söndag 30 december 2012

Västvärldens välfärd vid vägs ände!Tyskland skickar sina ”pensionärer” till billigare länder, d.v.s. de som är sjuka och gamla och inte kan betala den allt dyrare vården.

The Sozialverband Deutschland (VdK), en Tysk opolitisk rådgivningsgrupp, sade att när den åldrande befolkningen inte längre har råd med kostnader som uppstår inom vård och omsorg sänder en kraftig “larmsignal” och kräver att politikerna agerar.

VDK:s president, Ulrike Mascher säger angående situationen:

Det är inte humant, vi kan inte låta de som en gång byggde upp Tyskland till vad det är idag med blod svett och tårar under hela sitt liv, bli deporterade”. “Inhuman deportering”. Läs mer

Så här skriver – Isaac Rosa i sin nyutkomna bok ”Den osynliga handen” – Med blick för det hårda jobbet.
 
”I min generation jobbar vi både hårdare och mer än tidigare, men vi får mindre betalt och mindre trygghet. Själva konceptet arbete har också ändrats. Vi brukade tänka att arbete skulle ge en identitet och en plats i samhället. Idag har mina generationskamrater osäkra jobb som inte ger någon stabil identitet. Många jobb leder också till att man inte har tid för familj och vänner.

Välfärdsstaten faller samman både i Spanien och i resten av Europa och vi får allt mindre demokrati. Ledarna lyssnar inte på folket utan på marknaden och bankerna.Läs hela artikeln

Miljardvinster bakom bankernas kortvurm
SvD Näringslivs serie om den minskande kontanthanteringen rör upp starka känslor. Men bankerna har välslipade argument till att kontanter helst borde bytas ut mot kort. Det riktiga skälet – att korten ger mångmiljardintäkter – nämns inte i försvarstalen. Läs mer

Enideologistaten mot vägs ände
Medan sjuklöverns spillror hela tiden rör sig mot mitten, och allt vad ideologi heter har övergetts för att bibehålla makt och personlig välfärd, lämnas ett stort vakuum som Sverigedemokraterna nu framgångsrikt fyller i den svenska politiken. Dick Erixon, författare, skribent och debattör, kommenterar Mauricio Rojas senaste kolumn Svenska Dagbladet om den svenska politikens nya landskap.

Det finns inte längre en höger och en vänster utan bara mitten, den stora, profillösa och föga upplyftande mitten. Och inte ens Sverige kan leva helt utan drömmar och framtidsvisioner, allra helst i en tid som vår, där allt är under förändring och framtiden blir till en gåta.

Instämmer. Sverigedemokraterna är ett sorts svar på framtiden och det är därför de ökar medan övriga partier växer ihop i en grå, otydlig massa. SD talar om sådant som berör globaliseringen: identitet, rötter och traditioner. Vi ska slå vakt om, lära känna och vara stolta över det som är vår historia och traditioner. Men inte därför att vi vill isloera oss och stänga ute omvärlden, utan tvärtom för att på basen av trygghet i vår identitet offensivt kunna möta den nya globaliseringens stenhårda konkurrens.
(…)
Min uppfattning är att de svenska partierna skäms över att vara svenska, tycker våra traditioner är fåniga och vill sudda ut den egna nationens identitet för att skapa något helt nytt. Men är det något historien visar så är det att man inte kan rensa ut och börja bygga samhällen från noll. Det leder till katastrof (se 1900-talets försök i Sovjet och Tyskland).
(…)
Jag tror den frenetiska jakten på konsensus är ett utslag av svenska samhällets rädsla för att erkänna att vi har en specifik tradition och identitet som nu möter friktion med andra. Vi kan inte förhålla oss till detta. Alla ska ju med! Då kan vi inte ha olika sätt att se på samhällsgemenskapen. Men att försöka pressa in allt i EN lösning fungerar inte. Vi måste istället finna gemenskap på en annan nivå än enideologistatens.” Läs hela artikeln

Kommentarer på Dicks krönika Avpixlat

Denna brist på utbildning  hos våra politiker, är nog det mest skrämmande av alltihop.
Min make har arbetat som gymnasielärare i ca 15 år, Jag hade svårt att tro på vad han rapporterade de första 5 åren. Efter Göran Perssons kommunalisering av skolan gick det bara utför. Svenska högskoleverket är nu uteslutet från internationella sammanhang, kritiken lär vara :


-brist på seriös forskning


- för många oseriösa kurser, för låg kvalitet helt enkelt


Detta talas det ej om, personligen tycker jag det är alarmerande.

Att våra ungdomar ej får möjlighet till kvalitetsstudier, kommer att ligga dem i fatet , lång tid framåt.


Läste i helgen boken Absolut Sverige, en stillsam berättelse som ger upphov till reflektion.
Tycker att det säger mycket om vart vi har kommit i "demokratin" när boken uppenbarligen haft svårighet att ges ut på svenska förlag.


Våra lågutbildade elitpolitiker verkar skicka sina egna barn till högskolor utomlands.
Politikernas fördelaktiga pensionsavtal samt övriga ekonomiska ersättningar, måste ses över, och ligga i nivå med övriga svenskars löner!


De som har råd verkar flytta utomlands.
Herman Lindqvist sitter tydligen i Frankrike och kommenterar läget-
Läst även att Ebba Witt Brattström med make Horace flyttar till Finland.
Hon hade tydligen tröttnat på att undervisa knappt skrivkunniga ungdomar på Södertörns högskola.
Vad ska vi andra göra?
Vad har övriga läsare här för lösningar?
Privata uppslag? Läs

Gott nytt 2013???
Tack för ordet  Läs

Lite om det berikande mångkulturella samhället

52% av våldtäkterna i Rom begicks av invandrare
59% i Milano, 40% i Italien

Invandrare står för endast 6 procent av italienarna, men för en mycket hög siffra, 40 procent, av Italiens våldtäkter.  6,3 procent av våldtäkterna i Italien utförs av marockaner. Siffrorna koncentreras verkligen runt städerna.

I Rom står f invandrarna för 52 procent av våldtäkterna. I Milano stiger siffran till 59 procent. 8 procent av våldtäkterna i Milano utförs av egyptierna och 7 procent av marockaner. I Bologna var 53 procent av våldtäktsmännen invandrare, varav 11 procent var marockaner. Läs

Rubriker:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar