lördag 7 maj 2011

Det utrotningshotade folket

Ökad intolerans kräver nya grepp – skolor tar hjälp av Expo

Sedan valet i höstas har stiftelsen Expo märkt av en ökad efterfrågan från skolor som behöver stöd i arbetet mot främlingsfientlighet. En av skolorna är Dialogskolan i Spånga där eleverna fått skriva uppsats om faktorerna bakom rasism och våld.

Efter Sverigedemokraternas framgångar skärper nu regeringen kampen mot främlingsfientlighet. En särskild utredare får i dag i uppdrag att ta ett ”samlat grepp” om frågan, och skolan pekas ut som en central arena.

Ullenhag:
Vid sidan av kunskapsuppdraget är ju en av huvuduppgifterna för skolan att bidra till demokratiska värderingar.


Utredare ska ta ”samlat grepp” om arbetet mot främlingsfientlighet

Fyra företeelser som regeringen tar krafttag emot:

AFROFOBI
Hat och ogillande av afrikaner och svarta. Fobin fokuseras ofta på hudfärg, och tar sig uttryck i rasdiskriminering, systematiskt våld, förföljelse och förtryck av afrikaner världen över. Begreppet har sitt ursprung i slaveriets USA.

ANTISEMITISM:
Hat och fientlighet mot judar och judendom, med månghundraåriga rötter i Europa. Förintelsen under andra världskriget, när omkring sex miljoner dödades, är det mest extrema uttrycket för antisemitism.

ANTIZIGANISM:
Rasism mot romer, som bygger på uråldriga idéer om att ”zigenarna” ser ut och uppför sig på ett visst sätt.
Runt om Europa förvägras romer och resande rättigheter som skolgång, arbete, bostäder och sjukvård.

ISLAMOFOBI:
Fördom om och fientlighet mot islam och muslimer. Termen har bara använts i ett tiotal år, men redan på 600-talet sågs muslimska dynastier som ett hot mot Europa.
Senare kom muslimer att betraktas som ”underlägsna”.
Källa: Forum för levande historia och Sverige mot rasism

Vilka är det som förföljer judar i Sverige?
Läs om antisemitismen i Sverige och Norge.

Antisemitismen och svenskfientligheten. Malmö en demografisk katastrof. Jihads tårar.

Ytterligare bevis mot sjuklövern och dess nynazistiska politik

I Draksåddens tid av Sven Delblanc

"Nationer, ska du veta, min son, likvideras på så sätt, att man först tar ifrån dem deras minne. Nationernas minnen av sitt eget förflutna, eller hela Europas minne, ja, vi insåg för sent hur nära vi hörde samman i denna gamla världsdel. Man vill förstöra våra böcker, vår bildning, vår historia. Andra skriver nu böcker åt oss, ger oss en annan bildning och tänker ut en annan historia. Europa börjar glömma vad det en gång varit."

1 kommentar:

  1. Man behöver idag inte som tidigare när man DÅ röstade på något av 7Klövern(mm)muhammedankramarnas partier skämmas över vad man då borde ha sett men inte såg en medlöpande hycklare NU när man röstar SD en glad Sverige och Svenskvän utan skam när man ser sig själv i spegeln. Men det är och kommer att bli många fler som inte kommer att gilla sin spegelbild framöver. Det kommer också att bli betydligt fler än idag som kommer att önska att de inte är och var SÅÅ in i HELVETE självupptagna, ansvarslösa, godtrogna,naiva, verklighetsfrånvända och allmänt SINNESLÖA i den verklighet som gör sig påmind enbart genom att VI går ut genom villa eller lägenhetsdör. Vi Sverige och Svenskvänner har ett betydligt större problem och svårare uppdrag att utföra än forskare och läkarvetenskapen någonsin stått inföe nämligen att väcka det HJÄRNDÖDA Svenska folket och få dessa till att bli fungerande, självständiga och tänkande varelser i ett ICKE PKsamhälle och land.Detta är något att bita i Sverigevänner men Finnarna har ju sin sisu VI Svenskar har vårt JÄVLAR ANAMMA så det är bara att dra på så det står härligan till. PURSVENSKEN.

    SvaraRadera