fredag 8 april 2011

SDU - Göteborg demonstrerar mot svenskfientligheten


EXTRA: SDU demonstrerar i Göteborg mot svenskfientligheten

Söndagen den 10 april anordnar Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) en stor demonstration mot svenskfientlighet i centrala Göteborg. Att motverka den växande svenskfientligheten står högt på SDU:s agenda, och demonstrationen syftar till att föra upp problematiken med de antisvenska strömningarna i samhället på den politiska dagordningen. Med anledning av detta demonstrerar SDU under parollen ”Vi är också ett folk – stoppa svenskfientligheten!” nästa söndag.

SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand kommenterar:

- Det politiska, mediala och kulturella etablissemanget har under lång tid blundat för problemen med svenskfientlighet i samhället. Sverige är i dag ett land där svenskfientligheten tar sig uttryck bland annat i ett utbrett rasistiskt våld mot svenskar, etnisk diskriminering av svenskar på arbetsmarknaden och ett förnekande av det svenska folkets existens där svenskar är den enda folkgrupp som inte skyddas av hetslagstiftningen. Medan de andra förbunden förnekar problemets existens, är SDU ensamma om att lyfta fram svenskfientligheten som en av förbundets viktigaste frågor.

För Sveriges ungdom finns det bara ett ungdomsförbund som tar deras parti.
SDU samlas vid Götaplatsen klockan 14:00 och går sedan mot Kungsportsplatsen där olika förbundsrepresentanter kommer att tala. Ungdomar från hela Sverige kommer att delta i demonstrationen, som blir det största utåtriktade arrangemanget som SDU haft på flera år. Den 10 april visar vi vilket ungdomsförbund som är det snabbast växande samt det enda som tar svenskfientligheten på allvar!

För mer information

SDU:s pressekreterare, William Hahne | 0708-183323

2 kommentarer:

  1. Mycket bra initiativ!

    Hoppas att det kommer många. Det ska bli intressant att se hur det går på den demonstrationen.

    SvaraRadera
  2. Man kan inget annat än att instämma i att detta är bara SÅÅ bra tänkt av SDU-Göteborg. SD måste ut på gator och torg och marknadsföra vår Sverige och Svenskvänliga politik. Detta bör ske om möjligt över hela vårt avlånga Land. Jag hoppas att detta även kommer att ske i en stad nära mig så att jag kan närvara om än enbart som en glad supporter och stöd. PURSVENSKEN.

    SvaraRadera