torsdag 14 april 2011

Journalister - Andens horor?


11-åring våldtagen av 28 män - media tar männens parti
»28 svarta män misstänks ha gruppvåldtagit en 11-årig vit flicka under hot om våld och filmat henne.

Enligt flickan blev hon våldtagen under hot om våld av omkring 20 män, och 18 män i åldern 14 till 27 år har gripits av polisen för våldtäkt, medan tio ytterligare män är misstänkta för våldtäkt men ännu inte gripits. Brottet upptäcktes då en flicka i hennes mellanstadieklass berättade för en lärare att hon sett 11-åringen bli gruppvåldtagen på en videofilm som en av klasskamraterna visat i skolan på sin mobiltelefon.

Polisutredningen visade sedan att gruppvåldtäktsmännen både filmat och tagit foto av sig själva när de våldtog flickan. Anledningen till att de filmade och fotade flickan var för att skicka bilderna och filmerna till sina vänner så att de också skulle vara med och våldta flickan. Flickan är vit medan alla de misstänkta våldtäktsmännen är svarta.

Flickan lurades av en 19-årig knarkare att kliva in i hans bil, och han körde henne sedan till sitt hus där han tillsammans med flera andra män tvingade av henne kläderna och våldtog henne upprepade gånger. Sedan körde han henne till en husvagn, där fler män anslöt sig och våldtog flickan.

Tidningarna skyller gruppvåldtäkten på flickan
Pressen med New York Times i spetsen har tagit upp fallet, och menar att flickans mamma borde ha varit noggrannare med att bevaka sitt barn "Var var hennes mor? Vad tänkte hennes mamma?" undrar en intervjuad svart kvinna, som berättar att mamman tidigare låtit flickan leka utan tillsyn vid en lekpark nära förövarnas hem.

New York Times undviker att kalla det hela för en våldtäkt, utan menar att männen, som de kallar "pojkar", "dragits in i ett hemskt våld". New York Times poängterar också att flickan klätt sig vuxnare än vad hon egentligen var, och enligt tidningen såg hon mer ut som 20 år än som 11.

En annan tidning skriver att flickan både verkat barnslig och vuxen, då hon exempelvis skrivit på Internet att hon gillar att springa runt i cirklar när hon är nervös, samtidigt som hon även skrivit "eldigt" om alkohol och sex och att hon blivit "utnyttjad" och "trampad på" men att hon försöker att "lära sig av sina misstag".

Glöm inte Elin Krantz, ett offer för svenska politikers ”godhet”,

Hon mördades av en invandrare som inte ens hade flyktingstatus.


Glöm inte Emma,

”Det var den 6 november i fjol som 21-åringen hämtade upp Emma utanför körskolan i Kristianstad.

Han körde ut henne på ett öde fält där han misshandlade henne svårt. Han knivskar henne i ögonlocken och underlivet, tog ett så hårt strypgrepp att hon fick svåra hjärnskador. Sedan lämnade han henne medvetslös.

Rosslade
Polisen som hittade Emma berättade gråtande i tingsrätten om hur sönderslagen hon var när de hittade henne på fältet.

– Hon rosslade till och slutade andas. Vi lyckades blåsa in lite luft i henne. Hon fick ytterligare tre, fyra andningsuppehåll. Hon hade inte överlevt om vi inte hittat henne så snabbt.”

****

”Kalifatets banerförare nummer ett; Expo, går till angrepp mot SD i vanlig tongång. Man talar om ”högerextrema” partier, där SD skulle passa in och man ger sig på dess medlemmar och bloggare för att på alla sätt försöka skämma ut partiet.
Nu har de hittat en kommunpolitiker som heter Anders Leander att trakassera. Han hade skrivit om det brutala mordet på Elin Krantz, och nu menar man att Sverigedemokraternas medlemsutskott förbereder en utredning mot honom.

Det var i måndags som Expo uppmärksammade att olika krafter inom extremhögern och Sverigedemokraterna använde mordet på Elin Krantz som politisk propaganda. Anders Leander som sitter i fullmäktige för Sverigedemokraterna i Mönsterås publicerade bilder på Elin Krantz svårt sargade kropp och beskrev det i ordalag som ”negervåldtäkten”. (Expo)

Precis som om inte också Expo använder mordet som politisk propaganda då? Men nu riktar det sig mot sanningssägarna istället. Huruvida SD gör en utredning mot Leander vet jag förstås inte, men det här är ju raka fakta så det finns ju ingenting att utreda.

Vi får väl se hur Expo reagerar på det här som Demokratbloggen publicerar då?”

