torsdag 17 januari 2013

Inskränkningar i tryck- och yttrandefrihetslagarna föreslås På Avpixlat beslöt redaktionen att göra en granskning av alla de journalister och politiska motståndare som i tid och otid skriver om SD:s ”järnrörsgäng”. Det blev ganska uppseendeväckande resultat. Ett gigantiskt hyckleri avslöjades. Läs mer

En gemensam aktion mot det s. ”näthatet” har de senaste dagarna pågått. Nu finns förslag till inskränkningar i tryck- och yttrandefrihetslagarna. Läs hela artikeln här och här.

”Newsmill tystas och stryps, tas över av TV4 

Newsmill startades som ett slag för yttrandefriheten där medborgarjournalistik och traditionell journalistik skulle samsas sida vid sida, där hög och låg i samhället skulle skriva på lika villkor. 
 Grundarna PM Nilsson och Leo Lagercrantz med förflutet på bl a Expressen hade ett vinnande koncept men upptäckte med tiden att det stora vakuumet i svensk yttrandefrihet finns på områden som dessa herrar inte ville ge så mycket utrymme åt, främst då frågor med anknytning till Sveriges ansvarslösa invandringspolitik. Man sålde därför till Bonnier Tidskrifter och lämnade över redaktionsrodret till nya förmågor. Nu vill inte heller Bonnier Tidskrifter vara med längre och säljer därför vidare till TV4 som också ägs av Bonniers.
Förfuskandet av Newsmills idé har skett stegvis. Antalet refuseringar av icke politiskt korrekta texter har ökat kontinuerligt och för en tid sedan beslöt man sig också för att inte längre tillåta några kommentarer i anslutning till artiklarna. Nu säljer man alltså till TV4, ett mediebolag som jämte SVT och de stora kvällstidningarna i Stockholm har profilerat sig som galjonsfigurer i maktetablissemangets strävan att behålla sitt journalistiska åsiktsmonopol och tysta all politiskt inkorrekt opposition.” ….
Om sajten alls överlever blir det i så fall sannolikt som en ofarlig aktör och del av det statstrogna mediaetablissemanget.
Den spännande alternativa debatten har flyttat till sajter som den du just nu läser och flera av dessa har idag långt fler läsare än Newsmill.” Avpixlat och SvD

PM Nilsson arbetade tidigare som nämnts här i artikeln på Expressen såsom chefredaktör. På den tiden uttryckte han sig inte särskilt positivt om att vara svensk. Han skrev bland mycket annat en artikel 1999 som handlar om hur meningslöst det är att vara svensk.
Här kan du läsa om några av PK-eliten och dess härjningar i pdf-form.

Underrubriker:
Oron sprider sig, Greiders manifest, Krisen ur ett linderborgskt perspektiv, Ett enda stort feltänk, Den falska godheten (Bengt Westerberg och Ullenhag), Inkompetenskulten, Charlatanernas lyckoland.

Berusad Topp-VD på Aftonbladet kunde ha mördat polis efter att ha blivit omhändertagen

Jan Helin i heta stolen hos Karin Hübinette 

Rubriker:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar