torsdag 25 oktober 2012

Ur led är Sverige - vem skall ställa nationen tillrätta?”Stella Polaris (medarbetare) har gjort inhopp i helgens mediabrus m m. Bäst före datumet är kanske passerat. 

Fredag 19 oktober 2012. Svenska Dagbladet Brännpunkt. Moderaterna redo för nystartzoner! Är skattebetalarna lika förtjusta? 

Lördag 20 oktober. “Hört och läst” sid 2 i ÖstgötaCorrespondenten: “Vi höjer inte skatten utifrån att det skulle behövas just nu”. Mikael Borin, ekonomidirektör i Landstinget Östergötland försvarar nästa års skatthöjning på 65 öre med att pengarna är bra att ha på sikt!! Jojo, det är ju kul att hantera mera av skattebetalarnas pengar. Man kan nog lita på att de kan sätta sprätt på de överflödiga skatteinkomsterna. Mera internutbildningar, personalfester, språkresor och studieresor. Den globaliserade världen lockar de förtroendevalda och övriga styrande. Kommer ihåg intervjun i SVT med en kvinnlig riksdagsman som varit på språkresa till Frankrike. Hon kunde inte många ord franska. Hon hade säkert studerat menyerna på kända franska krogar djupare än själva språket. (artikel från 2008)

HÄRSKARTEKNIKER: ”Att LO skulle kräva non-profit i verkstadsindustrin är dock otänkbart. Ett sådant krav reserveras för kvinnodominerade arbetsplatser i skola, vård och omsorg” anser Åsa Moberg i DN.

Lördag 20 oktober . Dalarnas Tidning (DT) har en insändare av riksdagsledamoten Fredrik Malm (FP) som vill “sansa” debatten på nätet om invandrares bidrag. DT har – alla kommentarer kvar - och nätuppgifterna stämmer!!! Mannen hade ev. räknat fel på hela 300 kr Usch så stort fel - han blir kanske utesluten ur sitt parti. 

De svenska segelskeppsaktivisterna har direktaccess till “svenska oberoende media” både radio och TV . Det har tydligen inte funnits seglingskunniga med på skutan, så man har gått för dieselmotorer... Vilka miljöskurkar! Skönt att veta att de blivit förda i land och i säkerhet, eller? Nu får ambassadpersonalen i Israel mycket att göra. Hem åker de säkert som hjältar i businessklass på skattebetalarnas bekostnad. Det kommer säkert “mera historier” om deras förfärliga upplevelser. Israels gräns mot Gaza är öppen för transport av förnödenheter. 

Självklart att man inte tillåter vapenimport. För övrigt är gränsen till broderlandet Egypten sedan länge också stängd, men det pratar man sällan om.

Forts. mera lördag: svt nyheter. Sverige importerar danska kvinnor som vill göra abort efter 14:e veckan om fostret har fel kön. I Danmark är abort tillåtet t.o.m. vecka 12, men man kan bara få reda på fostrets kön i 14:e veckan. Idag måndag 22 oktober talar man klartext och säger att det är flickfoster som aborteras och det p.g.a. “etniska faktorer”. Skönt att de slipper bli satta i skogen eller lämnade till “änglamakerskor”, som förr i världen, när barn med fel kön hade fötts.

Och mera. Nu erbjuds föräldrar hjälp i en BVC-app i mobilen. Direktlagring hos övervakarna. Snart “får” vi väl övervakningskameror på och med oss och i våra hem, så att vi blir bevakade i alla livets skeden. Det kommer att bli stor efterfrågan på rapportörer och datalagringskapacitet.

Det är nog bäst att inte lyssna på radion eller se på nyheter på TV. ”

 
Miljöpartisten och landstingsrådet i Södermanland Ylva Gilander Karlsson anser att det inte finns något svenskt kulturarv. Det är därför som hon poserar i svensk folkdräkt som inte tillhör svenskt kulturarv. Dräkten hon bär är Vingåkersdräkten, som finns omnämnd redan på 1500-talet.Miljöpartiet är det mest extrema partiet i riksdagen eller kanske är de helt enkelt dumma och outbildade!

Fråga igen: Hur dum får en svensk politiker vara?
Svar: Hur dum som helst.

Rubriker:
Vad tycker Annika Falkengren, SEB  om detta?
 


4 kommentarer:

 1. Änglamakerskorna fanns till för att ta livet av "horungar".

  På den tiden var det en stor synd för en ensam flicka att bli med barn och då kallades hon för hora och skulle aldrig kunna få en försörjning så att hon kunde leva anständigt.

  Så för att kunna klara livhanken och slippa bli utskämd som "hora" gick hon hemligen till änglamakerskan som dränkte barnet i en badbalja, oavsett kön.

  I Sverige har det aldrig varit så att flickor värderats mycket lägre än pojkar, dock var det så att äldsta sonen fick arvsrätten till gården. Men vi hade betydligt mildare behandling av flickor än vad som var brukligt i mellanöstern och andra länder.

  Sedan får vi inte glömma de olika lagarna som Sverige var ensamt med för att skydda kvinnor, bland annat kvinnofridslagen ända från 1300-talet.

  SvaraRadera
 2. En bit av utförsbacken tror jag består i att inga journalister eller medarbetare i radio och tv verkar vara mycket över 25. Vad för slags erfarenheter hade man i den åldern? Inte många, och ännu färre insikter. Innan man drabbats av insikt är inte fakta och förnuft särskilt viktigt, utan att få vara med i rätt grupp. För att få vara med i rätt grupp måste man ha rätt åsikter, och som i alla sekter skruvas de tillåtna åsikterna mer och mer för vart år.
  Man saknar verkligen personer som Gösta Bohman, Hedlund och Erlander. Vad har vi i dag? Jo; Fridolin, Romson och Lööf. Och många fler.
  Grattis sverige.

  SvaraRadera
 3. Sveket mot svenska folket är så oerhört stort så det saknar motstycke i historien.
  Aldrig tidigarare har svenska ledare svikit sitt folk på detta sätt.
  Sveket genomsyrar hela det svenska samhället från regering,riksdag,skolan,rättsväsendet,massmedia,kom-muner,landsting och alla myndigheter.
  Överallt sitter svekets administratörer och administrerar svenskarnas undergång.
  Belöningen från Reinfeldt & alliansen är fina jobb och hög lön.
  Så ser det ut i Sverige.

  SvaraRadera
 4. Kvinnofridslagen instiftades redan 1280 och bakom den var det Birger Jarl. Läs om denna intressanta lag och att vi idag borde instifta en ny - men det kommer knappast bli Reinfeldt som kommer att stå bakom en sådan lag.
  Han gör ju inte annat än "daltar" med muslimer och en religion som t.o.m tillåter stening av kvinnor.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnofrid
  Elisabeth

  SvaraRadera