söndag 2 december 2012

Maria Barin hedersmördad av sin bror i Sverige

 Till:
Per Ohlsson;Per Sydsvenskan;niklas Orrenius;Heidi Avellan;Olle Lönnaeus;Erik Magnusson;Aktuella frågor;niklas.orrenius@expressen.se;SVT Debatt;fredrik.svenningsson@svt.se;Jan Scherman;granskning@svt.se;SVT Aktuellt;SVT Gomorron;SVT Opinion;SVT Rapport;Axess;Syd-Nytt;existens@svt.se;TV4 Öresund-redaktionen;Syd-Nytt Ericson;lillemor.birgersson@svt.se;Anita Kratz;Henrik Kruusval;Debatt Bergsten;agenda@svt.se;Karin Mattisson;Konflikt;Syd-Nytt Midunger;Abc;TV 4 Nyheterna;TV 4 Nyhetsmorgon;Ulf Hambraeus;kalla.fakta@tv4.se;sanna.klinghoffer@svt.se;gosta.backlund@svt.se;linda.larsson.kakuli@svt.se;Mats Knutson;Moderaterna;Moderaterna Borg;Moderaterna Schlingmann;Annie Lööf;info@centerpartiet.se;KD-Info;bengt.westerberg@folkpartiet.se;Folkpartiet;Folkpartiet;Folkpartiet Sabuni;Jasenko Selimovic;Carin Jämtin;Peter Mp;peter.radberg@riksdagen.se;Maria Ferm;tina.ehn@riksdagen.se;Ulf. Holm;Yngve Petersson;tn@savar.se;Anders Åkesson;anders.wallner@mp.se;Rasmus Ling;Gustav Fridolin;bodil.ceballos@riksdagen.se;Ove Johansson;esabelle.dingizian@riksdagen.se;gunvor.g.ericson@riksdagen.se;helena.leander@riksdagen.se;jan.lindholm@riksdagen.se;mats.pertoft@riksdagen.se;mehmet.kaplan@riksdagen.se;Miljöpartiet Wetterstrand;SSU;Emma Lennartsson;Per Lundström;Anders Wallin;Vänsterpartiet info;

Kopia:
jantippe@yahoo.com;Trykkefrihed;df@ft.dk;Venstre pressen;Konservative;Df Messerscmidt;partikontoret@partikontoret.dk;sf@sf.dk;debat@berlingske.dk;Brian Askvig;Berlingske Tidene;jbh@weekendavisen.dk;tva@dr.dk;Mikael Jalving;udland@berlingske.dk;Weekendavisen;Danskeren;Aftenposten-Mmred;NRK-Dagsrevyen;NRK-Nettnyheter;NRK-Redaksjonen;NRK-Standpunkt;Document;Fremskrittspartiet;


Sverige har råd”, menar Bengt Westerberg och svärmen av hycklande landsförrädare varav en del förskansade på Asylsvenskans redaktion..!

Alla normalt funtade svenskar ställer sig förstås frågande till hur mycket mer av välfärden som ska rustas ned för att prioritera invandringen av folkslag som beter sig som odjur.


Och undrar t ex också varför inte Sveriges egna gymnasieungdomar kan åtnjuta bostad och försörjning betald av kommunen, vilket uppenbarligen är det minimum av rättigheter som gäller för invandrare...
//Kenneth Sandberg
........
Maria Barin hotades och misshandlades efter att ha rymt från ett tvångsäktenskap i Irak.

Förföljelserna slutade inte förrän hon var död. Imorgon ställs hennes lillebror inför rätta för mordet, som han nekar till. Men en part kommer lindrigt undan, tycker systern Saga: socialförvaltningen i Landskrona, som anser att man inte känt till hur allvarliga hoten mot Maria Barin var.

Maria Barin har fyllt arton, men går i gymnasiet och Landskrona kommun står för hennes boende och försörjning.

Allt fler pusselbitar om Maria Barins liv offentliggörs. Till exempel att hon och hennes yngre bröder kidnappades 2004 och fördes till sin pappas hemland Irak. Att hon där, femton år gammal, tvingades gifta sig med en gammal gubbe som misshandlade och våldtog henne. Att vuxna omkring henne piskade henne och slog med kedjor. Att hon lyckades fly och få hjälp tillbaka till Sverige. Att hon sedan hjälpte sin bror som nu är åtalad för mordet, att också komma hit.

Systern Saga berättar:
- Några killkompisar ville komma och träffa mig. Jag var egentligen för trött, klockan var mycket och jag hade åkt buss från Stockholm. De kom hem till henne. Betedde sig jätteilla men gick efter ett tag. Sen kom vår bror och sa hej men han gick också. Då kom plötsligt kompisarna tillbaka. Öppnade kylskåpet och tog för sig av vår mat. La upp fötterna på soffbordet. Tände cigg och rökte inne. Maria satte sig i hörnet i sängen. Hon sa ingenting. Det var som att hon inte vågade. Killarna var spydiga mot mig och gjorde narr av mig. Jag fattade inte hur min syster kunde låta dem ta vår mat och bete sig illa i hennes hem. 

Socialtjänsten menar att Maria Barin gav dubbla budskap om sin situation. Ibland kände hon sig hotad. Ibland inte. Kommunen erbjöd henne ett skyddat boende, som hon tackat nej till, och med det gjorde myndigheten vad man kunnat, menar nämndens ordförande.

Också Torkild Strandberg menar att kommunen tagit Socialstyrelsens kritik på stort allvar.

Händelsen med Maria Barin har satt djupa spår i den här staden. Den har fått oss att inse att livet kan vara väldigt skört. Signalen vi nu vill sända är att invånarna med stort förtroende kan vända sig till vår socialtjänst oberoende av vilken besvärlig situation man befinner sig i.”

Vad gäller s.k hedersmord mördas ca 20.000 kvinnor varje år. Vad säger feministerna i Sverige om hedersmord?  Vilket samhälle vill vi ha i Sverige?

Kanske börjar svenska folket att vakna.  Enligt SD i Partille så har SD fått 1500 nya medlemmar den senaste veckan.

Låt återuppvaknandet börja!/Författare: En vanlig svensk medborgare.

Uppskattningsvis finns det mellan 180 och 320 miljoner radikaliserade muslimer i vår värld idag. De är välorganiserade och väl förberedda på den konflikt som inletts med västvärlden. Dessutom har de tillgång till finansiering för stora kostsamma projekt! Det är nu dags att informera Sverige om vilka dessa människor är och vad de sysslar med. Bara när man vet vem man har att göra med så kan man förstå vad som händer och varför! Ta ett djupt andetag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar