bland sina sympatisörer. Shangole är terroriststämplad av USA och FN.

ISLAMISTER. 17-årige Ismael Khalif Abdulle har fått sin hand och fot kapad utan bedövning av islamisterna i Al-Shabab-milisen på order av Fuad Shangole. Detta efter att han vägrat gå med dem. Ismael finns nu i Norge som FN-flykting.

Shangole är den mordiske somaliern Fuad Mohamed Qalaf, född 1965, ledare för Islamiska domstolarnas högsta råd (Harakat al Shabab al-Mujahideen).

Fuad Mohamed Qalaf stenade den 13-åriga flickan Asho Duhalow till döds i mars 2009 för att hon inte hade råd med heltäckande klädsel. Samma dag ska han också ha skurit av handen på en man inför tusentals människor på en fotbollsplan. Offret anklagades för att ha stulit motsvarande 800 kronor.


Medelhavsunionen är en förskönande omskrivning av Eurabia.

Nedan följer en del av en intervju med Bat Ye´or som skrivit en hel del om Eurabia i sin bok ”Eurabia – The Euro-Arab Axis och i en lång artikel ”Så blev Europa Eurabia.
Brödraskapet islamiserar moderniteten men moderniserar ej islam
Intervjun med Bat Ye'or är så pass givande att MXp översatt texten till svenska. Bat Ye'or ger oss fakta om Muslimska Brödraskapet, vilket med händelserna i Nordafrika på olika sätt aktualiserats under den senaste tiden.

H/T Document.no för givet tillstånd att publicera intervjun här nedan.
MXp

* * *
- Bat Ye'or, tack för att du ville låta dig intervjuas av Document.no. Det har nyligen varit en revolution i ditt hemland, Egypten. Alla blev tydligen förvånade av Mubarakregimens fall. Gällde det dig också?


Ja, det är klart.

- Få kommentatorer verkar ha någon klar uppfattning om vart vägen går för Egypten. Den senaste tidens händelser jämförs med både Berlinmurens fall 1989 och revolutionen i Iran 1979. Vart tror du landet är på väg nu?

Vi är på väg mot slutet är jag rädd för, ty Muslimska Brödraskapet är den enda välorganiserade och strukturerade rörelsen med tydliga mål och en internationell maktbas. Det verkar också som de har nästan obegränsad tillgång till finansiering. Jag är av den åsikten att alla jämförelser med västerländska revolutioner är meningslöst, eftersom vi har att göra med ett shariasamhälle som fungerar inom en politisk verklighetsuppfattning som förkastar grunden för vår egen. Jag har också noterat med stor sorg att attacker och mord på kopterna har ökat.

- Utlandskorrespondenter i Egypten säger att demonstranternas vrede innehöll ett rop på rättvisa, och de insåg att det var något verkligt positivt i upproret. Men de mest försiktiga tillägger att detta inte är något du bygger ett samhälle på, eftersom det är lättare att enas mot någon än det är att hitta vägen framåt tillsammans. Kan all denna ungdomliga energi ha några positiva effekter, eller är den för oorganiserad?

Jag håller med om korrespondenternas synpunkt. Men demokrati, frihet, jobb och rättvisa kan bara utvecklas om man utvecklar de rätta institutionerna och kan ta ekonomiska grepp. Egypten är ett fattigt land med mer än 80 miljoner invånare, varav en stor andel analfabeter som inte kan klara av det tjugoförsta århundradets utmaningar. Jag tvivlar inte på förmågan hos den akademiska världen och utbildade eliten, men de sociala problemen är så stora. Den allmänna trenden mot ett mer traditionellt religiöst samhälle baserat på Koranen kommer inte heller att bidra till modernisering.

Läs hela intervjun

6 kommentarer:

 1. Måna Muslim har blivit sista spiken i kistan för Såssarna. Låt oss hoppas att hon även slår in sista spiken i Expos kista.

  SvaraRadera
 2. Skönt att Expo får ett välbekant och hatat ansikte att visa fram, så att vi svenskar som älskar vårt land kan motarbeta dem ännu mer.

  Denna människa som ideligen bevisar att hon inte begriper någonting fortsätter i samma anda - undrar vad hon har i IQ?? Det enda hon är begåvad med är en väloljad talapparat.
  Amlitz

  SvaraRadera
 3. Precis vad jag också tänkte säga!

  SvaraRadera
 4. "De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50." (LUf-Birgitta)

  Nej, men det ska tydligen vara helt naturligt för oss att ta emot hela världens befolkning och försörja dem villkorslöst livet ut, som om de vore nära släktingar!
  - Bah!

  SvaraRadera
 5. Fy fan för Expo som har drivit en ren hets-kampanj mot den unge Isak Nygren i Katrineholm och lyckats få honom utesluten ur SD för en enda post som han skrev på forumet Nordisk. Det inlägget som svinen på Expo använt sig av kan visserligen uppfattas som rasistiskt men Isak förklarade sig också på sin egen blogg varför han gjorde det. Tydligen var det bara för att provocera en viss icke namngiven medlem. Han förklarade också att anledningen till att han reggat sig på Nordisk från början var att han helt enkelt bara ville debattera mot nazister och det är knappast olagligt. Olagligt däremot är att hacka nån annans sida, även Nordisk och Expo kan därför inte betecknas som något annat än en ren politiskt vänsterextremistisk terror-organisation som borde förbjudas omedelbart. Enligt Isak själv så var han dessutom anonym innan hackningen förra året. Det är alltså Expo som har outat honom och därefter bedrivit en ren hetskampanj mot honom. Han förnekar även att han skulle vara nazist och deklarerar att han inte kan gå över till ND eller annat liknande parti eftersom han betecknar dem som nazister själv. Trots uteslutningen tycker han SD är det parti han har mest gemensamt med trots allt. Det är förmodligen en jäkla tur att undertecknad inte är politiker och inte har några planer på att bli det heller. Kan mycket väl tänka mig att terror-organisationen Expo redan har sparat på alla kontroversiella uttalanden jag har skrivit genom åren. Precis som Isak gillar jag nämligen att vara medvetet provocerande. Varför i helsefyr skall man inte få kunna provocera för? Somliga individer är så fulla av den där bruna substansen och har en sån uppblåst självbild att det är ett sant nöje att provocera dem. Om det innebär saker som kan uppfattas som rasistiska rör mig inte i ryggen längre.

  SvaraRadera
 6. Det går precis lika bra att vara partilös fritänkare som jag. Kanske ännu bättre. Med bloggen blir man en opinionsbildare, och det är det viktigaste.

  SvaraRadera