måndag 18 mars 2013

Hur skall det gå för planeten Jorden?EU
Tyskland -Tyska folket allt mer eurokritiskt.
Angela Merkel har fått problem. Tyskarna är trötta på att Tyskland ses som hela Europas plånbok. Dessutom håller nu ett nytt parti på att bildas ”Alternative für Deutschland, AfD.
Vi kräver att euron upplöses och att lagar och rätt får råda, hörs det från scenen. Orden kommer från en före detta kulturredaktör på den ansedda tidningen Frankfurter Allgemeine och de möts av publikens ”bravo” och något enstaka ”jawohl”.(…)
Nu kan man diskutera om AfD ska kallas populister, de 55 partigrundarna tillhör minst sagt Tysklands elit. Hälften kan stoltsera med en professorstitel –de allra flesta i ekonomi. Resten är publicister, jurister eller före detta politiker från de etablerade partierna. På den nyinrättade hemsidan står det att Tyskland befinner sig i ”historiens svåraste kris” och att euron var ett ”fatalt felbeslut som hotar vårt välstånd”.
Det finns det många tyskar som håller med om – tröttheten på att betraktas som hela Europas plånbok är tydlig. Läs hela artikeln SvD


Spanien -Vändpunkt utom sikte – Spanien på ruinens brant. I år är det fem år sedan bostadsbubblan i Spanien sprack och fem miljoner spanjorer är arbetslösa. För oss med fötterna i den svenska kylan fortsätter hemlandet för tapas att vara det populäraste resmålet. Men en bit bort från charterhotellen finns en verklighet där extrem fattigdom och depressioner har blivit vardag. 
Luis Gonzalez har svårt att betala räkningarna och betala mat för till sig själv och döttrarna för de 425 euro i månaden som har till sitt förfogande. Foto: JASPER JUINEN


Sverige och Spanien ligger inte mycket längre ifrån varandra än Smygehus och Treriksröset. Genom en telefonlinje från en av alla spanska byar som drabbats av den ekonomiska krisen säger Luis Gonzalez att det snöar även i den lilla byn Villacañas söder om Madrid, men vid den fysiska kylan tar likheterna slut. 


Byn Villacañas rymmer bara 10 000 invånare men samtidigt hela Spaniens moderna ekonomiska historia. För fem år sedan tillverkades här miljontals dörrar till hus över hela landet. Varannan elev skyndade sig, enligt en rektor i byn, att avsluta sina studier för att påbörja en karriär inom industrin. I takt med att fastighetsbubblan växte ökade takten i de 20 dörrfabrikerna. Maskinerna gick på högvarv och antalet nya blänkande bilar på gatorna blev fler. Krisen som följde Lehman Brothers fall förändrade allt.
En av Spaniens rikaste byar har på ett halvt decennium förvandlats till en skugga av sitt forna jag. Industrierna gapar tomma och barerna är utan besökare. För invånarna vände livet 180 grader om. Unga vuxna har tvingats tillbaka till skolbänken - bara för att några år senare inse att jobbsituationen även för den med fullständiga betyg försämrats ytterligare


Situationen i byn är långt från unik. Fem miljoner spanjorer är arbetslösa, drygt var fjärde person i arbetsför ålder, och statistik från Eurostat visar att bara Rumänien och Bulgarien inom EU har en större andel av befolkningen som riskerar att leva i fattigdom. Både biståndsorganisationer och psykologer i Spanien varnar för att depressioner, självmord och psykiska problem ökar i snabb takt.
För många spanska familjer har biståndsorganisationer blivit en livlina, nödvändig för att förhindra hunger. Ändå är botten inte nådd – ekonomer spår att läget kommer att bli ännu svårare.
44 procent av de spanska familjerna lever på 8.400 kronor i månaden och 12,7 procent av spanjorerna riskerar att leva i fattigdom. Sedan krisens början har andelen av arbetskraften ökat som tjänar minimilön eller under enligt en ny studie som presenterats av Fundación Alternatives.” Läs hela artikeln i SvD-reportaget
 Cypern – Rysare Cypern skakar Europa. Ovisst inför parlamentets omröstning om stödvillkor. Ovisst utgång. Flerta av Cyperns partier vägrar att godta uppgörelsen om ligger till grund för EU:s räddningspaket. Risken är att sprickan mellan EU-länderna breddas, skriver SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson. Svenska Dagbladet den 18 mars men som inte finns på nätet .

Sverige -Hur ser det ut i Sverige? Här gäller arbetslinjen. I går på Rapport kunde vi ta del av nya riktlinjer för arbetslinjen.
Moderaterna vill öka kraven på att socialbidragstagare ska vara aktiva för att få jobb. Ett förslag är att kommunerna lättare ska kunna minska bidraget för dem som inte deltar i aktiviteter.
Moderaternas ekonomigrupp som letts av finansminister Anders Borg anser att det bör finnas större möjlighet att minska försörjningnsstödet (socialbidraget) för den som inte deltar i aktiviteter för att få jobb, till exempel genom att räkna bort utgifter för TV och tidningar. Vi måste ha en arbetslinje också i försörjningsstödet, säger riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson.
I rapporten finns också förslag för långtidsarbetslösa som hamnat i den sista fasen i regeringens jobb- och utvecklingsgaranti, fas 3 eller sysselsättningsfasen. (Utdrag ur denna artikel fanns i en större dagstidning men ej på nätet).

 MAN UNDRAR VAD FAS 4 ÄR?
Vår statsminister ”landsfader” Reinfeldt anser att svenskar får söka jobb utomlands. Är det för att lämna plats för de analfabeter som dagligen väller in i Sverige?
USA
Global Research, March 15, 2013

F. William Engdahl är en ledande analytiker av den Nya världsordningen, författare till en bästsäljande bok om olja och geopolitik, ”A Century of War: Anglo-American Politics and the New World Order”. Hans artiklar har översatts till mer än ett dussin språk.

Fröer av förstörelse (GMO) -  genmanipulationens djävulska värld.( Seeds of Destruction: The Diabolical World of Genetic Manipulation)

Denna skickligt skrivna bok om forskningen kring genmanipulation fokuserar på hur en liten socio-politisk elit syftar till att införa kontroll över själva grunden för människans överlevnad: tillhandahållande av vårt dagliga bröd. "Styr maten och du kan styra folket."
Denna bok är ingen vanlig bok om farorna med GMO. Engdahl tar läsaren innanför maktens korridorer, in bakom dörrarna till de vetenskapliga laboratorierna, bakom stängda dörrar i företags styrelserum. Författaren avslöjar övertygande en djävulsk värld av vinstdrivande politiska intriger, korruption på regeringsnivå och tvång, där genetisk manipulation och patentering av livsformer används för att få världsomspännande kontroll över livsmedelsproduktionen. ……..

Målet är den ultimata kontrollen av vår planet och Engdahl uppmanar oss att läsa boken noggrant och reflektera.

Boken är en tankeställare, som måste läsas av alla som är engagerade för social rättvisa och fred i världen och kan beställas här.


”Från en annan artikel skriven av Stephen Lendman om William Engdahls och hans forskningsinsatser om GMO skriver Lendman bl.a. vad Henry Kissinger en gång sade och vilken typ av framtid Henry Kissinger hade i åtanke under 1970 när han sade:

 ”Kontrollera oljan och du kontrollerar nationer, kontrollera livsmedel
 och du kontrollerar människor.”Artikel av William Engdahl på ett symposium med bl.a. Bill Gates

Romklubben denna artikel bör läsas i sin helhet flera gånger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar