torsdag 7 april 2011

Socialdemokratins räddare - Håkan Juholt!


Juholt tillsätter vem? Per Gudmundson skriver på ledarplats.
”I en debatt för tre år sedan, när Thomas Östros precis hade tillsatts som ekonomisk talesman för Socialdemokraterna, sade jag att han var så färglös att SVT24 kunde spara pengar genom att börja sända riksdagsdebatterna i svartvitt. Nu är han utbytt, och jag famlar efter ord.

Antagligen känner Widar Andersson på Folkbladet (S) likadant. I vintras hade han en karikatyr av dåvarande gruppledaren Sven-Erik Österberg i tidningen, där den grafiska poängen var att han knappt gick att urskilja från tapeten – så befriad från karaktärsdrag var han. Nu är Österberg ersatt. Av vad?
(…)
”Efter bara en och en halv vecka på jobbet har Socialdemokraternas nye partiledare lyckats rada upp en imponerande mängd motgångar.

I sitt installationstal bjöd han in TCO och Saco till överläggningar om pensionssystemet. Bägge förbunden nobbade. Nuförtiden är S ett parti bland andra, och fackförbunden har insett att det är bäst att hålla sig väl med bägge blocken. Men det var en chock för Juholt, som drömmer sig kvar i det Sverige då Domus fortfarande hette Domus.

Juholt talade också om barnfattigdom. ”Där håller vi inte med”, skrev då Rädda Barnen som fann sig nödgade att skicka ut ett pressmeddelande för att påpeka att klyftorna faktiskt ökat under socialdemokratiskt styre.”

Läs hela artikeln

Kurt Lundgren, en journalist som tyvärr gick bort den 19 mars för två år sedan, skrev en hel del intressanta inlägg om Håkan Juholt som han kände väl till som arbetskamrat och kollega. Jag har därför sammanställt detta material.
André Maurois, skrivna 1940 i Frankrikes svåraste stund:
”En nation som icke är beredd att dö för sin frihet måste förlora den.”

En armé på 5.000 man löjligt
23 januari 2006
Vad som finns att sätta in vid en väpnad strid, ett större överraskande anfall i kombination med terrorhotet, är intet. Samtidigt fortsätter den politiskt ansvarige för dessa oefterrättliga förhållanden, Håkan Juholt (s) att dilla om de internet- och datorhot som landet står inför: polisen skall kunna få hjälp av militären mot banditer och därutöver vill han trixa lite med organisationen, räddningsverket skall samordnas med krisberedskapsmyndigheten.

I Göteborgsposten är Juholt ensam skribent till denna parodiska försvarsdrapa, men i DN har han fått med sig översten Pellnäs och centerpartisten Svärd. Allt det försvarsbabbel dessa tre herrar ägnar sig åt ligger helt vid sidan av de verkliga militära problemen, vår miniarmé, vår lilla flotta, avsaknaden och kustartilleri och luftvärn samt ett groteskt överdimensionerat flygvapen.
(…)
Det är nästan obegripligt hur en tidningsläsande politiker, som Juholt kan antas vara, och hur en högskoleutbildad utbildad officer som Pellnäs är, kan bortse från de reella hot mot en liten nation, som föreligger och som de båda kan läsa sig till, den ene i tidningen och den andre i promemorior på försvarsstaben kan så helt negligeras: Ryssland rustar, Iran skaffar kärnvapen, USA har aldrig varit militärt mäktigare, Islamofascimsen, vår tids kommunism, tilltar och hotar västvärlden, vart Kina och Japan tar vägen vet vi inte, Norges strategiska läge med de enorma oljetillgångarna blir en allt svårare belastning för oss etc.

”Ett land har alltid en armé, antingen sin egen eller någon annans”, är ett talesätt som faller i minnet denna tid.
De som nu ställt oss militärt urarva har tagit på sig ett stort ansvar.”

