måndag 24 december 2012

Inför år 2013 - Kristna förföljs i MellanösternBetlehemsstjärna ( Gläns över sjö och strand)


Gläns över sjö och strand,
stjärna ur fjärran,
du som i Österland
tändes av Herran.
Stjärnan från Betlehem
leder ej bort, men hem.
Barnen och herdarna
följa dig gärna,
strålande stjärna,
strålande stjärna.

Natt över Judaland,
natt över Sion.
Borta vid västerrand
slocknar Orion.
Herden, som sover trött,
barnet, som slumrar sött,
vakna vid underbar
korus av röster,
skåda en härligt klar
stjärna i öster;

Dikt av Victor Rydberg.
Född 1828 i Jönköping, död 1895 i Djursholm
Tonsatt av Alice Tegnér

Lyssna på Tommy Körberg då han sjunger denna vackra sång. Gläns över sjö och strand

Herman Lindqvist, Aftonbladet – Vi överlevde domedagen än en gång.
”Vi överlevde ännu en domedag. Säkert är dock att vi snart upp­lever ett nytt årsskifte. Det blir det fyrtiofemte i mitt liv som skribent och utrikeskorrespondent, vilket kan vara anledning att titta på hur saker och ting har förändrats i mitt fosterland sen jag flyttade utomlands och blev korrespondent i Prag 1968.

Svenskarna är i dag världens mest uppkopplade folk.
År 1968 hette kungen Gustaf VI Adolf. Hans titel var ” Sveriges, Götes och Vendes konung”.

Han satt ordförande vid konseljerna, alla regeringsbeslut undertecknades av honom.


I dag har Sveriges kung förvandlats till en statschef utan makt, som det är riskfritt att skymfa. Den som försvarar honom hånas och förlöjligas. Sveriges riksdag stiftar fortfarande lagar, men de är ofta bekräftelse på beslut som redan fattats i Bryssel. Moder Svea är inte längre ensam vid statsrodret, hela EU står och vrider på ratten. ”


(…)Vi hade lysande varumärken som stod för svensk kvalitet och som fick varje svenskt hjärta att banka av stolthet. I dag är Volvo kinesiskt, Wasa knäckebröd italienskt. Kalles Kaviar och Abbas sill är norska, liksom Ekströms blåbärssoppa. AGA är tyskt, ASEA schweiziskt, Scania ägs av Volks­wagen och Saab ligger död på akuten, gamarna sliter i det som finns kvar.
(…)
För de unga i dagens skolor är religion lika med islam och utövarna av den religionen är de enda troende som det tas hänsyn till. Att skymfa islam straffar sig omedelbart. ”Läs hela artikeln


Apropå uppkoppling:

Den dag som Albert Einstein fruktade kanske slutligen har kommit!

  Inför julfirandet 2012 kommer det oroande rapporter om att  kristna snart är utrotade i Mellanöstern. När kommer utrotandet till Sverige? Läs här och här

Läs mer
Förföljelser avkristna över hela världen

1 kommentar:

 1. Einsteins största eller kanske enda bidrag till världen är hans relativitetsteori, som var fantastisk på sin tid. Numera håller den på att bli omkörd av kvantmekaniken kanske?

  I övrigt var inte Einstein mycket av en tänkare. Han var multikulturalist och hade för sig att om folk bara träffades inom samma gränser så skulle de bli sams - ett skitlöjligt resonemang som ett barn hade kunnat plocka ner.

  Alla levande organismer, från de enklaste till de mer komplexa behöver revir och om reviret blir för trångt eller hotas blir det strid. Det är något som ekologin tydligt visar, och som evolutionen såväl som ekologin känner till.

  Men om man följer Einstein så kommer vi till Sverige och Kortedala torg med både djurplågeri och dödsmisshandel av ursprungsinvånare, bland annat.

  Att Einstein uttalar sig om teknikens framsteg på samma barnsliga sätt visar bara att hans relativitetsteori var en engångsprodukt hos honom som han väl inte riktigt fattade själv, annat än att det var bra att briljera med.

  I och med ångmaskinen började den industriella revolutionen och det producerades mängder med maskiner och apparater av alla de slag som underlättade övrig produktion med resultatet av att människorna fick det bättre än någonsin tidigare.

  Dessutom blev det mer tid till studier och forskning, om staten behagar lägga ner pengar på sådant, så att utvecklingen tar ännu ett språng framåt, och det är ju det som är det sant mänskliga och som skiljer oss från djuren (muhammedanerna), vi kan tänka och därmed kan vi förändra vår omgivning så att vi ännu bättre kan utveckla vår artspecifitet (homo sapiens), den tänkande arten.

  Om Einstein hade levat idag hade han säkert varit miljöpartist och haft Åsa Romson i ett idolporträtt på väggen!

  SvaraRadera