Vem ska granska granskaren?

I en undersökning från Institutionen för journalistik och masskommunikation på Göteborgs universitet har allmänheten tillfrågats om vilka samhällsinstitutioner som har störst makt över dagordningen i Sverige. Under lång tid har medierna klättrat förbi såväl de politiska partierna som regeringen, och ligger nu i en ohotad topposition. Media är inte längre "tredje statsmakten", de som granskar makten, media har blivit makten. Och när media är fullt upptagen av att vara makten, vem ställer då media till svars? Vem ska granska granskaren?

Läs hela artikeln.

Så här skriver Anders Johansson om Vilhelm Moberg och media:

”Vilhelm Moberg är den upproriske som knyter näven mot Gud och makten – och mot media, denna skuggbild av den verkliga världen, självutnämnd, självreglerande, som föder sig på bottnen som fiskarna, inte riktigt celebritet men beroende av Celebriteter, av Makten, Auktoriteterna och Okunnigheten.
(...)
”Han gisslade svensken för undersåtlighet, den svenska pressen för kryperi och överheten för korruption och vanstyre. Hans kritiska journalistik är i hög grad relevant för vår tid. Sverige är i mycket detsamma”, skriver Otto v. Friesen i förordet till Mobergs ”I egen sak” med undertiteln ”Obekväma inlägg i det offentliga samtalet”, som verkligen visar vilken fullfjädrad journalist Moberg var. I hans uppgörelse med tiden fanns aldrig en önskan att behaga eller passa in, av sådan servil anpassning fläckades inte hans självständiga ståndpunkter.”

Svenska journalister är ett samhällsproblem
Kommentar av Hans Thunström på Östra Ölands Fria Horisont:

Den danske bloggaren Snaphanen, som kritiskt granskar den svenska mångkulturpolitiken, ser svenska journalister som ett samhällsproblem. Jag håller med honom. Med det perspektiv jag har, genom läsning av både inhemska och utländska bloggar och daglig konsumtion av många svenska och utländsk media, framstår journalistkollektivet i Sverige som särskilt uselt. Favoriseringen, likriktningen, förutsägbarheten och propagandan har dimensioner som jag föreställer mig fanns i forna Östtyskland. Det är speciellt märkbart vid hanteringen av vissa ämnen som invandringspolitiken, Israel, president Bush, kriget mot terrorismen, brottsligheten, Danmark och feminismen för att nämna några. Feministerna behandlas fortfarande med silkesvantar trots att de i den politiska korrekthetens namn i ett decennium prisgav tiotusentals unga invandrarflickor åt hederskulturen.
(…)
Värst är alltså de statskontrollerade TV- och radiokanalerna, då dessa dessutom har mage att i annonskampanjer framställa sig som ?Fri?! Fria att göra vad då? Jo, att i åratal ensidigt kritisera det som inte faller dem på läppen samtidigt som man okritiskt köper det som enligt journalistskollektivet är politiskt korrekt.

Den svenske 'journalisten' är den födde anpasslingen, feg och fisförnäm, och vet inte vad fair play är. Behandlas något som inte är politiskt korrekt (PK), finns inga hämningar. 'Reporter' Lars Hermansson får exemplifiera. Den 20 september gjorde han ett program i P1:s Kulturradion Reporter om just politisk korrekthet, där Sverige och Danmark jämfördes. Förment objektivt men upplagt så att han skulle få möjlighet att runda av med att kalla Dansk Folkepartis ledare, Pia Kjaersgaard, för 'dansk svinehund'. Lättköpt, precis vad flocken och PK-hannen Guillou förväntar sig. Men det är inte journalistik.!”

Läs också Björn Ulvaeus artikel i Newsmill:

Sverige har inofficiellt infört hädelseförbud när det gäller islam.

På Newsmill finns det en svensk journalist som heter PM Nilson och som anser att det är meningslöst att vara svensk. Det tyckte han åtminstone 1999.

En annan svenskfientlig journalist Per Svensson anser följande om Sverige och det svenska:

”Paradoxalt nog är få miljöer så artificiella som de ”typiskt svenska”. Ta Siljansbygden med sina timmerstugor. Till exempel, eller den stockholmska skärgården med sina punschverandor. Påhittade och omsorgsfullt deodorantade paradis med välansade bikinilinjer.”

Blott Sverige sådana journalister har, eller…!

När ställer svenska folket politikerna och journalisterna till svars?

Läs : 'ETT POLITISKT MORD' - Inemot 1 000 personer ställs till svars” och
”Att möta islam med tolerans är inte bara idiotiskt, det är suicidalt”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar