torsdag 24 januari 2013

Sverige - hela världens socialbyrå ”Vi välkomnar alla nyinflyttade från Syrien och hoppas ni ska trivas i vackra Offerdal.
Välkomstraderna postade Bo Oskarsson på Ica Lada Kaxås Facebooksida i helgen. Statusuppdateringen har i skrivande stund fått 1 380 ”likes” och över fyra hundra delningar. Offerdal ligger i riskzonen för att verkligen bli en halalslaktad offerdal.”Läs här och här
 Kommentar på Avpixlat:
”Offerdal kommer snart göra mer skäl för sitt namn bokstavligen talat och vackert kommer det aldrig mer att bli. En veritabel soptipp är mer troligt. Till slut en rykande krater. Vi får väl hoppas att landsförrädaren Bo Oskarsson blir nöjd då. Om han ens överlever så länge bland barbarerna han välkomnar.”

Inte så lätt att vara ICA-handlare i Glava. Facit i hand från Glava
Icahandlaren i Glava är inte så glad längre. Handlaren Cay Svensson trodde på bättre tider och högre omsättning. Det skulle komma lika många asylsökande som det fanns invånare (200 st) till orten. Härliga tider. Strålande tider!
Blev det bra?
Första veckan tappade de alla lokala stamkunder och förlorade på dem 11 000 per dag. Lokalinvånarna höll sig undan och slutade handla, vilket befinns högst märkligt med tanke på medias skriverier om glavabornas öppna och välkomnande mottagandet av flyktingarna. Det fördubblade invånarantalet kom att kosta ICA-butiken mer än vad de tjänade på det. Just nu går de med förlust och i bästa fall plus-minus-noll.
Så fort flyktingarna får pengar på sina ICA-kort av Migrationsverket tar de ut dem i kontanter och åker in till Arvika på sina gratis busskort och spenderar dagpengarna där istället. Bara 100 av 200 flyktingar handlar lite bröd ibland. En tvål. Mest hänger de omkring. Sina måltider har de gratis på Gästgården. Läs mer
Det var inte onda andar som spökade på Glava slott. Det var dålig mobiltäckning.

Macken och ICA-butiken kan läggas ner om inte Migrationsverket tar sitt ansvar!


På Avpixlat kan man läsa om journalisten Daniel Svedin, som är ledarskribent på Aftonbladet, uttrycka sitt gillande över inskränkningar i  det kommunala självbestämmandet Nu ska samtliga kommuner tvingas att ta emot så kallade ensamkommande flyktingbarn.s

Apropå fattigdom:
 Beror barnfattigdomen i Sverige på att invandrarfamiljer skickar pengar till sina anhöriga i t.ex. Somalia? I ett inslag i Ring P 1 för någon dag sedan ringde en somalisk kvinna och berättade att så är fallet. 

Infograf att jämföra med i debatten om Sveriges 'barnfattigdom'
 Den osynliga fattigdomen
Infografen om fattigdomen i USA erbjuder ett och annat att fundera vidare på utifrån verkligheten i Sverige som riksdag och regering bör hantera. Och vad betyder den svenska migrationspolitiken för fattigdomens utbredande.Den svenska debatten om barnfattigdomen inleddes med Håkan Juholt och hans politiska färdriktning: - Barnfattigdomen ska utrotas. - Skattesystemet ska bli rättvist. - Pensionerna ska vara rättvisa. - Avregleringar ska ses över. Läs 


Sverigedemokraten Julia Kronlid debatterar i riksdagen om könsselektiva aborter.
 Spermadonatorer med utländskt utseende sökes.

Allmänna Arvsfonden – om vi saknar anhöriga och ej har skrivit testamente.
Hur fördelas pengar från Allmänna Arvsfonden:
Kommentar från Varjager:
Allmänna arvsfonden, en plats där våra pengar hamnar när vi kastat in handduken -om vi saknar anhöriga och ej har skrivit testamente vill säga!
Då träder Allmänna Arvsfonden in och tar hand om alla våra tillgångar i dödsboet!
I början naturligtvis en god tanke eftersom tillgångarna måste omhändertas på ett eller annat sätt när inga arvingar finns!
Men….som vanligt så har det även denna institution nu helt spårat ur.


Här följer några exempel på hur fonden numera fördelar våra pengar!
Exemplen är från 2011.
Röda korset erhöll 791.000:- till sitt projekt för asylsökande familjer!

Ungdom mot rasism erhöll 1.504.000:- kronor (undrar när ungdom mot svenskfientlig fick 1,5 millioner??)
Hyresgästföreningen i Gävle fick 928.000:- till projektet ”mitt nya hemland”
Somalilands förening blev tilldelad 1.204.000:- kronor (varför inte satsa på hemlösa svenskar istället?)
Romska ungdomsförbundet fick 1.570.000:-
Romska ungdomsförbundet som kallas för ”All in” fick in 558.000:- kronor
Och deras ”roma festival” erhöll 382.000:- kronor (tre zigenska ”organisationer” erhåller 2,5 millioner som går till vad??

Jallaballa för alla ensamkommande snorungar erhöll 1.553.000:-
Breaking stereotypes fick 1.320.000:- för att ”bekämpa” vad dom anser vara ”fördomar och rasism” (en av många nya svenskfientliga organisationer som växer och breder ut sig som resistenta bakterier)
Fredsrörelsen salaams vänner fick 1.430.000:- kronor
Alma i Europa HBTQ erhöll hela 1.770.000:- till sin ”hedersmiljö”.
Elza för ”afrosvenskar” fick 1.147.000:-
Och så vidare….

Varjager”
100 miljoner kristna förföljs i muslimska och kommunistiska länder.
Svensk kristendom på historiens soptipp, men inte Islam
 Hör ni några biskopar, präster eller andra inom svenska kyrkan fördöma förföljelserna av kristna i världen? Den svenska kyrkan med ärkebiskop Anders Wejryd som Guds ställföreträdare här i Sverige har man svårt att tro på. Det finns en tidskrift som heter Kyrka och folk som skriver utifrån den kristna tron och vill förmedla det kristna budskapet. Läs mer
Hur var det i Libanon 1945-1975?
Kommer det att bli i Sverige som det blev i Libanon?

Favorit i repris: Margot Wallström blir utfrågad om Lissabonfördraget. Hon vill inte svara på hur vi kunde sagt nej till EU.

1 kommentar: