söndag 3 februari 2013

PK-professorer och journalister”Det slappa Väst – Lars Hedegaard
Precis som vanligt när muslimska galningar tar gisslan runt om i världen – och det sker som bekant för jämnan – ledde terrordåden och gisslantagandet i In Amenas till att Västvärldens ledare upprepade sitt sedvanliga budskap: Situationen är flytande, vansklig, oroande. Allt görs för att säkerställa en snabb lösning. Just nu är gisslans säkerhet vår topprioritet.
Som den amerikanska utrikesministern Hillary Clinton formulerade det i sin första kommentar till terrorangreppet: Den amerikanska gisslans säkerhet är vår högsta prioritet. Det är naturligtvis en tröst för gisslan och deras anhöriga.
Men det gläder också personerna bakom terrordåden.”Läs mer

Bara SD vill ha ett starkt försvar
”Varken i regeringen eller i riksdagen finns det partier som oroat sig över resursbrist i försvaret, mer än Sverigedemokraterna….”,  säger statsministern, enligt Fria Tider

”Om nu Reinfeldt har rätt i detta så blir frågan: Har Sveriges riksdagsmän redan tappat kollen på vad som är Sverige och vad som är grundpelarna för en nation?” 

Vet ens riksdagsmännen vilka särintressen de företräder?

Se Maramö (Annie Lööfs hemby) och sedan dö. Ny badtunna för gemensam strategi mot SD

SD- rekord januari 2013

Lars Ekvall, moderat förtroendevald för Moderaterna i Landskrona har begärt utträde ur Moderaterna för att gå med i Sverigedemokraterna. Så här säger han:
Efter att ha läst vad SD står för och sett på nära håll hur SD i Landskrona arbetar på ett ansvarsfullt sätt så bestämde jag mig att följa mitt hjärta och hjärna, skriver han i ett pressmeddelande.”

Vilsna professorer och naiva flickebarn 


Vilsen professor – Marie Demker
 Naivt flickebarn - Magda Rasmusson, Grön ungdom
 Kenneth Sandberg skrev till samtliga dagstidningar, kvällstidningar

,. partiledare och sist men inte minst ”kultureliten” ang det finansiella utrymmet.Läs

På onsdagskvällar kan vi nu svenska fråga ”kultureliten” om sådant som är intressant, döden, livet och andra frågor samt givetvis om kultur.
Här kan du läsa:
Sverige yppersta kulturelit svarar på dina frågor om konsten, kulturen, livet och döden”.

 Likriktad feminism minimerar kvinnor

Rubriker:
Krossa PK-media genom att få bort deras annonsörer
I Frankrike anser man att det finns för många utlänningar där. Läs
Holländarna visar vägen. Nog av mångkulturalismen. Läs här

Niklas Orrenius och  professor Stefan Jonsson räknar sig säkert till kultureliten.

Kenneth Sandberg skickade brev till denne professor angående Det finansiella utrymmet och pensionärerna.

Först följer en recension av professorn.

”I den nya boken Sverige forever in my heart har Sydsvenskans Niklas Orrenius samlat reportage om möten och maktfördelning i migrationens spår. Stefan Jonsson gläds åt en journalistik som gör upp med demoniseringen av den andre.
Med reportageboken om Sverigedemokraterna från 2010, ”Jag är inte rabiat. Jag äter pizza”, blev Niklas Orrenius känd för en vidare läsekrets. Även den nya boken demonstrerar att ett ärligt, kunnigt och konstfullt reportage är bildning och motstånd i ett. Just när de undersökande och berättande reportrarna hade behövts som mest, har många massmedier tragiskt nog valt att nedrusta sin kritiska samhällsbevakning. Det gör Orrenius och Sydsvenskan än viktigare.

Efter hand har identitetspolitiken vridits om, därför att många av de vita männen inte längre känner igen sig i en värld där svarta, samer, judar, muslimer och homosexuella är medborgare på samma villkor som de själva. De har börjat betrakta sig som offer, en hotad och utdöende art. De har lanserat sin egen identitetspolitik: bevara Sverige svenskt! Åt sig själva stakar de ut ett reservat, och på detta territorium­ vill de bannlysa ”negrer”, ”judar”, ”bögar” och ”muslimer”.

I gengäld går Orrenius tätt inpå livet/.../som vittnesmål från en tid då det offentliga samtalet riktade in sig på fel sorts frågor och därför saknade kraft att ta itu med de verkliga problemen. De är ju många. Arbetslösheten. Klassklyftorna. Stadsplaneringen. Klimatet. Samt västerlänningens orubbliga övertygelse om att han har mer rätt – och rätt till mer – än andra.
Stefan Jonsson,
författare och professor vid
REMESO (Institutet för forskning om migration, etniska relationer och samhälle), Linköpings universitet.”
 12 jan 2012 kl. 12.50 skrev Kenneth Sandberg :
Kanhända är det Stefan Jonssons nomadiserande i livet och geografin som är förklaringen till hans svårighet att förstå hur en vanlig svensk i ett relativt normalt samhälle som Sverige är funtad. Och som förklarar hans euforiska recension av den yngre världsförbättrar-kollegan Nicklas Orrenius´ bok.

De bådas totala brist på verklighetsförankring framgår redan i ingressen om demoniseringen; Är det några människor som demoniserats i Sverige under senare decennier, så är det de som ansvarsfullt reagerat på den utveckling mot kaos och otrygghet som följt på den massiva invandringen. Och de som stått för demoniseringen är just Orrenius/Jonsson et consortes, d v s den självutnämnda moraliska "eliten".

Avslöjande för de bådas uppfattning om "kunnig och kritisk" samhällsbevakning är också citatet om pizzaätande icke-rabiater, som en konklusion av det "mentala" tillståndet och det politiska intellektet hos kritiker av den förda invandringspolitiken. Deras oförmåga - eller ovilja (?) - att förstå att det faktiskt inte handlar om rasism eller ifrågasättande av andra etniciteters människovärde, är total. Därtill kombinerat med en orealistisk föreställning om att människors och samhällens organiserande av sina liv på intet vis problematiseras - ja rentav äventyras - om reglerande av migration och folkomflyttningar vore helt frånvarande.

Vilket på intet sätt hos 99,99 procent av det svenska folket ska tolkas som att "man har mer rätt - och rätt till mer - än andra".

//Kenneth Sandberg
..........
Stefan Jonsson är professor på REMESO. Hans forskning är utpräglat mångvetenskaplig och har sin bas i kritisk kulturteori.
Icke desto mindre förefaller han ha uppenbara problem att förstå vanlig svenska..!
//Kenneth
.......
Sent: Saturday, February 02, 2013 1:09 PM
Subject: Re: Fw: Det finansiella utrymmet" och pensionärerna
Dina rop från skånska fästningen nådde inte fram.
/Stefan Jonsson
Stefan Jonsson har även skrivit tre böcker om rasism, etnicitet, postkolonial teori, kulturell identitet, globalisering och det mångkulturella samhällets framtid ("De andra: amerikanska kulturkrig och europeisk rasism", 1993; "Andra plaster: en essä om kulturell identitet", 1995; "Världens centrum: en essä om globalisering", 2001), som 2005 gavs ut i omarbetat utgåva: "Världen i vitögat: tre essäer om västerländsk kultur".
.........
Det finansiella utrymmet kan du läsa här

2 kommentarer:

 1. "Efter hand har identitetspolitiken vridits om, därför att många av de vita männen inte längre känner igen sig i en värld där svarta, samer, judar, muslimer och homosexuella är medborgare på samma villkor som de själva. De har börjat betrakta sig som offer, en hotad och utdöende art. De har lanserat sin egen identitetspolitik: bevara Sverige svenskt! Åt sig själva stakar de ut ett reservat, och på detta territorium­ vill de bannlysa ”negrer”, ”judar”, ”bögar” och ”muslimer”."

  Det är ju allmänt känt att de som omhuldar massinvandringen naturligtvis inte vill betala priset för den. Det ska pöbeln göra. Fan om du försvarar din framtid tycks de säga. Det är naturligtvis ni som motsätter er mångkulturen, ni rasister, som ska få betala priset i form av förlorade kvinnor! Vad kan vara mer naturligt?

  Regeringen är de största socialbidragstagarna genom tiderna. En regeringslön är nämligen en form av socialbidrag - i Sverige. Inte bryr jag mig om ifall samhällseliten vill att deras kvinnor ska bli horor, men jag vill inte att mina ska betala priset för deras politik! Vad kan vara mer naturligt? Det är inte jag som arbetar för det ju. Tror du att de håller med?

  I de dåliga tider som förmodligen kommer att komma i sommar så vill inte socialbidragstagarregeringen vara de som förlorar sina jobb, märk mina ord! De som kommer att förlora sin inkomst är de som inte med ett pennstreck kan avgöra sin egen och andras inkomst som Anders Borg och Reinfeldt kan, de som inte har någon röst, och det är inte invandrarna. Säkert är att någon måste förlora. Det kommer att bli en kris som på 90-talet eller värre. Jag är ledsen folk, men de största dödskallarna är de som sitter i regeringen och i media. Därför så måste ni betala. Men gläd er över himmelriket!

  Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den krisen är en västanfläkt mot vad som ska komma!

   Det är inte så att negrer och araber är annorlunda och att det är därför folk kommer att göra uppror. Uran det är det barbari de för med sig i form av islam.

   När folk blir medvetna om vad islam verkligen är så blir det väpnad revolution och kanske i värsta fall inbördeskrig.

   Sverige är på väg att hamna i samma problem som Libanon gjorde på sin tid. Det är dags att förkovra sig i vad islam verkligen är, och här är en länk som tydligt visar faran med islam och att vi aldrig ska acceptera någon sorts "blågul" islam.

   http://demokratbloggen.blogspot.com/2011/09/satans-egen-religion.html

   Radera