måndag 4 mars 2013

Invandring, mardrömmen nya Karolinska sjukhuset, eldsvådornaPå Newsmill skriver Jan Tullberg, docent i ekonomi och författare till flera skrifter om etniska problem och invandringens ekonomiska konsekvenser.

”Svensk invandring i ett globalt sammanhang

Jordglob Sverige - från Dagens Industri

Många politiker och journalister påstår att invandringen till Sverige drivs av en vilja att hjälpa flyktingar. Men kräver gängse hövligheten att man okritisk accepterar vad människor påstår om sina avsikter?
(…)
Låt den första frågeställningen bli: Om man i första hand vill hjälpa flyktingar vad bör man då göra? Frågan har utretts många gånger exempelvis i Statens Offentliga Utredningar och av FNs flyktingorgan.
(…)
Sverige har valt att hjälpa en mindre grupp på ett dyrbart sätt. Personerna släpps in i Sverige, ges permanent uppehållstillstånd för att integreras i det svenska samhället. Kostnaderna för ett sådant omhändertagande är stora. Ett instruktivt exempel är när Sverige tackade nej till att betala till FN- insatser i Jugoslavien som tog hand om människor till en kostnad per person och år på 116 dollar för att istället ta in dem i det svenska asylomhändertagandet för ca 100.000 kr. Frågan gällde konkret om Sverige skulle finansiera hjälp till närmare 200.000 människor i Jugoslavien eller istället lägga de resurserna på ytterligare 2.000 immigranter till Sverige. Att lägga hundrafalt på några få och ignorera de många kan beskrivas på flera sätt, en passande beteckning är ”gräddfil”. Det är en term som kan uppröra, men den viktiga frågan är inte om termen bör anses opassande, utan om den är rättvisande.
(…)
Hur skall ett land kunna demokratiseras om alla demokrater flyttar därifrån? I det perspektivet framstår en massutvandring som kontraproduktiv; ingen demokrati utan demokrater. Etableringen av en demokrati kan aldrig vara riskfri och att i första hand hjälpa personer som reser därifrån till ett nytt liv i ett annat land kan knappast vara det bästa sättet att stödja en demokratisk opposition. Att 5 miljoner Irakier, huvudsakligen den kompetenta medelklassen, flytt från landet ökar inte möjligheterna till demokrati i Irak. Evakuering av befolkningen från diktaturer kan inte vara en klok strategi för att främja demokrati. Frågan är om det är konstruktivt att erbjuda asyl.
(…)
Ordet ”flykting” är kraftigt inflationsangripet; bara för att en person säger ordet asyl blir den personen inte därigenom automatiskt en flykting. Först om migrationsmyndigheten finner att personen har giltiga skäl, klassas personen som flykting och får uppehållstillstånd av flyktingskäl. Men många personer som saknar flyktingskäl, dvs inte är flyktingar, får också uppehållstillstånd.
Varför lägger då Sverige ner stora resurser på personer som inte är flyktingar?
Invandrarna är inte de fattigaste och inte de mest skyddsbehövande, utan hör till världens undre medelklass som med en geografisk förflyttning kommer in i världens övre medelklass. Är det att hjälpa dem med störst hjälpbehov? Svaret är nej och frågan är då varför man bedriver denna verksamhet. En förklaring är att invandringen är klientdriven. De riktigt fattiga är långt borta, medan de asylsökande har tagit sig fram till, eller förbi, passkontrollen, ofta genom att ha betalat stora belopp till människosmugglare, i många fall handlar det om belopp i storleksordningen 100.000 kr.
(…)
Internationell solidaritet bör inrikta sig på tre andra aktiviteter än att bekosta en dyrbar och destruktiv invandringsindustri: att hjälpa flyktingar i tredje världen, att finansiera barnbegränsningsprojekt och att hjälpa fattiga progressiva regimer som söker bryta sitt land ur en ond cirkel av fattigdom och förtryck. Den nuvarande modellen är ett oförsvarligt dyrbart sätt att hjälpa ett fåtal. Hela artikeln

Jan Tullberg har också skrivit en intressant artikel tidigare på Myter om invandringen - Invandringen och den svenska ekonomin.

*****

 ”Här kommer nästa smäll för Filippa Reinfeldt
Finansieringen av jättebygget Nya Karolinska är hotad. Skattebetalarna har all anledning att oroa sig, skriver Dagens Industri.
Dagens PS har i en rad artiklar berättat om skandalen kring Nya Karolinska i Solna utanför Stockholm. Projektet har utvecklats till rena mardrömmen för hälso- och sjukvårds-landstingsrådet Filippa Reinfeldt (M). Börsjätten Skanska fick superkontraktet helt utan konkurrens och hela projektet totalsågats i en rapport av kosultföretaget McKinsey.”Dagens PS

Det brinner en eld 
Så gott som varje dag i Sverige brinner det någonstans. Men numera kan man inte vara säker på att brandmännen klarar av att rädda eventuella personer som måste räddas. Brandmansyrket är förändrat och inte till det bättre. Men så kan det väl inte vara? Jo, så är fallet. 


”I 39 år arbetade Bengt Malmberg i Malmö Brandkår/Räddningstjänsten Syd. Hans dom över kåren är inte nådig.
– Man har med berått mod sänkt kvaliteten på brandmännen så att allmänheten nu inte längre kan räkna med att bli räddade i en farlig situation eller åtminstone få den bästa hjälpen. Det är en fullständig katastrof, säger han.
Efter 39 år fick Bengt Malmberg nog av att se hur den en gång så skickliga brandkårsstyrkan monterades ner och ersattes med späda kvinnor och sämre män – i jämställdhetens och mångkulturens namn.
Numera utför han en del konsultarbete kring säkerhetsfrågor för Sverigedemokraterna i riksdagen.
Men under många år var han känd som ”Bengt Satan” bland brandmännen – för att hans övningar var stenhårda, vilket hela tiden höll brandmännen i fysisk toppkondition.” Läs
Läs mer om bränderna i Sverige här, här och här.

I Borlänge kan befolkningen hålla sig för skratt. Där är nu ritningarna för ett nytt islamiskt center klara.

I Botkyrka  är det nu böneutrop som gäller. Här är området där böneutropen kommer att höras.
 Folkpartisten Birgitta ”Minaret” Ohlsson från Tokarp i Östergötland och EU-minister tycker att minareter är något som bör finnas i Sverige.
Birgitta är den sanna Sverigehataren. Förutom att införa moskéer och minareter i Sverige vill hon avskaffa nationen Sverige.
Dags att återigen varna för folkpartister!

Rubrik:
Vänsterpartist skickade rasistiska hatmejl till partikamrat i Sverigedemokraternas namn.
Så här trevligt uttryckte han sig:
”Lämna omedelbart Sverige! Försvinn härifrån! Det luktar skit från dig! Vill du tjäna pengar får du sälja din rumpa på en bordell i Köpenhamn.”Exponerat1 kommentar:

 1. Solidariteten kan ingen annan bestämma över, i så fall är det inte solidaritet!

  Att ta skattepengar och ge bort dem till utlänningar är folkförräderi, förskingring och diktatur över den enskilde som inte själv får bestämma.

  Ingen riktig demokrati förstatligar solidariteten, så då ser vi hur många riktiga demokratier det finns; ingen!

  Vill folk skänka pengar så finns det ju mängder av tillfällen för dem att göra det genom att ge delar av sin inkomst till insamlingsorganisationer, men att bestämma över andra människors tänkande, känslor och uppfattning om sin omvärld är så totalitärt att de som ser det som normalt är fullständigt hjärntvättade.

  Det enda som politikerna ska bestämma över är hur skatten ska fördelas när det gäller infrastruktur. De kan också hjälpa folket i sitt land med socialförsäkringar så att alla har en chans att få leva i ekonomisk trygghet.

  Dessa socialförsäkringar betalar vi ju själva för, så det är inga bidrag som den galne statsministern har fått för sig i sin sinnessjuka bok: Det Sovande Folket!

  SvaraRadera