måndag 16 maj 2011

Svenskfientligheten i repris


Brännpunkt i Svenska Dagbladet den 14 maj skriver Erik Ullenhag, integrationsminister , Bejzat Becirov, Islamic Center i Malmö, Helena Benaouda, ordförande för Sveriges Muslimska Råd, Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska Centralrådet, Ingrid Lomfors, docent i historia, Lars Dencik, professor i socialpsykologi och Mohammad Fazlhashemi, professor i idéhistoria en gemensam artikel. Det är intressant att muslimer och judar gör gemensam sak och självklart så förstår var och en att det är svenska folket som är "hatiska"! Artikeln har rubriken:

Vi måste bekämpa hatet ihop
Allt för många människor har fördomar som utgör ett hot mot det öppna samhället. Vi vill nu gemensamt markera mot antisemitismen och islamofobin, skriver judiska och muslimska företrädare tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag.

Människor i Sverige som tydligt visar med sin klädsel, eller på annat sätt identifieras som muslimer eller judar, får räkna med att bli trakasserade. Det är slutsatsen vi tyvärr måste dra av de samtal vi har haft om antisemitism och islamofobi. Kvinnor som bär slöja får höra att de inte hör hemma i Sverige eller attackeras handgripligen. Journalisten Niklas Orrenius har i Sydsvenska dagbladet beskrivit hur muslimska kvinnor som visar sin religiösa tillhörighet misstänkliggörs, trakasseras och misshandlas. I Malmö har rabbinen Shneur Kesselman otaliga gånger mötts av spottloskor och glåpord. Allt fler judar väljer att inte bära synliga Davidstjärnor eller annat som visar deras judiska tillhörighet.

Det handlar inte om enstaka incidenter, utan om en utbredd vardagsrasism. De flesta människor i Sverige har toleranta attityder. Samtidigt finns det för många människor som har fördomar mot dem som på något sätt avviker, fördomar som utgör ett hot mot det öppna samhället som vi eftersträvar.
(…)
Vi får inte blunda för att en del av de hårda attityderna hänger ihop med olika konflikter i världen. Men det är lika orimligt att ställa svenska judar till svars för Israels politik som att ställa svenska muslimer till svars för vad en självbombare gör eller vad som händer i Iran. Vi måste förmå oss att skilja på dessa saker. Antisemitism och islamofobi drabbar generellt och får inte tillåtas och ännu mindre ursäktas med hänvisningar till andra företeelser.

Det som händer är inget som är isolerat till Sverige. I hela Europa går populistiska och främlingsfientliga partier framåt. Att peka ut muslimer, judar eller romer som ansvariga för alla tänkbara samhällsproblem har blivit vardagsmat i flera länder i vår närhet. Det måste förhindras att man i Sverige slår in på den vägen.
(…)
Regeringen har de senaste månaderna haft samtal med företrädare för muslimska och judiska organisationer, ledare för olika institut, och forskare i ämnet. Vi har haft en öppen diskussion om islamofobi och antisemitism, och om vad regeringen bör göra.
Regeringens avsikt är att förstärka arbetet mot all främlingsfientlighet och intolerans. Därför har regeringen givit i uppdrag till Forum för levande historia att kartlägga förekomsten av antisemitiska och islamofoba attityder, samt anledningar till dessa.
(…)
Vi som undertecknar detta tillsammans med integrationsministern är muslimer och judar, företrädare för organisationer, forskare och debattörer av judisk och muslimskt härkomst. Var och en av oss som skriver under upplever ett starkt behov att markera allvaret i situationen. Så vitt vi vet har ingen motsvarande gemensam artikel skrivits i Sverige tidigare.

Vi alla är oavsett våra olikheter överens om att tolerans och öppenhet inte är förhandlingsbara. Vi tänker stå enade mot intoleransen i kampen mot hat och fördomar.

Läs hela artikeln som är obehaglig och det är som vanligt svenska folket som utpekas som rasister.

Så här skriver Pamela Geller på Atlasshrugs skriver om Carl Bildt och Ilmar Repaluu med anledning av att judar bosatta i Malmö förföljs och tvingas att flytta därifrån. Pamela Geller är en mycket känd och skicklig journalist i USA.

Hon skriver bl.a.

” I USA har det uppmärksammats att fler och fler judar utsätts för antisemitism och fler och fler tvingas flytta från Malmö.

Om Carl Bildt skriver hon följande:

”När det gäller att böja sig för muslimska överherrar och det ökande judehatet ger svenske utrikesministern Carl Bildt den nya nazismen en ansiktslyftning.”

Vidare skriver hon:

”Det handlar om islamisering av Europa och det Kan inte SKE fort nog för islamkommunister”.

Ilmar Reepalu:

Arab self determination is fine,
it's Jewish self determination that I object to.

Arabiskt självbestämmande är bra,
det judiska självbestämmande har jag invändningar emot.

Läs mer om Judar som flyr Malmö.

Vad är gemensamt för Erik Ullenhag, Jan Björklund, Birgitta Ohlsson, Lars Leijonborg, Cecilia Malmström och den godaste av dem alla Bengt Westerberg? De är alla folkpartister och varning utfärdas återigen för folkpartister.

Ur artikeln i Sydsvenska Dagbladet utläser man följande:

- Det finns problem i Malmö idag, mellan judar och muslimer, säger Saeed Azam.”

Fredrik Reinfeldt:

"Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.” (Sv.D. 29/11 2007.)

5 kommentarer:

 1. "Böja sig för muslimska överherrar", jo jag tackar jag. Hela västvärlden dansar ju sedan länge efter judarnas pipa. Det är skamligt att man utsätter Bildt för sådana här fula påhopp bara för att han har haft ryggrad nog att då och då kritisera Israels inhumana politik mot palestinierna.

  SvaraRadera
 2. Och trots detta..?

  och trots detta
  http://www.youtube.com/watch?v=_5dmG5ht60A

  och trots detta..
  http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-and-muslim-leaders-vow-to-fight-growing-racism-in-europe-1.347758

  och detta..
  http://www.vitbok.se/17/b/a.html

  och detta..
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/varnar-for-antinorsk-kampanj_6134855.svd

  Så framhärdar ni FORTFRANDE att judar är vänner? Hur dum kan man bli?? Judar är i allmnähet lika mycket mångkulturalister som värsta PK-maffian och har ett stort ansvar i mångkulturens införande.

  Vad behöver ni egentligen för att vakna upp på riktigt?? Bara för att en viss problemgrupp inte spränger sig på gatan som en annan problemgrupp utan använder andra metoder än våld så är dom fan inte vänner.

  SvaraRadera
 3. När FAN fick FÄHUNDEN Carl Bildt ryggrad. Denna JÄVLA landförrädare tillsammans med alla övriga som företräder 7Klövern(nn) har ALDRIG haft och kommer ALDRIG att få något som kan liknas vid en RYGGRAD. Jag för egen del är MER än klarvaken så jag kan INTE väckas ytterliggare. Jag har läst och hört tillräckligt om ISLAM för att dra den enda vettiga slutsatsen som fler och fler ansluter sig till att ISLAM med tillhörande KORAN hör INTE hemma i Västvärlden och ABSOLUT INTE i MITT land Sverige. Vad muslimerna dyrkar hemma i Muhmmedanien rör mig INTE i ryggen där får dom idka rövlyftning och söka kraft ur underjorden gå klädda i tält och på huvudet får de mer än gärna ha slöja, burka eller om de vill dra en papperspåse över skallen inga problem men INTE här i MITT och Svenskarnas land Sverige. PURSVENSKEN Hans Nilsson.

  SvaraRadera
 4. Märkligt att judar och muslimer går ihop mot svenskar. Det är väl muslimer som förföljer judar i Malmö t.ex - inte svenskar. Alltid skall det gnällas på oss svenskar men vi har ju släppt in dessa folkgrupper till Sverige under flera år men inte haft besvär med judarna som varit här sedan flera hundra år tillbaka.

  Däremot är det inte längre än några decennier sedan vi släppte in muslimer som hela tiden begär mer och mer av oss.

  SvaraRadera
 5. @ Anonym 19:13
  Har vi inte? Det beror väl på hur man ser på saken.. Jag skulle kalla den totala mediadominans dom byggt upp under den tiden för ett stort problem. Även om det först är dom senaste 50 åren eller så dom börjat visa att dom är ett problem.

  Som sagt.. detta är inte första gången judar vill påtvinga oss multikulti. Man var pådrivande för just detta under 60-talet också, i debatten som drevs genom (judiska) Bonniertidningen DN om att avskaffa assimileringsprincipen och öppna upp för massinvandring. Judar skrev 40% av inläggen.. (trots att man bara utgör någonstans mellan 0,5% - 1% av befolkningen.) Samtliga av dessa krävde en sådan förändring.

  Detta kombinerat med enträget lobbyarbete ledde också till att denna principen avskaffades 1975 och Sverige började sin väg mot mångkultur.

  Läs: http://www.vitbok.se/17/b/a.html

  Detta är dock inte unikt på något sätt.. Tex så stödde judebankiren och baronen Nathan Rothschild redan 1910 den såkallade "London Mosque Fund" som sattes upp för att öppna upp England för muslimsk invandring och byggandet av moskéer.

  Judarna är inte våra vänner. Vi och dom delar bara en fiende dvs muslimerna. De väljer dock samtidigt uppenbarligen oftare att samarbeta med muslimer mot oss så uppenbarligen ser dom oss som huvudfienden.

  SvaraRadera