fredag 18 januari 2013

Demokraturen SverigeDemokratur

 Vilhelm Mobergs ord om demokratur är kusligt aktuella idag:

 "I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

Samma dag som partiledardebatten hölls kommenterades densamma av PK-Claes Elfsberg och Margit Silberstein. Det framgår mer och mer att vi inte längre lever i ett demokratiskt samhälle.  SD och Jimmie Åkesson nämndes inte då Margit Silberstsein ”malde på” om debatten.  Det positiva är dock att många människor reflekterade över detta och på Avpixlat har man skrivit om det och kallar det för ”Skandalös rapportering om sd i riksdagsdebatten”
 Det var också så att Jimmie Åkesson fick högsta betyg vid omröstning efter debatten. Men ”proffstyckarna” hade en annan uppfattning. 
 Thoralf Alfsson skriver på sin hemsida om bidragen till hundratals föreningar men man har inte gett något till SDU. Han uppmanar i en liten notis i dag i en dagstidning att ”fotfolket” bör notera detta och skriver om det. Ett oerhört svek.

”Verklighetsförfalskning förklarar SD:s framgång

Att den svenska invandringspolitiken aldrig varit folkligt förankrad bevisas av att vi nu utifrån en enda fråga – invandringen – upplever en kraftigt växande missnöjesrörelse som knappt existerade för ett decennium sedan, skriver Moderaten Björn Schaerström, i Dagens Samhälle.
I morgonsoffor, debattprogram och intervjureportage trängs de. Politiker, journalister och kändisar som i en flod av mer eller mindre medieregisserade kampanjer, slåss om att klä av Sverigedemokraterna in på bara skinnet.”  Läs 

M:s invandringspolitik en ödesfråga
Moderaten Jan Ivarsson från Fiskebäckskil, aktiv i kommunalpolitiken i Lysekil, lämnar politiken i protest mot partiets invandringspolitik. ”M:s invandringspolitik är en ödesfråga jag inte vill vara delaktig i”, säger han.
Den debattglade moderatpolitikern, Jan Ivarsson, Fiskebäckskil, har beslutat sig för att lämna politiken och alla sina politiska uppdrag.
– En av orsakerna är att jag inte vill vara delaktig i Moderaternas invandringspolitik, säger han.”
Kan vi hoppas att PK-muren krackelerar 2013? Vi som bloggar måste se till att den gör så.

 1 034 personer intervjuades under perioden 10 – 16 januari. Andelen osäkra väljare är 11,4 procent.

C   2,9 (-1,1)
FP  5,1 (+0,1)
M  28,3 (+0,3)
KD  4,7 (+0,2)
S  30,0 (-1,7)
V   6,5 (+0,9)
MP  7,8 (-0,5)
SD 14,0 (+2,4)Från en svensk boende i Amerika kommer med jämna mellanrum rapporter: Liberty Bullhorn”. Det senaste är följande:

“Are you an American woman jumping up and down with joy over the prospect of having an abortion under Obamacare, courtesy of taxpayers? Well, keep jumping. You might want to make sure you stay healthy and have a long and healthy life, because before you know it there will be fewer of your kind. Countries that allow tax-paid abortions are quitely engaging in a gendercide against women. Dispatch International, a new and promising Swedish newspaper, has the story.

(I övers. ung.Är du en amerikansk kvinna som hoppar upp och ner av glädje över möjligheten att få en abort genom Obamacare, på skattebetalarnas bekostnad? Tja, fortsätt hoppa. Du kanske bör se till att du håller dig frisk och har ett långt och friskt liv, för innan du vet ordet kommer det att finnas färre av din sort. Länder som tillåter skattefria betalda aborter deltar i tysthet i ett folkmord mot kvinnor. Dispatch International, en ny och lovande svensk tidning, har historien).”

Från Dispatch International:
 ” Könsvalsaborter vid svenska sjukhus
Utländska kvinnor dras till Sverige för abort av flickfoster - på skattebetalarnas bekostnad

Svenska och utländska kvinnor utnyttjar svensk abortlagstiftning för att abort av flickfoster. Problemet har blivit så stort i hela Europa att Europarådet (ER) antog en resolution mot könsval - en resolution som Sverige valde att ignorera.” Läs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar