torsdag 21 februari 2013

Sverige - en hästköttskyrkogård!


Har ni inte läst den senaste artikeln ”Vår tids hästkött”  av Julia Caesar på Snaphanen så gör det. Här citerar jag bara några delar som är intressanta apropå hästkött.
Hästköttets vingliga väg genom Europabeskrivs så här:
Färden börjar i Metz i norra Frankrike. Där beställer företaget Comigel ett parti kött från ett annat franskt bolag, som kontaktar en underleverantör på Cypern, som söker upp ett företag i Nederländerna, som vänder sig till ett bolag i Rumänien, som sänder hästkött till företaget i södra Frankrike, som skickar det vidare till livsmedelsföretaget i Metz, som levererar färdig lasagne till Findus, som skickar maten till butiker över hela Europa.”

Vi lever i en tid av hästkött
Hästköttsskandalen ger signaler om tillståndet i Europa. Hästkött är en perfekt metafor för allt som inte är vad det synes vara, och sådant har vi som bekant gott om. Raseriet handlar givetvis inte bara om köttet. Upprördheten kring hästköttsskandalen blir i mitt tycke begriplig om man fogar hästköttet till den större bilden – de lögner och låtsaskamouflage vi ständigt pådyvlas och tvingas leva med. I bildlig bemärkelse serveras Europas befolkningar hästkött varje dag. Hästköttet symboliserar falskhet, tvång och lurendrejeri, alla de bedrägerier vi utsätts för av politiker, av media, av näringsliv och fackföreningsrörelse, av hela den statliga propagandaapparaten. Vi lever i en tid av hästkött. Djupt nedgrävd i det svenska urberget ligger – om läsarna ursäktar – en hästköttskyrkogård. Omfattningen kommer vi kanske att få reda på om sådär 50 år – de av oss som lever då. Men vissa saker vet vi redan.
 Statsministern portionerar ut hästkött
•   Vi har en regering som samvetslöst tvingar på oss mångkultur och massinvandring och påstår att det är bra för oss, trots att verkligheten varje dag bevisar motsatsen. Det är hästkött.
•   Vi har en statsminister som tycker att allt utom barbariet har kommit utifrån,  att sympatisörer till ett visst politiskt parti fårskylla sig själva om de utsätts för våld, att Sveriges försvar är ett särintresse  och att invandring berikar Sverige.  Statsministern portionerar ut mer hästkött än jag kan påminna mig att någon tidigare har gjort i hans ställning.
•  Media är en av de i särklass största hästköttsproducenterna. Vi har en journalistkår som samvetslöst sviker sitt professionella ansvar, går maktens ärenden, ljuger för, föraktar och mobbar sitt eget folk.” Snaphanen Julia Caesar
 
Kanske söker han sina rötter vår ”landsfader” Reinfeldt
 På begäran: Åsa Romson blir satt på plats av Jimmie Åkesson i riksdagen

Knut Carlqvist1946 – 2010, har sagt en sanning om den nutida svenska kulturen som lär bli svår att överträffa:
”Svenska medier har aldrig insett att deras uppgift är att hålla ögon på staten och på makten. De tror att deras uppgift är att hålla koll på folket.”

Här är några i  journalistkåren som sviker sitt journalistiska ansvar och går maktens ärenden, samtliga på Asylsvenskan utom Jan Helin, som är chefredaktör på Aftonbladet och Thomas Mattson, chefredaktör på Expressen..

Per Svensson, AsylsvenskanUppifrån och ner: Niklas Orrenius, Per Ohlsson, Heidi Avellan och Erik Lönnaeus


Rubriker:
Pappan fick asyl 2009. Nu i dagarna återförenades familjen och då håller han sin åttamånaders baby på armen!
Gratis körkort men bara om du är invandrare

USA  Obamacare:
"Tiotusentals amerikaner som inte kan få sjukförsäkring på grund av redan existerande medicinska problem kommer att blockeras från ett program utformat för att hjälpa dem därför att finansieringen av åtgärden börjar ta slut. Obama-administrationens tjänstemän sade på fredagen (15/2) ​​att de statligt baserade "hög risk poolerna" som inrättats enligt 2010 hälso-och sjukvårdslag kommer att stängas för nya sökande så snart som på lördag (16/2) och senast den 2 mars beroende på läget.
Så här blir det. Detta är en första glimt av en del av hälso-och sjukvårdsransoneringen i Obamacare.

Den "prisvärda" sjukvårdslagen, alias Obamacare, gav varje amerikan rätten att köpa sjukförsäkring oavsett redan existerande villkor. Den "prisvärda" sjukvårdslagen, alias Obamacare, ger fortfarande varje amerikan rätten att köpa sjukförsäkring oavsett redan existerande villkor. Det är bara det att regeringen inte kommer att göra något för att hjälpa dem med redan existerande villkor att utnyttja denna rätt.” Liberty Bullhorn
Läs mer om Obamacare här och här1 kommentar:

  1. Här var det foto på Hästhandlare av det större slaget när det gäller boskapshandel av både tvåbent och fyrbent boskap. Med tanke på deras löner har de även en rejäl hästhandlarbörs den av dragspelsmodell.

    SvaraRadera