torsdag 26 maj 2011

Sverige - tystnadens land

Per Svensson på Asylsvenskan förlåt Sydsvenskan anser att det bara blir bättre och bättre i Sverige! I en artikel i Axess kan man läsa om ett samtal mellan Johan Lundberg och Per Svensson, som är extremt sverigefientlig. Läs vad han skriver om "kulissen" Sverige.

Frågan är om alla svenska pensionärer anser att det blir bättre och bättre. De har bestulits på 258 miljarder kronor. Läs hela artikeln.

Tycker Gerd i Landskrona att det har blivit bättre och bättre? Hon fick besök av socialtjänsten i Landskrona. Läs hela artikeln

Den danske journalisten Mikael Jalving kallar Sverige för tystnadens land. Sydsvenskans Per Svensson håller inte med. Johan Lundberg, Axess, leder ett samtal om nationella samförstånd och tabun.

Här följer ett sammandrag från Snaphanen:
”Ribersborgs kallbadhus i Malmö skjuter ut som ett jättelikt versalt T i Öresund.
T som i tystnad, för att apostrofera titeln på den danske journalisten och historikern Mikael Jalvings bok om Sverige: Absolut Sverige. En resa i tystnadens rike. På kallbadhuset har jag stämt möte med inte bara Jalving, utan även Per Svensson, tidigare kulturchef på Expressen, numera redaktör på Sydsvenskan och malmöbo sedan trettio år.

Per Svensson är en av dem som har opponerat sig mot Jalvings bild av Sverige som ett land av tyst samförstånd. Senast möttes de i en affekterad debatt i dansk tv – med anledning av att Svensson stoppade Jalving från att framträda på Publicistklubben i Malmö. Något som från ett danskt perspektiv tycktes bekräfta den låga takhöjden i Sverige.

Därav valet av intervjuplats. Med utsikt mot både Danmark och Sverige och med den klarblå himlen högt över oss, kan knappast de fysiska villkoren vara bättre för ett förutsättningslöst samtal om svenska tabun, om nationell särart och om ett Europa där populistiska partier, globaliseringsmotståndare och kulturchauvinister vädrar morgonluft.”

Svensson och Jalving i skuggan av framtiden

Mikael Jalving (MJ): Men betyder alltså storleken på invandringen ingenting? Kan den kulturella marknadsekonomin överleva allt?

Per Svensson (PS): Jamen, vi har klarat oss ganska bra i 200 år så ...

MJ: Men antalet har ju vuxit oerhört, det är ju ett socialt experiment! Aldrig någonsin förr har Sverige tagit emot så många människor från helt olika länder och kulturer.

PS: Jag är övertygad om att man kan integrera i princip hur många människor som helst. På samma sätt som USA har det som princip. Jag tror att Västerlandets integrationsförmåga är väldigt stor.

MJ: Men det är ju det dispyten gäller, alltså i vilken utsträckning som man är positivt inställd till och optimistisk till kulturernas marknadsekonomi eller om man inte är det. Jag är mer skeptisk än du, Per.

PS: Och jag är inte så pessimistisk; jag menar att världen faktiskt blir bättre och bättre ...

MJ: Det är ju Condorcet där har vi honom!

I skuggan av framtiden, inte sant? Axess.

.....

Efter att ha lyssnat på Per Svensson, kom jag av någon outgrundlig anledning att tänka på dagens bästa norska artikel:

Ingen av mina toleranta och invandrarvänliga klasskamrater bor i Oslo öster. Det förvånar mig verkligen. Några av dem ser jag av och till i media tala om hur bra det är att Oslo har en diversifierad stad. Men denna mångfald vill de inte själva delta i. Vad kan det bero på? Kan det vara så i att verkligheten är de inte intresserade av det ”färgstarka” samhället....?

Det paradoxala är att invandringens utmaningar läggs på människor som har den minsta förutsättningen för att ta itu med dem. Utbildningsnivå, inkomst, och medellivslängd är betydligt lägre i Oslo öster än Oslo väster, eftersom resurserna är så ojämnt fördelade. Fortfarande överlåter personer i väster arbetet med integration till populationen i östra Oslo. Varför ska det vara de med minst resurser som skall göra jobbet att integrera invandrare i det här landet? Hycklare bland oss.

Ta del av ett samtal mellan Johan Lundberg och Per Svensson. Mikael Jalving fick inte tala på Publicistklubbens möte. Det var Per Svensson som bestämde detta.

Kleptokrati!

Ty den som har, åt honom skall varda givet,
så att han får över nog;
men den som icke har,
från honom skall tagas också det han har. Matteus 13:12

1 kommentar:

  1. Jag vet inte om man ska tycka synd om eller man inte skall tycka synd om Per Svensson som har drabbats av tre så allvarliga åkommor att vara både blind och döv och till råga på detta även vara dum i huvudet. Han själv lider nog inte speciellt mycket av sina åkommor om man ser till hans ansiktsutryck men VI Svenskar lider dessto mer av vad som kommer ur denna förvirrade person. Det är kanske tur för oss vanliga att det finns företag som kan ta sig an dessa verklighetsfrånvända personer så vi vet var de finns om det mot förmodan skulle finnas någon optimistisk jävel i framtiden som får för sig att liknande åkommor som Svensson har ådragit sig är kanske botbara.Men jag är överygad om att det är forskningen som skall ta sig an dessa personer för att slå fast om det förhåller sig så att har man en gång blivit dum i huvudet så blir man bara dingare och dingare ju äldre man blir. Detta är ett faktum som jag är övertygad om stämmer med verkligheten. PURSVENSKEN Hans Nilsson.

    SvaraRadera