söndag 3 mars 2013

Påven helgonförklarade kristna martyrer, välfärdsstaten vittrar sönderFrån bloggen Jihadmalmö:
”Så här på påve Benedictus sista arbetsdag finns det anledning att erinra om hans sista ämbetshandling: Helgonförklaringen av de 800 martyrerna i Otranto, som mördades i jihad 1480.
Kristenhetens sista bastion på gränsen till Asien, Konstantinopel, föll för den segerrike Mehmet II 29 maj 1453.

Staden plundrades i tre dagar och 60.000 invånare såldes som slavar.
Katedralen St Sophia skändades och förvandlades till moské.”Läs mer

Hur är det att vara kristen i världen idag?
Läs mer här:
 Förföljelse av kristna pågår ständigt
Över hela världen förföljs kristna
100 miljoner kristna förföljs i kommunistiska och muslimska länder

 *****
Den sönderfallande svenska välfärdsstaten

Det finns en mystisk besatthet om Sverige bland amerikanska libertarianer. De blickar ytligt på någon isolerad del av lagstiftningen och föreslår att Amerika följer det svenska exemplet. Efter att ha vuxit upp i Sverige, och efter att ha flytt det förtryckande skattesystemet, dess deprimerande sociala kollektivism och kulturelle medelmåttighet, är jag förbryllad över dessa ”Swedeophiles”. Landet jag lämnade för gott för 14 år sedan hade försämrats ganska mycket redan då, och saker och ting har inte blivit bättre.”Läs hela artikeln


Ur boken Det sovande folket:

"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras." KnapptryckarkompanietPeter Sutherland,  ”FN:s särskilde representant för migration”.
Folkpartisten Cecilia Malmström

 Svenska chefer är en tillgång. ISM:s sista brev till Gunnar Wetterberg

1 kommentar:

  1. ”Den sönderfallande svenska välfärdsstaten",
    intressant artikel och sammanfattning om situationen i Sverige. Vad jag emellertid starkt opponerar mig emot är Larsons inledning om "amerikanska libertarianers besatthet av det svenska systemet ." Om han skrivit , "liberals" kunde jag ha förstått det , men verkligen inte libertarianer.
    Han beskriver sig själv som " libertarian Keynesian" (den ene av två i världen) och det kan vara förklaringen. För mig låter det lika omöjligt som att vara till hälften gravid.

    SvaraRadera