lördag 21 maj 2011

Centerpartiet- tidigare Bondeförbundet behöver förnya sig!

Men förnyelsen gäller inte landsbygdsväljarna, det står klart. Kvinnors företagande, och invandrare på arbetsmarknaden är det centrala för bonddottern Maud.

Centern håller just nu förnyelsedagar i Stockholm men innan dessa började hann klämkäcka Maud Olofsson med att göra ett uttalande angående Danmarks nya gränskontroll:

Från Snaphanen:
”Søren Pind är taktfull, han nämnde inte det svenska mordförsöket mot Jyllands-Posten / Politiken för Olofsson, som inte har turen på sin sida och sjunger på sista versen som partiledare:
Jag är säker på att Pind inte avslöjar allt han tycker om henne.”

Det var Sören Pind som ansåg att Thomas Hammarberg var en idiot. Hammarberg är Europarådets människorättskommissionär.

Danmark ger efter för främlingsfientliga krafter i och med den nya gränskontrollen, menar näringsminister Maud Olofsson.
Nu slår landets integrationsminister Søren Pind tillbaka.
– Det är inte i mitt land som folk skjuts på gatan i Malmö eller där det smäller bomber i Stockholm. Vi har ett gott samarbete med Danskt folkeparti, säger han till SvD.se.”


Svenska Dagbladet skriver:

Centerpartiet från långbänk till speeddating
21 maj 2011 kl 04:45, uppdaterad: 21 maj 2011 kl 08:43
Centerpartiet håller just nu förnyelsedagar i Stockholm. På programmet finns samtal om välfärdens framtida finansiering, kvinnors företagande, om invandrare på arbetsmarknaden och, vad det nu betyder, speeddating med miljöminister Andreas Carlgren. I dag – Förnyelsedagen enligt arrangören – fortsätter programmet utomhus, invid Stureplan, där alla partiets centrala namn framträder.

Förnyelse på nästan alla plan, men man kan ana elefanten i rummet. Maud Olofsson är otroligt omtyckt och respekterad men hon har ändå suttit som partiledare i tio år, så närhelst man träffar en centerpartist med ambitioner ovanför fyraprocentsspärren numera så är det förnyelse just på hennes stol som dryftas.
Läs hela artikeln

Den ”älskansvärda” och ”Sverigevänliga” Maud Olofsson är oerhört populär inom partiet men ändå är det hennes position som behöver förnyas! Är det nyspråket som gäller här?

I en liten notis som inte finns på nätet uttalar Maud Olofsson i Svenska Dagbladet att hon oroar sig över att inte svenskar anser att utbildning lönar sig. Vilken utbildning har Fru Olofsson själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar