fredag 28 december 2012

Kristna förföljs över hela världen
Herman Lindqvist totalsågar det nya Sverige

"Mycket har blivit betydligt sämre i Sverige de senaste årtiondena.

Det konstaterar Herman Lindqvist i en ny krönika, där han beskriver ett land som håller på att duka under för globalism och politisk korrekthet.

Massinvandringen, undfallenheten inför islam, avvecklingen av försvaret, utförsäljningen av industrin.

Dessa av journalister och politiker idag så omhuldade fenomen kritiseras nu skarpt av Herman Lindqvist." Läs

Förföljelse av kristna
 I den senaste rapporten Christianity 2011: Martyrs and the Resurgence of Religion, publicerad i International Bulletin of Missionary Research i januari i år, noteras att ungefär en miljon kristna dödats det senaste decenniet. Med den utgångspunkten uppskattar man antalet döda år 2010 till en tiondel av det.

Det är 287 människor om dagen. Tolv i timmen. En var femte minut, som dödas för sin kristna tro. 
 
 Det är talande att en genomsnittlig svensk aldrig har hört siffran. Ingen europé heller, för den delen. När religionsforskaren Massimo Introvigne använde uppgiften på en konferens om religionsdialog i början av juni framstod det som en nyhet. 

Västerlandet, kapitalismen, demokratin, vetenskapen, kristenheten – de ska alla tåla hårdast möjliga rannsakan. Så blir världen bättre och fredligare.

Dock blir det problematiskt om det självkritiska perspektivet blir allenarådande. Då vilseleds man att tro att förövaren alltid är den vite kristne mannen. Att världen var ett paradis innan Väst bredde ut sig. Då blir omvärlden obegriplig. 

Vi är numera nästan oförmögna att betrakta kristna som offer. En normalbildad svensk känner rätteligen till korstågen, inkvisitionen och George W Bush, men saknar referensramar för att förstå varför kristna skolflickor halshuggs i Indonesien. 

Men i år dödas alltså 105.000 kristna på grund av sin tro.  Läs mer

 


EKP: Det var ju väntat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar