tisdag 29 januari 2013

Dumma ledare, kultureliten, muslimska gäng, klass-och raskrigInsikt:
Från en av de stora dagstidningarna den 25 januari 2013:

”En bra sak med att bli äldre är att man inser att det sitter fruktansvärt mycket inkompetent folk på höga poster”
Sagt av Tove Leffler. Chefredaktör och vd för branschtidningen Svensk bokhandel

Är de som leder folket dumma – retorisk fråga
Människor föds okunniga men de föds inte dumma. Mycket av den dumhet vi ser bland människor idag har orsakats av vårt utbildningssystem, från grundskolan till universiteten.
I vår högteknologiska tidsålder ser vi hur artificiell intelligens skapas av datorer,  men vi ser också hur människor som kallar sig pedagoger skapar artificiell dumhet .
Utbildningsinstitutioner är ämnade att förmedla kunskap, erfarenhet och kultur till nästa generation från generationer som gått före dem, men i stället har de förvandlats till indoktrineringscentraler för att främja de föreställningar, mode, eller ideologier som råkar vara populära bland dagens intellektuella. EKP och ÖC

Många kloka ord sägs på skämt men det är inget mot de dumheter som sägs på fullt allvar.

Fråga kultureliten är ett nytt program som börjar på onsdag i statstelevisonen. Det är den s.k. ”kultureliten” eller vi kanske skall kalla dem Klubben för inbördes beundran som skall "utbilda" svenskarna.

   "Sveriges smartaste kulturpersonligheter svarar på frågor om kulturen, livet och döden
En av dem som medverkar är Jessica Gedin, som i tävlingen ”På Spåret” koketterade med att hon aldrig läst Selma Lagerlöf och därför inte kunde den fråga som gällde ett av Selma Lagerlöfs verk Herr Arnes penningar som har filmats åtminstone tre gånger.Läs
Storbritannien
Vänsterns öronbedövande tystnad över  ”Muslimska patrullgäng”
Efterdyningarna av den senaste tidens "muslimska patrullhistoria” tjänade som en påminnelse om den  brittiska vänsterns ”plocka russinen ur kakan”- strategi vad gäller moral.
Det är inte många gånger i politiken som människor med olika ränder kan förenas över en fråga, men jag blev glad över att se att vänstern har anslutit sig till kören av fördömande över det motbjudande beteendet  hos (”thuggish – våldsamma”) "muslimska patrullgäng”.

Tyvärr, vänta. Det är i ett parallellt universum. Här i vårt universum har inget sådant hänt. Som i alla andra fall av islamistiska fanatismen förblir vänstern tyst. Ett typexempel: Jag mailade flera grupper, däribland Unite Against Fascism (UAF), The Respect Party (RP) och Socialist Workers Party (SWP) och bad om deras synpunkter på händelserna. Vill ni gissa hur många som svarade mig? Noll”  Läs mer här och här

USA
Topprankade radioprataren Rush Limbaugh hävdar att de politiska krafterna i regeringsställning  har utformat "klass- och raskrig" för att hetsa  amerikaner mot varandra.
… Vi är mitt uppe i  ett planerat  klass- och raskrig. Läs mer
 Rubriker:
Det går inte så bra för somalier i USA som  svensk press vill påskina
 
                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar