måndag 26 november 2012

Svenska kyrkan inte längre fädernas kyrka Storkyrkan i Stockholm. uppförd på 1700-talet

Fr. Snaphanen:
Svenska kyrkans självcensur av "Fädernas kyrka
 
av Kjell Håkansson

När nu kyrkoåret går mot sitt slut är det 26 år sedan psalmen ”Fädernas kyrka” rensades ut från svenska kyrkans repertoar av psalmer. Det var inte några konstnärliga överväganden som låg bakom beslutet utan en politisk vilja att avlägsna texter som ansågs vara nationalistiska . För ett år sedan, till 25-årsminnet, skrev jag ett blogginlägg som jag härmed inviterar Snaphanens läsare till att ta del av. Där kan ni lyssna till psalmen, se text, noter (gamla koralboken) och en kort historik. God fornøjelse.

Till Snaphanens svenska läsarkrets vill jag framföra en uppmaning att inte glömma vårt kulturarv bara för att makteliten påbjuder oss att göra det. Professor Stefan Jonsson vid Linköpings Universitet sa nyligen i 24NT ((Norrköpings Tidningar) att ”vårt kulturarv är delvis rasistiskt”. Man anar här vilka politiskt korrekta utrensningar våra bibliotek och andra kulturinstitutioner kan komma att utsättas för inom en inte alltför avlägsen framtid. Det som tillåts finnas kvar kommer antagligen att förses med varningsetiketter…….Kyrkans självcensur av ”Fädernas Kyrka” 25 år (november 2011)

Här är några av Guds ställföreträdare på jorden. De är de verkligt goda människorna. Tänk på det!!

Ärkebiskop Anders "Böjrygg" Wejryd.(Uttrycket från Östra Ölands Fria Horisont)


 
Tidigare ärkebiskopen K G Hammar och liberalteologin har tömt kristendomen på dess verkliga innehåll. 


Eva Brunne och hennes förlorade heder. En av många falska profeter i svenska kyrkan


 Bengt Wadensjö, som satsar på moskékyrka men kyrkomoskén i Fisksätra har stött på problem. Som en ren händelse heter Socialdemokraternas kommunikationschef Nina Wadensjö. 

 

 
 

Tuulikki Koivunen Bylund har skrivit ett herdabrev ”kärlek fördriver rädslan!


 
Sist men inte minst Helle Klein, en av de svenska "vakthundarna", radikalfeminist och numera präst. Har en egen tankesmedja, där vi möts i andlighet, kultur och samhälle. Fädernas kyrka i Sveriges land,
Kärast bland samfund på jorden!
Vida hon famnar från strand till strand,
Fast hon är grundad av Herrens hand,
Byggd till hans tempel i Norden.


Allt fick sin vigning i kyrkans famn:
Brudgummens löfte till bruden,
Hemmet, de nyföddas kristna namn,
Kämparnas färd till den sista hamn,
Fanan och konungaskruden.

Ädel är skaran, sen tusen år
Gud i vår kyrka fått frälsa.
Framåt vår hoppfyllda längtan går:
Ungdomen kristnad är Sveriges vår,
Sveriges framtid och hälsa.

Kristet och fritt ville Sverige bo,
råda för landet allena.
Därom i manlig och kristen tro,
därom i strid eller lagfäst ro
konung och folk sig förena.

Fädernas Sverige sig kämpat fram.
Kristus var med det på banan.
Visade vägen för trofast stam.
Kristus är trofast och svek är skam.
Korset stod tecknat på fanan.

J.A.Eklund.

Vad händer med vårt land? Psalmer tas bort ur den svenska psalmboken, ärkebiskopar tror inte på Bibeln. Vart är vårt land på väg. Vi måste fråga oss detta varje dag, varje stund.Rubriker:

Länstidningen i Östersund kallar Sverigedemokraterna för kackerlackor.. Ida Nilsing heter journalisten som med denna lågvattenartikel har sällat sig till svenska journalister "eller som de också borde kallas "andens horor".

5 kommentarer:

 1. Fint teatersällskap och falskmyntarliga redaktören samlat här ovan.

  Se bilden där Eva Brunne utrustat sig med ett vapen i ena handen. Skall hon månne till att hetsa mot SverigeDemokraterna? Är ett järnrÖÖÖr inbyggt i Kräklan?

  "Älska SD, som Du älskar Dig själv"

  SvaraRadera
 2. Med dagens Svenska kyrka och Svensk media finns inga andra alternativ än att lämna dem båda. Detta har jag gjort sen ett par år tillbaka och är ytterst tillfreds med detta. Det finns absolut ingen anledning att med skattade pengar gynna de medlöpande lögnhalsarna inom media och ej heller betala skatt så att prästaskrällen kan fortsätta med att höja Islam och muhammedaner över Svenska folkets tro. Ida Nilsing har med säkerhet inte sett sig själv i spegeln.

  SvaraRadera
 3. Jag satt igår och tittade på SVT-play i 5 timmar för att jag ville se serien Allt för Sverige.

  Jag trodde inte de skulle vilja köra serien igen eftersom den är så Sverigepatriotisk. Där ser man svenskamerikaner som sitter och gråter över all svensk kultur de har gått miste om, hur vackert Sverige är och hur underbart allt genuint svenskt är.

  De känner på sig att de tillhör Sverige och de lovar att komma tillbaka, de vill ta med sig familjen och uppleva det absolut finaste som världen har kunnat uppbringa,Sverige.

  Jag älskar serien, men fattar inte varför högförrädarna i etablissemanget låter serien gå vidare.

  Kan det vara så att de är så perversa att de tolkar den annorlunda än vad vanligt folk gör?, för serien är ju populär. Kan det vara så att de ser förklaringarna till varför folk lämnade sverige som ett exempel på att Sverige utan en vansinnig massinvandring skulle vara utfattigt och att utvandring skulle vara enda lösningen?

  Det är i alla fall mycket märkligt att ett TV-program som framställer Sverige och svensk kultur så positivt får fortsätta sändas ytterligare en säsong!

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte att allt som tidigare tillhörde Sverige vår religion med svenska kyrkan finns snart inte längre utan ersätts mer och mer av islam /moskéer som den nya religionen i Sverige.
  Vad är det som händer med Sverige frågan ställs till präster och biskoper inom svenska kyrkan?
  Islam hör hemma i sina egna arab/muslimländer och inte i Sverige eller Europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var något av det absolut bästa som jag har läst på mycket länge!

   Heder och ära till den som har haft modet att skriva detta! Måtte även andra rakryggade och rättsinniga människor låta sin röst bliva hörd innan det är alldeles för sent!

   Radera