Eu – en kommunistkonspiration
23 februari 2006
”Annan adiafora så här inledningsvis: Fredrik Reinfeldt framställs som en varulv på högsta sossekansliet där en bekant till mig är biträdande partisekreterare, Håkan Juholt. Vi har jobbat ihop, han som fotograf, jag som journalist, och jag kan väl aldrig tänka mig att snälle Håkan, som satte på redaktionskaffet och sprang och köpte morronfikat blivit en sån elak figur; jag minns honom som redaktionens glädjespridare; han var också en blåljusfotograf av första rangen, vilket innebar att han var på olycksplatsen samtidigt med polisbilen, och vi hade alltid bra nyhetsbilder - så vad har det tagit åt Håkan, i så fall? Om det nu är så?
(Håkan har blivit försvarsexpert och har tillsammans med Leni Björklund och en annan Håkan, Syrén, i grunden förstört det svenska försvaret, så till den milda grad att vi nu bara kan moblisera 4 000 man, men det är en annan historia)”

”Centerns försvarspolitik - hilfe !
Juli 2006
Jag måste meddela mina läsare, att när jag ser att den svenska internationella militärstyrkan, Nordic Battle Group, är ett påfund av centerns militäre expert, Eskil Erlandsson, blir jag helt matt - snabbinsatsstyrkan tycks vara centerns stora försvarspolitiska idé, inte ett nationellt försvar med värnplikt utan ett par tusen man på den afrikanska kontinenten; är detta verkligen de innersta åsikterna hos centerns medlemmar? I varje fall inte hos de centerpartister jag känner, bland dem är värnplikten nästan ett heligt begrepp.

Eskil Erlandsson har av någon anledning fått för sig, att de flesta av världens konflikter utspelas på den afrikanska kontinenten och att de kräver svensk militär för att lösas eftersom svenska soldater har ett grundmurat rykte som soldater i internationella sammanhang.

Vi har ett ledningsansvar för hela världen, för allt som händer inom en radie med 600 mil med passarspetsen i Bryssel, meddelar Eskil utan att förklara varför Battlecentret skall därför lokaliseras till London. Jag kallar detta militär hybris.

Eskil Erlandsson tillsammans med Håkan Juholt har åstadkommit försvarets nuvarande tillstånd; man kunde tro att det är en film av Mel Brooks: att mobilisera hela vår militära förmåga, och det är inte mycket längre, tar tre år!

Vilka, om inte svenska soldater, skall sättas in i södra Libanon? Göran Persson Juholt och Eskil blir alldeles vilda och till sig i brallorna vid tanken på svenska hjälteinsatser.!

NY DEBATTSKRIFT
5 november 2006

Kungl Kronobergs regementes fana. I överkanten ser ni alla orter och slag där regementet varit med sedan 1620-talet. Nu nerlagt, skrotat. Alla unga män från Småland, Blekinge och Öland gjorde här sin värnplikt.

Jan Wickbom, Lotta Gröning, Bengt Lönnbom : Försvara Sverige bättre. Ny strategi för 2000-talet. (Ulf Wickbom Media, 2006)

Jan Wickbom är överste 1 gr, Lotta Gröning journalist (s) och Bengt Lönnbom är generalmajor. De inleder sin till omfånget tunna men innehållsmässigt rika stridsskrift med orden från André Maurois, skrivna 1940 i Frankrikes svåraste stund:

”En nation som icke är beredd att dö för sin frihet måste förlora den.”

I ett förord skriver journalisten Ulf Wickbom att för inte så länge sedan hade vi en försvarsmakt som kunde ställa 800 000 man under vapen. Nu har vi just ingenting, men i båda fallen kostar det 40 miljarder. Kan någon förklara det.

Författarna vill återinföra värnplikten och säger att den, folket i vapen, är det enda som biter på en högteknologisk fiende; ett folk i vapen kan aldrig kämpas ner med högteknologisk fjärrverkanseld eller helikopterburna elitförband.

Praktiskt taget alla de försvarsbeslut som tagits de senaste tio åren har varit felaktiga, djupt galna till och med. En ”försvarsstrateg” som riksdagsmannen Håkan Juholt (s) i försvarsberedningen har fått för sig att de enda hot som Sverige kan ställas inför i framtiden är datorattacker.”

Inga moderna vapen till soldaterna
May 2007

Försvaret kostar 40 miljarder kr om året, men när den nya Nordic Battle Group, som skall kriga för EU i Afrika, utrustas på svensk mark finns det inte adekvat utrustning, splitterskydd, sambandsmaterial, med mera.

Vi kan alltså inte modernt utrusta en liten grupp av 2 500 soldater, en halv brigad i det gamla vpl-systemet då det fanns bygderegementen och mobförråd, vilka vi nu skänkt bort, sålt och skrotat.

Om det är någonting det moderna kriget visar, Irak, Afghanistan, Vietnam innan dess, så är det en sak - det behövs soldater, massor av soldater, i varje läge fler än man tror, och alla måste ha splitterskydd, men eftersom Sverige har världens slugaste och mest snillrika försvarstänkare har vi gjort oss av med våra soldater och inte införskaffat splitterskydd utan satsat det vi äger och har, det sista familjesilvret, på de flygplan som inte skall med till krigszonerna - allt efter en idé av Håkan Clausewitz Juholt, som han numera kallas.

Försvarsdebatt på Juholt-nivå
6 juni 2007

Den annalkande stormen syns redan.

Det skrämmer mig oerhört att en helt obildad person som Håkan Juholt (s) av en grym försyn satts att ansvara för den svenska militära säkerheten; och att just han skall vara den politiker som säger till landets officerare att hålla truten, som nu senast i Svenska Dagbladet där han naivt utbreder sig om landets säkerhetsläge. Han säger i sammanfattning till landets säkerhetspolitiska expertis och till landets ÖB detta:

- Gomorron sjöng Uno och Irma, gomorron säger jag till Sveriges officerare.

Så tilltalas alltså landets officerskår av en politiker som saknar all erfarenhet och beläsenhet - det är bortom all anständighet att tilltala människor så; det visar till vilken sumpig nivå som Juholt et consortes fört ner landets säkerhetsfrågor på.

Håkan Clausewitz Juholt i sammandrag:

- Det finns inget hot från Ryssland.

- Det hot som finns mot Sverige är i framtiden datorattacker.

- Vårt försvar skall därför utformas för Balkan, Afrika eller Asien.

- Den europeiska snabbinsatsstyrkan är det viktigaste, ej nationens försvar.
Läs hela artikeln

Jag angriper utseendet och sänker nivån
4 september 2007
(…)
Nu ska jag sänka mig oerhört lågt, till en nivå där jag känner mig hemma, jag skall angripa en person på grundval av hans utseende:

HÅKAN JUHOLT (s).

Han satt i TV-programmet Adaktusson i går kväll och debatterade det obefintliga försvar, som han är pappa till.

Jag trodde jag skulle ramla ur TV-soffan.

Karln är på pricken lik Helan, Oliver Hardy, det närmaste man kan komma fast med andra gener.Juholt såg inga som helst tänkbara risker för militära angrepp eller hot, däremot kunde han för sin inre syn se datoratatcker mot Estland - jag undrar om det är det hot som Estlands försvarsminister har i tankarna.

Dessvärre, måste vi nu säga och inse, fullföljs Juholts huvudlösa försvarspolitik av en högerledd regering.

Ingen värnplikt, avskaffad armé, knappast någon flotta, inga ubåtar, inget kustförsvar, inget territorialförsvar, ingen gränskontroll, inga mobförråd, no nothing, vi kan visst ställa upp 400 man om något faller på - försvaret på tio år förvandlat till en Potemkinkuliss - vi kan räkna med att i olika försvarsstaber planeras utifrån detta perspektiv, att vi inte förmår försvara oss, att vi heller inte vill, att även den nya regeringen består av en massa julholtar.

Utan allmän värnplikt inget hemvärn eftersom hemvärnet bygger på förbandskänsla, det blir svårt att rekrytera goda officersämnen, vi överlämnar försvaret till någon annan, försvarsviljan sjunker och det kommer att bli nästan omöjligt att rekrytera goda soldater till internationella uppdrag genom vädjan till någon slags idealitet - det som återstår att hämta soldater ur är gruppen av vapenfreaks.

Ja till kommunismen
19 oktober 2008
En sak står i alla fall klar med socialdemokratin under Håkan Juholt-eran; han har nu gått från försvarsdestruktör till partisekreterare - han har inga problem med att släppa in kommunisterna i en socialdemokratisk regering.

Pressad på den frågan i P1:s lördagsintervju svarade han inte ett bestämt nej, vilket alla ledande socialdemokrater gjort före honom.

Vi kan alltså få ett parti i regeringen som ej avsvurit sig kommunismen; Ohly själv kallar sig kommunist och har ej tagit avstånd från det, bara mumlat lite.

Detta var ett klart besked : Kommunister, leninister - välkomna in i regeringsvärmen.

Dessutom berättade Juholt att han funnit en minsta gemensam nämnare med miljöpartiet i försvarsfrågan; addera nu till detta kommunisternas inflytande så ser ni vad Sverige har att vänta sig.

Detta är essensen ur lördagsintervjun med Håkan Juholt, uppfödd i Oskarshamn, en stad med tre kärnkraftsreaktorer - dessa ville han nu avveckla, vilket var ytterligare ett märkligt inpass från hans sida.

Maria Wetterstrand, mp, vars mun automatiskt börjar gå när den kommer i närheten av en mikrofon (den utlöses på kemisk väg), säger i en kommentar att kommunisterna kan få komma in i värmen, men först efter valet. De arbetsgrupper mellan s och mp som enligt Juholt inte börjat arbeta jobbar för fullt enligt Wetterstrand. Detta är ju en enorm koalitionsröra, rena kalopsen/kollapsen. För å vitsa till det, med eller utan rödbetor? Ingen vet.

Den värmländska konspirationen
Oktober 2008

Jag ser att Håkan Juholt från Oskarshamn blir partisekreterare för socialdemokraterna. Bra. Håkan var också försvarsberedningens ordförande. Om han lyckas avveckla sosseriet lika effektivt som han avvecklade svenskt försvar blir han min store hjälte. (Nu är det så att en människa har två sidor, Håkan är, det kan jag försäkra, frånsett det att han är inbiten ursosse, också en jäkligt trevlig prick - man delar gärna en pilsner med honom).

LOKALT SCOOP.
21 februari 2009

I tidningen Östran, s, finns ett lokalt politiskt scoop som jag inte sett uppmärksammat någonstans.

Riksdagsman Håkan Juholt, s, som jag skällt mycket på för hans medverkan i försvarsnedrustningen, dock värre nu under Tolgforsen då det inte ens finns metod i galenskaperna, var ju påtänkt som partisekreterare för socialdemokraterna - det finaste en pojke från Oskarshamn kan bli, men nu sägs det i Östran att ”Juholt befinner sig ute i kylan... han har satsat på fel häst... hans kopplingar till Göran Persson ligger honom i fatet... han saknar lyskraft...”

Det blir alltså inte Juholt som vi kommer att se som partisekreterare, men ni ska veta att Håkan är en glad gamäng som säkert hade tillfört det tråkiga partiarbetet ett och annat gott skratt, det vet jag som arbetat tillsammans med honom på Nyheternas redaktion; i varje fall då hade han ”lyskraft” eftersom han fick hela redaktionen på gott humör.”
.....

Socialdemokraternas sanna natur. Klicka på länken för att ladda ner eller läsa på nätet


ek ex sv ab dn hd b

3 kommentarer:

 1. Allt du har tagit upp i denna artikel kan beskrivas med ett enda ord - Högförräderi!

  Dom har sålt ut precis allting till främmande makt och det mest märkliga är att dom fortfarande sitter kvar vid makten när dom snarare borde ha blivit både dömda och avrättade vid det här laget.

  SvaraRadera
 2. Sverige är ett land i fritt fall - och att "försvarspolitiken" är som den är, är helt följdriktigt.

  SvaraRadera
 3. Flygvapnet kan knappast kalla för groteskt överdimensionerat. Flygvapnet är så stort som det bör vara och bara en bråkdel så stort som det var. Det stora problemet är att försvaret efter år 2000 bara blev till för utlandsmissioner. Allt vi har idag är till för US. Då jag gjorde värnplikten ville försvaret att 75% av min pluton skulle med i NBG. Om jag inte missminner mig så var det bara några veckor efter muck som det började snackas yrkesförsvar. Gripen saknar robotar för att agera mot en väl utrustad fiende, infanteriet, artilleriet och flottan är för liten och Visbykorvetterna saknar luftvärnsförmåga. Toppmoderna SEP ratas på grund av att den inte var combat proven och inte är säker nog för utlandsstyrkorna. I samma veva beställer man ubåtar som ska kunna spionera på terrorister. Plus att utlandsstyrkorna ska få Globemasters och Blackhawks för mångmiljardbelopp.

  SvaraRadera